150 γρ. αμυγδαλόψιχα 100 ml λάδι (όχι ελαιόλαδο) 200 γρ. ζάχαρη 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο 1/2 κ.γ. γαρίφαλο 2 αυγά 80 γρ. γιαούρτι 450 γρ. φράουλες (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Εποχιακά Ανοιξιάτικη Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γιαούρτι Φράουλες Αβγά Ξηρούς καρπούς Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ αρχικά το λάδι μαζί με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, την αμυγδαλόψιχα και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι μαζί με το γιαούρτι. Χτυπάμε μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά μας. Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα που ανοίγει (23 εκ.) και αφού βάλουμε στο πάτο λαδόκολλα ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα. Επειδή είναι παχύρευστο, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μια σπάτουλα για να το απλώσουμε ώστε να καλύψει όλο τον πάτο. Σκορπίζουμε από πάνω τις κομμένες φράουλες και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό μείγμα το οποίο και πάλι απλώνουμε σιγά σιγά με τη σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 50 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε, πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.