Βάζετε λαδόκολα σε ένα μέτριο στρογγυλό ταψάκι ή το βουτυρώνετε και το αλευρώνετε
Λιώστε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.
Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά.
Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα των αυγών
Προσθέστε το καυτό νερό (ή τον καφέ) και ανακατέψτε καλά. Το μείγμα θα είναι πολύ υγρό.
Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε τα στο υδαρές μείγμα σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. Ανακατέψτε μαζί το ξύδι και το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα του κέηκ
Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι.
Ψήνετε στους 175 βαθμούς για 30-40 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Γλάσσο
Λειώνουμε μαζί κουβερτούρα με βούτυρο.
Προσθέτουμε το σιρόπι και το απόσταγμα βανίλιας.
Γρήγορα γρήγορα απλώνουμε στο κέηκ. Οσο λιγότερο σιρόπι βάλουμε τόσο πιο σφικτό θα είναι το γλάσσο, το οποίο μισοπαγώνει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πάνω απο το γλάσσο μπορούμε να ρίξουμε νιφάδες μαύρης σοκολάτας ή τρούφα μαύρης σοκολάτς, για ομορφιά κυρίως
Στο γλάσσο εγώ βάζω τη μισή ποσότητα βούτυρο συνήθως και το απλώνω
ανομοιόμορφα, σαν μάρμαρο Μ' αυτό το τρόπο και γλάσσο τρώμε και δεν
φορτωνόμαστε πολύ με επιπλέον θερμίδες.
Η συνταγή προέκυψε απο "πείραγμα" δύο συνταγών που βρήκα στο allrecipes
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πάνω απο το γλάσσο μπορούμε να ρίξουμε νιφάδες μαύρης σοκολάτας ή τρούφα μαύρης σοκολάτς, για ομορφιά κυρίως
Στο γλάσσο εγώ βάζω τη μισή ποσότητα βούτυρο συνήθως και το απλώνω ανομοιόμορφα, σαν μάρμαρο Μ' αυτό το τρόπο και γλάσσο τρώμε και δεν φορτωνόμαστε πολύ με επιπλέον θερμίδες.
Η συνταγή προέκυψε απο "πείραγμα" δύο συνταγών που βρήκα στο allrecipes