Οι Παλεστίνιοι μέσω του ποδοσφαίρου αναπνέουν, διαλύουν το «τείχος της ντροπής», παραμερίζουν τα προβλήματα επιβίωσης κα βάζουν πλώρη για το Ασιατικό Κύπελλο του 2015.Εκείνες οι εποχές μοιάζουν να απέχουν χιλιετίες από το σήμερα. Δεν είναι τα 75 χρόνια που χωρίζουν την παρθενική προσπάθεια της Παλαιστίνης για πρόκριση σε κάποια μεγάλη διοργάνωση (Μουντιάλ Γαλλίας) από το τώρα, αλλά οι συνθήκες της καθημερινότητας. Τότε λοιπόν (1934) η περιοχή βρισκόταν επίσης υπό κατοχή. Η διαφορά ήταν ότι το πρόσταγμα το είχαν οι Βρετανοί. Εδωσαν ωστόσο, την άδεια να συσταθεί μία υποτυπώδης Εθνική ομάδα. Το φοβερό της υπόθεσης ήταν πως αυτή απαρτίστηκε από Αραβες και Ιουδαίους που μοιράζονταν τα ίδια εδάφη.
Ενα όνειρο τρελό Οι καιροί άλλαξαν και πλέον εκεί βρίσκεται το κράτος του Ισραήλ. Το τι συνέβη είναι λίγο πολύ γνωστό, με συνέπεια οι Παλαιστίνιοι να μείνουν (και) χωρίς ποδόσφαιρο. Ομοσπονδιακό συγκρότημα έφτιαξαν ξανά πριν από μία δεκαετία. Εφτασε όμως το πλήρωμα του χρόνου να προσπαθήσουν και πάλι να δώσουν το παρών σε ένα μεγάλο ραντεβού. Οι ίδιοι γνωρίζουν πως η πρόκριση δεν είναι σε καμία περίπτωση εφικτή. Και μόνο το ότι μπορούν να ονειρεύονται όμως, έχει για δαύτους αξία ανάλογη σα να βρίσκονται ήδη στο Ασιατικό Κύπελλο του 2015 στην Αυστραλία.
Τον περασμένο Ιούνιο λοιπόν η Εθνική Παλαιστίνης έδωσε τον παρθενικό εντός έδρας επίσημο αγώνα της σύγχρονης εποχής για προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ηταν η πρώτη προσπάθεια της για να βρεθεί σε Μουντιάλ. Παραδόξως, αντίπαλος ήταν ένα εξίσου δοκιμασμένο και υπό κατοχή κράτος: το Αφγανιστάν. Οι γηπεδούχοι μπορεί να μην νίκησαν (1-1), αλλά το είχαν κάνει στο εκτός έδρας ματς (2-0) και τελικά πήραν το εισιτήριο για την επόμενη νοκ άουτ φάση (μία πριν τους ομίλους της ασιατικής ζώνης), όπου όμως αποκλείστηκαν από την Ταϊλάνδη.
Ποδόσφαιρο στο γκέτο Εκείνος ο αγώνας (όπως και αυτός που ακολούθησε με την Ταϊλάνδη) διεξήχθη σε ένα περίεργο τοπίο. Το «Φαϊζάλ Αλ Χουσεΐνι» βρίσκεται στην πόλη Αλ Ραμ στα βόρεια της Ιερουσαλήμ. Οταν κοιτάζει κανείς τον αγωνιστικό χώρο, δεν χαίρεται κιόλας για την εικόνα του γηπέδου που είναι με συνθετικό τερέν. Οταν όμως ρίξει μία ματιά έξω από τη νότια εξέδρα, η εικόνα του προκαλεί την απόλυτη θλίψη. Σε απόσταση λίγων μέτρων εκτείνεται το «τοίχος της ντροπής» που έχουν υψώσει οι Ισραηλινοί, ώστε να αποκλείσουν τις περιοχές όπου ζουν οι Παλαιστίνιοι.
Η «γκετοποίηση» των τελευταίων είναι το κυρίαρχο αρνητικό δεδομένο στην πολύπαθη αυτή μεριά του κόσμου. Ωστόσο, εκείνη ήταν η πρώτη φορά που οι 7.000 Παλαιστίνιοι που παρακολούθησαν τον αγώνα και μετά βγήκαν να το γιορτάσουν με την ψυχή τους, δεν έδωσαν την παραμικρή σημασία στο μπετόν που τους έφραζε το οπτικό πεδίο προς τον ορίζοντα. Η φαντασία τους έτρεξε νοερά σε μέρη μακρινά. Εκεί που οι άνθρωποι ζουν για τη μπάλα, γελούν διαρκώς και είναι ελεύθεροι να παίζουν και ποδόσφαιρο.
Υπό διαρκή ανασυγκρότηση Το βράδυ της Τετάρτης πάντως η ψυχή των Πααιστίνιων ταξίδεψε για λιγο μέχρι την Ασυτραλία. Αν και δεν το περίμενε κανείς, νίκησαν 2-0 σε φιλικό το πανισχυρο -για τα δικά τους δεδομένα- Αζερμπαϊτζάν και έδειξαν πανέτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση της Α' προκριματικής φάσης για το Ασιατικό Κύπελλο Εθνών (παίρνουν μέρος οι πιο αδύναμες χώρες της Ασίας) Αυτή ξεκινάει στις 8 Μαρτίου και η Παλεστίνη θα κοντραριστεί με το Νεπάλ και τις Μαλδίβες. Ο νικητής του ομίλου θα αναμετρηθεί με τους άλλους τρεις νικητές και ο πρώτος όλων θα περάσει απ' ευθείας στα τελικά του τουρνουά της Αυστραλίας.
Από το 2009 και με τη βοήθεια της FIFA γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να οργανωθεί μία ανταγωνιστική ομάδα. Μάλιστα προσελήφθη ως εκλέκτορας ο Γαλλοαλγερινός Μούσα Μπεζάζ με αγωνιστική θητεία σε Ρεν, Σοσό και προπονητική στη Νανσί. Τα μεγαλύτερα αστέρια της Παλαιστίνης είναι αυτοί που παίζουν στο εξωτερικό. Πρόκειται για τους αμυντικούς Ομάρ Τζαρούν (Τάμπα Μπέι, Η.Π.Α.), Ρομπέρτο Μπισάρα (Παλεστίνο, Χιλή) και Αμπντελατίφ Μπαντάρι (Χατζέρ, Σ. Αραβία).
Η ιστορία της Αυτή τη στιγμή η Εθνική Παλαιστίνης φιγουράρει στην 166η θέση από τις 203 χώρες που βρίσκονται στους κόλπους της FIFA. Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έγινε το 1929 αν και η παρθενική αναμέτρηση της διεξήχθη το 1932 (ήττα 8-1 από την Αίγυπτο). Η πρώτη επίσημη διοργάνωση, όπου έλαβε μέρος ήταν τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ιταλίας (1934). Το 1938 διαλύθηκε και οι βάσεις για να δημιουργηθεί ξανά τέθηκαν το 1998.
Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική