Παρασκευή, 2024-05-17, 11:51 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Ιούλιος » 1 » Καλοκαιρινές διακοπές: Πόσο ευτυχισμένοι νιώθετε;
    11:55 AM
    Καλοκαιρινές διακοπές: Πόσο ευτυχισμένοι νιώθετε;
    Η αίσθηση της ευτυχίας είναι συνδεδεμένη στο μυαλό μας με μεγάλες και σπουδαίες κατακτήσεις στη ζωή: Σπουδές, επάγγελμα, επιτυχημένος γάμος, παιδιά , οικονομική επιφάνεια κλπ., νοηματοδοτούν, συνήθως, την ευτυχία. Αν αυτά τα έχουμε κατακτήσει ,τότε ΠΡΕΠΕΙ να νιώθουμε ευτυχισμένοι. Κι όμως.
    Οσοι από μας διαθέτουν όλα αυτά , δηλώνουν απερίφραστα πως απέχουν πολύ από αυτή την αίσθηση του ευτυχισμένου ανθρώπου. Η ερμηνεία αυτής της αντίφασης στηρίζεται συνήθως σε δυο παραμέτρους: Η μια αφορά το εννοιολογικό περιεχόμενο της ευτυχίας και η άλλη την προκατάληψη, το «πρέπει» και το «πώς» διαμορφώνεται αυτό το συναίσθημα.
    Μιλώντας για την δεύτερη παράμετρο, πως πρέπει να νιώθει κάποιος ευτυχισμένος, αναζητούμε την απάντηση στα βαθύτερα θέλω μας, αυτά, που βρίσκονται μακριά από τις συνηθισμένες και προκατασκευασμένες αντιλήψεις.
    Είναι προσωπικό ζήτημα, λοιπόν, η ευτυχία, συνδεδεμένη με το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος τον εαυτό του, στην διπλή του μορφή: Αυτή του ατόμου, ως ιδιοσυγκρασία και προσωπικότητα αλλά και την άλλη, αυτή του κοινωνικού δράστη, που δέχεται αλλά και παίρνει μέρος στη διαμόρφωση των κοινωνικών αντιλήψεων. Αν αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας περισσότερο σαν άτομο, με συγκεκριμένες και προσωπικές ανάγκες και λιγότερο σαν κοινωνική οντότητα, αν δεν νιώθουμε υποχρεωμένοι να συγχρονιζόμαστε με το πνεύμα της εποχής, δηλαδή με την άποψη της πλειοψηφίας των ανθρώπων, τότε έχουμε αυξημένες πιθανότητες να είμαστε και όχι να δείχνουμε ευτυχισμένοι. Σε αυτή την περίπτωση, το εννοιολογικό περιεχόμενο της ευτυχίας παίρνει προσωπικές διαστάσεις, εκφράζει τον εαυτό μας και όχι τους άλλους.
    Αυτό που φαίνεται βέβαιο είναι ότι στην έννοια της ευτυχίας περιέχεται η ατομική μας εξέλιξη, η αυτοπραγμάτωση και η πληρότητα στη ζωή μας, με όποιο τρόπο εμείς, και μόνο εμείς το εννοούμε. Κι αυτό που επίσης φαίνεται να απουσιάζει συχνά από τον προσδιορισμό της ευτυχίας είναι η αξία της καθημερινής ζωής, τα μικρά πράγματα, όπως και η σημασία των συνηθισμένων και επαναλαμβανόμενων γεγονότων, όπως είναι π.χ οι καλοκαιρινές διακοπές.
    Σε μικρό διάστημα από τώρα, τα σχολεία κλείνουν, οι διακοπές αρχίζουν σε κυκλικά, συνήθως, δεκαπενθήμερα. Οι περισσότεροι από μας έχουν επιλέξει το πού θα περάσουν αυτό το διάστημα και πολλοί λιγότεροι ασχολούνται με το πώς, δηλαδή με την ποιότητα των διακοπών τους
    Αρχίστε, λοιπόν, να οργανώνετε τις διακοπές σας με τη σκέψη στην απόλαυση του ζεστού ήλιου και της δροσερής θάλασσας, χωρίς να πάρετε στις αποσκευές ή στη σκέψη σας εκκρεμότητες της δουλειάς . Πείτε ένα ολοστρόγγυλο «δεν κάνω τίποτα» στον εαυτό σας ή κάντε μια μικρή, απρόσμενη τροποποίηση στον προγραμματισμένο χρόνο της παραμονής σας, μένοντας π.χ δυο μέρες παραπάνω. Ίσως προσφέρετε στον εαυτό σας ένα μεγάλο δώρο, τη έκπληξη της αλλαγής.

    Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να νιώσουμε την προσωπική μας ευτυχία, να μη θυμόμαστε μόνο πού πήγαμε και τί είδαμε και πόσα πολλά μέρη επισκεφθήκαμε. Πετάξτε λοιπόν τις «παλιές αποσκευές σας», τις αντιλήψεις σας για τις διακοπές και δείτε ότι η ευτυχία ίσως βρίσκεται στα απλά καθημερινά πράγματα, που απολαμβάνουμε σ αυτό το διάστημα και που τα αφήνουμε να περνούν απαρατήρητα, όπως είναι το γεγονός ότι έχουμε όλους τους αγαπημένους μας γύρω, οικογένεια, παιδιά, φίλους, και ότι έχουμε χρόνο, άφθονο χρόνο να τους απολαύσουμε. Η ευτυχία της στιγμής είναι μια μεγάλη αλήθεια, παράδειγμα τα παιδιά μας: Αλλάζουν, μεγαλώνουν, φεύγουν. Ας απολαύσουμε λοιπόν κάθε δευτερόλεπτο μαζί τους.
    Στις καλοκαιρινές διακοπές μας γινόμαστε πιο επικοινωνιακοί. Η ευτυχία βρίσκεται και σε κείνες τις στιγμές, που χαμογελούμε στους άλλους με όλη μας την καρδιά, χωρίς καμιά επιφύλαξη και δυσπιστία, ανοικτοί να γνωρίσουμε καινούριους ανθρώπους γιατί έχουμε αποβάλει το άγχος και τη ρουτίνα της πόλης. Η αντίληψη του «χρόνου φείδου» στην διάρκεια των διακοπών μας έχει μείνει πίσω, κλεισμένη σε κάποιο γραφείο, κατάστημα ή Υπηρεσία, και περιμένει υπομονετικά και με.. κακία την επιστροφή μας.
    Στη διάρκεια των διακοπών βιώνουμε την αίσθηση της πληρότητας στην προσωπική μας ζωή. Είμαστε ευτυχισμένοι, γιατί απολαμβάνουμε την πλήρη απραξία, ένα μεσημεριανό υπνάκο ή την ιεροτελεστία για ένα καλοκαιρινό ουζάκι, αραγμένοι στα τραπεζάκια του παραλιακού Καφέ, χωρίς την πίεση του ρολογιού, χωρίς την αγωνία ότι οι δουλειές μας έμειναν πίσω.
    Δεν θάταν άσχημα να απομακρύνετε και κάθε ενοχή, γιατί σας ξερόψησε λίγο παραπάνω ο ήλιος- πράγμα επικίνδυνο για την υγεία- ή γιατί φάγατε μια πλούσια σε λιπαρά και χοληστερίνη μακαρονάδα ή επειδή καπνίσατε ένα τσιγάρο παραπάνω. Η νευρωτική προστασία της υγείας μας, η λογοκρισία κάθε μας πράξης είναι πολύ πιο επικίνδυνη από αυτές τις μικρές, περιστασιακές παραβάσεις. 

    Category: Hξερες ότι | Views: 332 | Added by: Nicoletaki | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Ιούλιος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 3
    Φίλοι-Επισκέπτες: 3
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz