Σάββατο, 2025-02-08, 9:01 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2013 » Ιανουάριος » 14 » Straccetti, τα Μοσχαρίσια “κουρελάκια”
    9:52 AM
    Straccetti, τα Μοσχαρίσια “κουρελάκια”

    Τι χρειαζόμαστε:

    • 600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, άπαχο
    • 2 πιπεριές κόκκινες και 1 κίτρινη
    • 2 ξερά κρεμμύδια
    • 2-3 φρέσκα μανιτάρια
    • μαϊντανό
    • γλυκοπατάτα (προαιρετικά)
    • αλάτι
    • κόκκινο και μαύρο πιπέρι
    • μπαχάρι
    • κρασί κόκκινο και ξερό
    • παρθένο ελαιόλαδο
    Στα γρήγορα
    Κατηγορία
    Μέθοδος
    Δυσκολία
    Περιέχει
    Σερβίρει
    4 άτομα

    Πως το κάνουμε:

    1. Αρχίζουμε με την προετοιμασία των χορταρικών.
    2. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές ροδέλες, τις βάζουμε σε πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια μας που τα κόβουμε και αυτά σε λεπτές ροδέλες. Τα βάζουμε και τα αυτά στην άκρη, σε ένα δεύτερο πιάτο.
    3. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Εγώ δεν τα πλένω ποτέ. Τα μανιτάρια είναι σπογγώδη και έχουν την ιδιότητα να απορροφούν εύκολα όποιο υγρό έρχεται σε επαφή μαζί τους. Θα το έχετε διαπιστώσει όταν τα σωτάρετε "αδειάζουν” το τηγάνι από το λάδι. Έτσι ακολουθώ άλλο τρόπο για να αφαιρέσω το εξωτερικό λέρωμα που τυχόν έχουν. Τα "γδύνω”. Τους αφαιρώ την εξωτερική στρώση, τη "φλούδα” τους, αν έτσι μπορούμε να την πούμε. Είναι πολύ εύκολο:
    4. -Αφαιρώ το κοτσάνι τους.
    5. -Παίρνω το μανιτάρι στην άκρη των δακτύλων του αριστερού χεριού, με την κοιλότητα προς τα πάνω.
    6. -Με ένα μαχαίρι πιάνω την εξωτερική στρώση τους σε ένα σημείο του "χείλους” της κοιλότητας και, τραβώντας απαλά με κατεύθυνση προς τα κάτω, προς την κορυφή του καμπύλου μέρους του μανιταριού, που είναι στο εσωτερικό της παλάμης μου, αφαιρώ λωρίδα-λωρίδα τη "φλούδα” τους (όσο πιο φρέσκο είναι το μανιτάρι, τόσο πιο εύκολη είναι αυτή η διαδικασία).
    7. -Ο καθαρισμός του κοτσανιού (γιατί δεν τα πετάμε αυτά) είναι διαφορετικός: Πιάνω κάθε κοτσάνι μεταξύ δείκτη και αντίχειρα και, σέρνοντας πάνω του το μαχαίρι, "γδέρνω” και αφαιρώ την εξωτερική του επιφάνεια που εδώ δεν είναι μία ξεχωριστή στρώση και δεν αφαιρείται με τον τρόπο που χρησιμοποίησα για το σώμα του μανιταριού.
    8. Μετά από αυτόν τον ..... "εμπνευσμένο” τρόπο καθαρισμού, γυρίζουμε το μανιτάρι μπρούμυτα πάνω στον πάγκο εργασίας και, κρατώντας το σταθερό με το αριστερό χέρι, το κόβουμε σε λεπτές-λεπτές φέτες που έχουν αυτή το όμορφο σχήμα του –σχεδόν- μισοφέγγαρου.
    9. Εάν χρησιμοποιήσουμε και την (προαιρετική) γλυκοπατάτα, την πλένουμε πολύ καλά εξωτερικά να φύγουν εντελώς τα χώματα. Στη συνέχεια την καθαρίζουμε από τη φλούδα της (είναι πολύ πιο σκληρή από της κανονικής πατάτας και, συνεπώς, καθαρίζεται δυσκολότερα). Εγώ, πλέον, την κόβω σε κομμάτια (δύο ή τρία, ανάλογα με το μέγεθός της) και καθαρίζω ένα-ένα τα κομμάτια αυτά και όχι όλη μαζί. Ο λόγος είναι γιατί, μόλις έρθει σε επαφή με το ηλιακό φώς, η γλυκοπατάτα μαυρίζει πολύ γρήγορα. Έτσι, κάθε μικρό κομμάτι που έχω καθαρίσει, το ρίχνω κατευθείαν σε νερό, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό τον χρόνο επαφής της με τον αέρα και μειώνοντας το μαύρισμά της.
    10. Αφού την καθαρίσουμε, λοιπόν, την κόβουμε αρχικά σε λεπτές ροδέλες και αυτές, κατόπιν, σε φέτες.
    11. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Εγώ σε αυτό το φαγητό βάζω αρκετό, του πηγαίνει. Εσείς, βέβαια, βάζετε όσον σας αρέσει. Αρχικά κόβω σε πολύ μικρά κομματάκια (2-3 χιλιοστών, τόσο μικρά) τα κοτσάνια του μαϊντανού. Αυτά θα μπουν από νωρίς στο μαγείρεμα για να έχουν τον χρόνο να μαλακώσουν. Τα πιο τρυφερά τμήματα από τα κοτσάνια και τα φύλλα του, τα βάζουμε αργότερα, σε σχεδόν ολοκληρωμένο το μαγείρεμα, για να διατηρήσουν όσο περισσότερο από το άρωμά τους.
    12. Τελειώσαμε με τα λαχανικά μας. Περνάμε στην προετοιμασία του κρέατος.
    13. Το πλένουμε πολύ καλά να φύγει το αίμα που έχει χύσει.
    14. Ιδιαιτερότητα της συνταγής : Το κρέας μας πρέπει να κοπεί σε λεπτές λωρίδες. Για να δικαιολογήσει και το όνομα της συνταγής : "Κουρελάκια". Κάποιες από τις μεγαλύτερες θα θυμούνται ακόμη τα κουρέλια από ύφασμα που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες και οι θείες μας για να φτιάξουν "κουρελούδες”. Χαλάκια για το πάτωμα, ντιβανοσκεπάσματα ή διακοσμητικά τοίχων.
    15. Έτσι και το κρέας μας. Είναι κομμένο σε λωρίδες. Πάχους κάτι λιγότερο από ένα δάκτυλο και μήκους τουλάχιστον ενάμιση.
    16. Μία εύκολη λύση είναι να ζητήσουμε από τον χασάπη μας να μας το κόψει. Είναι πολύ πιο εύκολο έτσι και κερδίζουμε χρόνο και κόπο. Εάν πάλι δεν θέλετε ξένα χέρια να πολύ-πιάνουν το φαγητό σας, ζητήστε του να σας το κόψει σε φέτες πάχους ενός εκατοστού (σαν τα κομμάτια για σνίτσελ) που θα τα "κουρελιάσετε", θα τα κόψετε σε λωρίδες στη συνέχεια εσείς.
    17. Σε ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε παρθένο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά.
    18. Ρίχνουμε τα "κουρελάκια” μας στο τηγάνι και τα αφήνουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς τα με ξύλινο κουτάλι, σπάτουλα ή την ειδική τσιμπίδα για το κρέας.
    19. Ετοιμάζουμε ένα μίγμα από τα τρία μπαχαρικά μας και πιπερώνουμε το κρέας τρίβοντάς τα με τον μύλο. Προσθέτουμε και αλάτι.
    20. Μετά από πέντε-έξι λεπτά και αφού το κρέας μας έχει ροδίσει από όλες τις πλευρές, το αφαιρούμε με τη βοήθεια τρυπητής σπάτουλας και το διατηρούμε ζεστό.
    21. Στο αρωματισμένο λάδι του τηγανιού ρίχνουμε αρχικά τις ροδέλες της πιπεριάς (αυτές θα χρειασθούν περισσότερο χρόνο για να μαραθούν και να μαλακώσουν).
    22. Εάν έχουμε κόψει και γλυκοπατάτα, τώρα είναι η ώρα να τη προσθέσουμε και αυτή.
    23. Εάν απαιτείται, προσθέτουμε ακόμη λίγο λάδι και, χαμηλώνοντας την ένταση, αφήνουμε να μαλακώσουν για πέντε-έξι λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια, θα το κρίνουμε με το μάτι.
    24. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κρεμμύδι και τα κομματάκια από τα κοτσάνια του μαϊντανού.
    25. Τελευταία προσθέτουμε τα μανιτάρια.
    26. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν για άλλα έξι-επτά λεπτά. Στο τέλος αυτού του χρόνου αλαροπιπερώνουμε τα λαχανικά μας.
    27. Προσθέτουμε τα "κουρελάκια” στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για δύο-τρία λεπτά.
    28. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί έως ότου γίνει το κρέας, δοκιμάζοντας. Ο χρόνος εξαρτάται από το κομμάτι που έχουμε αγοράσει και το μέγεθος των "κουρελιών”.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Για τους αριστερόχειρες, οι οδηγίες που αναφέρονται σε χρήση χεριών, φυσικά, αντιστρέφονται.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 223 | Added by: kounelaki | Tags: katsiki, ARNI, kimades, mosxari, μοσχαρη, xoirino, kouneli, kreas, воинских, kimas | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 42
    Φίλοι-Επισκέπτες: 42
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2025Website builderuCoz