Η τάρτα αυτή είναι μία πολύ γρήγορη συνταγή με βάση
κολοκυθάκια και τυριά που λιώνουν στο στόμα. Τα λαχανικά, όπως το
κολοκύθι, δεν καταναλώνονται μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Ετοιμάστε μία πολύ γρήγορη και γευστική τάρτα με βάση το κολοκυθάκι,
και κάντε το σπίτι σας να μυρίσει άνοιξη από νωρίς.
Υλικά
Για γέμιση
500γρ. κολοκυθάκια
150γρ. κασέρι
100γρ. γραβιέρα
100γρ. μανούρι
100γρ. κατσικίσιο τυρί
Μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για ζύμη
1,½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φρέσκο βούτυρο (φυτικό)
1 αβγό
Εκτέλεση
1.Για να φτιάξετε τη ζύμη, σε ένα μπολ
αναμειγνύετε το βούτυρο με το αλεύρι. Προσθέτετε το αβγό και ζυμώνετε
μέχρι να γίνει ζύμη ενιαία. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και λίγο
αλεύρι παραπάνω αν δείτε ότι η ζύμη κολλάει στα χέρια σας.
2.Πατάτε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτες.
3.Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα
στύβετε. Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα
κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε τα τυριά, το
μείγμα με το κολοκυθάκια και τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε το μείγμα καλά
και το βάζετε στη φόρμα, έτσι ώστε να πάει παντού η γέμιση.
4.Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να
ροδίσουν τα τυριά αλλά και να γίνει η ζύμη τραγανή. Μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε και έτοιμη ζύμη σφολιάτας.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.