Παρασκευή, 2024-05-17, 6:50 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2013 » Ιανουάριος » 21 » Μοσχάρι Bourguignon
    2:35 AM
    Μοσχάρι Bourguignon

    Τι χρειαζόμαστε:

    • 170 γρ. μπέικον (κομμάτι οχι φέτες)
    • 1 κ.σ. λάδι
    • 1400 γρ. Μοσχάρι κυλότο (κομμενο σε μικρες μερίδες)
    • 1 καρότο (κομμένο σε κυβάκια)
    • 1 κρεμμύδι ξερο (κομμένο σε κυβάκια)
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • ¼ κ.γ. πιπέρι
    • 28 γρ. αλεύρι
    • 600 γρ. καλο κοκκινο κρασι
    • 400 ml ζωμο βοδινού
    • 1 κ.σ. παστα ντομάτας
    • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
    • ½ κ.γ θυμάρι
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 18-24 κρεμμυδάκια στιφάδου
    • 22 γρ. βούτυρο για τα κρεμμυδάκια
    • 1 κ.σ. λάδι για τα κρεμμυδάκια
    • 120 ml ζωμο βοδινού ή κοκκινο κρασί ή νερό
    • 1 φυλλο δάφνης/ ¼ κ.γ θυμάρι/ 4 κλωνάρια μαϊντανό
    • 230 γρ. μανιτάρια
    • 28 γρ. βούτυρο
    • 1 κ.σ. λάδι για τα μανιτάρια
    Στα γρήγορα
    Κατηγορία

    Πως το κάνουμε:

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
    2. Κόβουμε το μπέικον σε μακρόστενα κομματια 6 χιλ. Χ 4εκ.
    3. Σε μια κατσαρόλα μαντεμένια (πρέπει να ειναι πυράντοχη γιατι αργότερα θα τη βάλουμε στο φούρνο) σωτάρουμε το μπέικον στη 1 κ.σ. λάδι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να καφετίσει, περίπου 3 λεπτά. Το αφαιρούμε με μια τρυπητη σπάτουλα και το αφήνουμε στην άκρη.
    4. Δυναμώνουμε το μάτι μέχρι το λάδι με το λίπος του μπέικον σχεδον να καπνίσει και σωτάρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, λίγα κάθε φορά ώστε να έχουν αρκετό χώρο στη κατσαρόλα και να καφετίσουν απο όλες τις πλευρές. Το μοσχάρι πρέπει να ειναι καλά στεγνωμένο ώστε να σωταριστεί σωστά. Οταν ειναι έτοιμο, το βγάζουμε και αυτο με τρυπητη σπάτουλα και το αφήνουμε στην ακρη.
    5. Στην ίδια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το καρότο και το κρεμμύδι μεχρι να μακαλώσουν.
    6. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το κρέας και το μπέικον και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε να καλυφθει το κρέας απο το αλεύρι.
    7. Τοποθετούμε την κατσαρόλα (χωρις καπάκι) στον προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία θέση για 4 λεπτά. Ανακατεύουμε το κρέας και αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 4 λεπτά. (Αυτη η διαδικασία καλύπτει το κρέας με μια λεπτη κρούστα αλευριού).
    8. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο το φούρνο και την βάζουμε πάλι στο ματι της κουζίνας.
    9. Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 163 βαθμούς.
    10. Εχοντας την κατσαρόλα στο μάτι σε δυνατή θερμοκρασία, ρίχνουμε το κρασί, και αρκετο ζωμο βοδινού ώστε σχεδον να καλυφθει το κρέας. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, το σκόρδο, το θυμάρι και τη δάφνη. Οταν το φαγητό πάρει βράση, καπακώνουμε τη κατσαρόλα και την τοποθετούμε στο φούρνο, στην κάτω κάτω θέση. Προσαρμόζουμε τη θερμοκρασία ώστε το φαγητό μας να σιγοβράζει για 3-4 ώρες. (Στα ενδιάμεσα ελέγχουμε το φαγητό μας γιατι ανάλογα με το φούρνο μπορει να θέλει λιγότερο ή περισσότερο χρόνο).
    11. Ενω το κρέας βράζει στο φούρνο, ετοιμάζουμε τα κρεμμυδάκια. Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το λάδι να κάψουν. Οταν κάνουν φουσκάλες προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας ώστε να καφετίσουν οσο ομοιόμορφα γίνεται. Προσοχή να μην χαλάσει το σχήμα τους.
    12. Προσθέστε το κρασί ή το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώστε και βάλτε και τα μπαχαρικά. Σκεπάστε με καπάκι και σιγοβράστε για 40 με 50 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να ειναι πολυ μαλακά αλλα να κρατάνε το σχήμα τους και να εχουν εξατμιστει τα υγρα. Οταν ειναι ετοιμα αποσύρετε και αφήνετε στην άκρη.
    13. Οσο περιμένετε τα κρεμμυδάκια να γινουν, ετοιμάστε τα μανιτάρια. Σε ενα τηγάνι βάλτε το βούτυρο και το λαδι να κάψουν σε δυνατή φωτιά. Οταν φύγει ο αφρος που κάνει το βούτυρο οταν ζεσταίνεται βάλτε τα μανιτάρια (ολοκληρα αν ειναι μικρα ή κομμένα στα δύο αν ειναι μεγαλύτερα). Ανακατέψτε τα μανιτάρια και σωτάρετε για 4-5 λεπτά μεχρι να καφετίσουν ελαφρά. Αποσύρετε και αφήστε τα στην άκρη.
    14. Οταν το κρέας μας ειναι μαλακό και έτοιμο, βγάζουμε απο το φούρνο, και σουρώνουμε σε κατσαρολάκι ώστε να μεινει στο κατσαρολάκι το ζουμι μονο. Επιστρέφουμε το κρέας στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε πανω στο κρέας τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Δένουμε το ζουμι στο κατσαρολάκι βράζοντας σε δυνατή φωτιά (προσθέτουμε ζωμο βοδινού αν χρειάζεται) ώστε να πετύχουμε μια μετρια πηχτή σάλτσα.
    15. Βάζουμε τη σάλτσα πάνω απο το κρέας και τα λαχανικά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας πολυ απαλά ώστε να πάει η σάλτσα παντού.
    16. Σερβίρουμε με συνοδευτικο πατάτες βραστές ή ρύζι.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 421 | Added by: kounelaki | Tags: gourouni, katsiki, ARNI, mosxari, κουνελη, xoirino, kouneli, kreas, sidages magirikis, kimas | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 1
    Φίλοι-Επισκέπτες: 1
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz