Δευτέρα, 2024-05-20, 9:42 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Μάιος » 24 » O ήλιος και το δέρμα μας
    11:15 PM
    O ήλιος και το δέρμα μας

    Ο ήλιος είναι απαραίτητος για τη ζωή στον πλανήτη μας. Με το φως του ζουν τα φυτά και παράγουν με τη φωτοσύνθεση τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται. Από τα φυτά ζουν τα φυτοφάγα ζώα. Αλλά και ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς το φως του ήλιου. Μία σειρά από λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού έχουν ανάγκη την παρουσία του ήλιου. Η πτώση της θερμοκρασίας πάνω στη γη κατά μερικούς βαθμούς, θα ήταν ασύμβατη με τη ζωή. Ο ήλιος λοιπόν είναι πηγή ζωής.

    Η σχέση μας με τον ήλιο και γενικότερα με το περιβάλλον, στηρίζεται σε μία ισορροπία που ο άνθρωπος θα έπρεπε να σέβεται και να μην παραβιάζει. Όμως οι παραβιάσεις έχουν γίνει και ο άνθρωπος, ανάμεσα στις άλλες καταστροφές που έχει προκαλέσει, έχει μειώσει το προστατευτικό αέριο της ατμόσφαιρας, το όζον. Το όζον είναι ένα αέριο που βρίσκεται σαν ένα στρώμα, σε ύψος 12 –25 χιλομ. από την επιφάνεια της γης και σχηματίζεται από μετατροπή του οξυγόνου της ατμόσφαιρας (το μόριό του αποτελείται από 3 άτομα οξυγόνου ενώ το μόριο του οξυγόνου από δύο άτομα). Το όζον απορροφά τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτινοβολίες κι έτσι όσο το όζον λιγοστεύει τόσο περισσότερες υπεριώδεις ακτινοβολίες φτάνουν στη γη.
    Το κενό που έχει δημιουργηθεί στην ατμόσφαιρα από την αραίωση του όζοντος έχει αλλάξει τη σχέση μας με τον ήλιο και την έχει μετατρέψει σε εχθρική.

    Η έκθεση στον ήλιο δεν είναι πάντα υγιεινή. Παλιά οι άνθρωποι επιδίωκαν, το καλοκαίρι, να ξαπλώνουν επί ώρες στις παραλίες και να κάνουν ηλιοθεραπεία. Ίσως τότε να είχαν δίκιο και ο ήλιος να ήταν θεραπεία, όχι όμως στην εποχή μας που ο ήλιος γίνεται επικίνδυνος από την καταστροφή που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στην ατμόσφαιρα.

    Πως μαυρίζει το δέρμα
    Το δέρμα όταν εκτίθεται στις ηλιακές ακτίνες αρχίζει με ειδικά κύτταρα, τα μελανοκύτταρα, να παράγει τη χρωστική μελανίνη, με την οποία προστατεύεται από τον ήλιο. Η προστασία που προσφέρει η μελανίνη στο δέρμα έχει ορισμένα όρια, ικαι στην στην εποχή μας το όρια αυτά έχουν μικρίνει.

    Πως δρουν οι υπεριώδεις ακτίνες
    ’λλες από αυτές προκαλούν βλάβες στην επιδερμίδα και άλλες διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα και προκαλούν βαθύτερες βλάβες. Τα δυσμενή αποτελέσματα από την δράση των υπεριωδών ακτίνων είναι :
    - Εγκαύματα του δέρματος.
    - Πρόκληση καρκίνου του δέρματος μακροχρόνια.
    - Γήρανση του δέρματος μακροχρόνια.
    - Επίδραση στο ανθρώπινο DNA και στη σειρά των νουκλεοτιδίων και αύξηση των πιθανοτήτων για πρόκληση και άλλων καρκίνων εκτός του δέρματος.
    - Επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα και ελάττωση του αμυντικού μηχανισμού.
    - Αλλοιώσεις στα μάτια που μπορούν να φτάσουν μέχρι τη θόλωση των φακών και να εκδηλωθεί καταρράκτης.

    Η βλαπτική δράση των ηλιακών ακτίνων είναι τόσο μεγαλύτερη όσο η έκθεση διαρκεί πολλή ώρα, πολλές ημέρες, πολλά χρόνια. Ακόμα, όσο πιο ψηλά βρισκόμαστε και όσο η ώρα είναι πιο κοντά στο μεσημέρι και όσο απροστάτευτο και ακάλυπτο αφήνουμε το δέρμα μας.

    - Η προφύλαξη από τον ήλιο δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο το καλοκαίρι αλλά και κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, απλώς το καλοκαίρι χρειάζεται περισσότερη προσοχή.
    - Πρέπει να αποφεύγουμε το μπάνιο στη θάλασσα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα επειδή αυτές τις ώρες ο ήλιος βρίσκεται κάθετα στην περιοχή μας, οι ηλιακές ακτίνες έχουν να διανύσουν μικρότερα πάχος της ατμόσφαιρας και είναι πεςρισσότερο επικίνδυνες.
    - Κατά την οδήγηση σε αυτοκίνητο, η έκθεση στον ήλιο είναι σημαντική, τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες. Ας φανταστούμε ένα αυτοκίνητο που ταξιδεύει μέσα στο κατακαλόκαιρο επί ώρες. Ένα μέρος από τις υπεριώδεις ακτίνες που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση του δέρματος μπορεί και διαπερνάει τα τζάμια του αυτοκινήτου.
    - Η ηλικία είναι σημαντικός παράγοντας. Τα παιδιά κάτω των 3 ετών δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου στην ηλιακή ακτινοβολία αλλά χρειάζεται προσοχή ακόμα και μέχρι την ηλικία των 12 ετών. Όταν από μικρή ηλικία αφήνουμε ένα παιδί στον ήλιο, αυτό σημαίνει ότι εκθέτουμε σε όλους του κινδύνους το δέρμα του από πολύ νωρίς, άρα για περισσότερα χρόνια και επομένως αυξάνουμε τους κινδύνους.
    - Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο νερό της θάλασσας δεν είμαστε προστατευμένοι από την ηλιακή ακτινοβολία. Αντίθετα επειδή το δέρμα είναι βρεγμένο και δροσερό, μπορεί να μην καταλάβουμε τη ζημιά που παθαίνει.
    - Ακόμα χειρότερα οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν και φτάνουν μέσα στο νερό μέχρι τα 3 μέτρα βάθος.
    - Μετά το μπάνιο στη θάλασσα το δέρμα πρέπει να σκουπίζεται σχολαστικά επειδή το βρεγμένο δέρμα είναι πιό ευαίσθητο.
    - Τα κατάλληλα αντιηλιακά πρέπει να χρησιμοποιούνται αλλά όχι με σκοπό την παραμονή στον ήλιο χωρίς όρια.
    Τα αντιηλιακά είναι απαραίτητα ακόμα και αν κάθεται κάποιος στη σκιά επειδή το ηλιακό φως διαχέεται στην ατμόσφαιρα, στην άμμο, στο νερό, στα αντικείμενα κ.λ.π.
    - Περισσότερο ευαίσθητα στον ήλιο είναι τα μικρά παιδιά και τα ηλικιωμένα άτομα καθώς και τα άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.
    - Είναι λάθος να χρησιμοποιούνται οι συσκευές που παράγουν τεχνητή υπεριώδη ακτινοβολία για μαύρισμα στο σπίτι. Το αποτέλεσμα θα είναι να εκτίθεται κάποιος στις τεχνητές υπεριώδεις ακτινοβολίες της συσκευής και όταν βγει στον ήλιο θα προστεθεί και η ακτινοβολία του. ’λλωστε έχουν γίνει ήδη γνωστές, περιπτώσεις ανθρώπων που παρουσίασαν καρκίνο του δέρματος μετά από έκθεση στις συσκευές αυτές.
    - Κάθε βλάβη που παρουσιάζεται στο δέρμα μετά από έκθεση στον ήλιο, είναι σοβαρός λόγος για να διακόψουμε την επανάληψη της έκθεσης. Έντονο κοκκίνισμα, φαγούρα, πόνος στο δέρμα σημαίνει ότι το δέρμα έχει πάθει ζημιά και πρέπει να το προστατεύσουμε από την επιδείνωση.
    - Πρέπει να παρακολουθούμε κάθε αλλαγή στο δέρμα μας και να συμβουλευόμαστε τον δερματολόγο χωρίς καθυστέρηση και χωρίς να ακούμε κανένα φίλο παντογνώστη.

    Το μελάνωμα π.χ. είναι ένας από τους κακοήθεις καρκίνους του δέρματος που συχνά ανακαλύπτεται όταν ήδη έχει χαθεί χρόνος. Το μελάνωμα αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί θεραπευθεί. Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται στη χώρα μας τα περιστατικά μελανώματος είναι ανησυχητικά και φτάνουν τα 30 περίπου νέα περιστατικά κάθε χρόνο.


    Τι πρέπει να προσέχει κάθε άνθρωπος στο δέρμα του
    επειδή η έγκαιρη διάγνωση είναι το πιο σηματικό.

    Κάθε δερματική αλλοίωση ή βλάβη του δέρματος που μπορεί εύκολα να ονομάζουμε σπυρί και επιμένει για διάστημα εβδομάδων χωρίς να επουλώνεται είναι λόγος για μία επίσκεψη στο δερματολόγο. Κάθε ελιά που μεγαλώνει ή αλλάζει χρώμα ή αρχίζει να αιμορραγεί, ή έχει ανώμαλο σχήμα είναι επίσης λόγος επίσκεψης στο δερματολόγο χωρίς να γίνονται προσπάθειες για πρακτική θεραπεία που μπορεί να σημάνει απώλεια χρόνου.
    Αν στο συγγενικό περιβάλλον, υπάρχει άτομο που έχει παρουσιάσει μελάνωμα, η επίσκεψη στο Δερματολόγο είναι αναγκαία για κάθε ύποπτη βλάβη του δέρματος.


    Μηνύματα από το παρελθόν
    Αξίζει να αναφέρουμε μια από τις πιό σύγχρονες θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.
    Στην εποχή των δεινοσαύρων ίσως μια βροχή μετεωριτών προκάλεσε αλλαγές στην ατμόσφαιρα της γης και μεγάλες ποσότητες από υπεριωδεις ακτινοβολίες μπόρεσαν για κάποιο μεγάλο διάστημα να ακτινοβολήσουν τη γη. Η θεωρία υποστηρίζει ότι οι ακτινοβολίες ίσως προκάλεσαν βλάβες στα μάτια των δεινοσαύρων, σαν τον καταρράκτη, τους μετέτρεψε σε τυφλούς γίγαντες που δεν μπορούσαν να εντοπίσουν την τροφή τους και έτσι εξαφανίστηκαν.


    Ας προστατεύουμε το περιβάλλον και ας απολαύσουμε τον ήλιο με μέτρο για να μη γίνουμε δεινόσαυροι.
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 254 | Added by: Nicoletaki | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 3
    Φίλοι-Επισκέπτες: 3
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz