Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 4 μεγάλα αυγά 2 κ.σ. χλιαρό νερό 1/2 κ.γ. βανίλια 2 κ.γ. χυμό λεμόνι 2 φλ. κοσκινισμένο αλεύρι 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/4 κ.γ. αλάτι
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αβγά Πως το κάνουμε:
Βάλτε τη ζάχαρη και το ξύσμα σε μπλέντερ μέχρι να γίνει το ξύσμα πολύ μικρά κομματάκια. Προσθέστε το μείγμα αυτό στο βούτυρο (που είναι μαλακό) και χτυπήστε τα στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο. Θέλει περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας καλά πριν προσθέσετε το επόμενο. Προσθέστε το νερό, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέστε το μισό από το μείγμα του αλευριού στο μπολ με το βούτυρο κλπ και χτυπήστε με το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε και το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπήστε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι το μείγμα σας να γίνει γυαλιστερο και ανοιχτόχρωμο. Θέλει αρκετή ώρα χτύπημα, κάνα τέταρτο. Όσο πιο πολύ χτυπηθεί, τόσο πιο πολλές φυσαλίδες αέρα δημιουργούνται και τόσο πιο αφράτο γίνεται. Μη βαρεθείτε λοιπόν! Βάλτε το μείγμα σας σε ενα ή δύο ταψάκια (ανάλογα τι θέλετε) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Εάν το έχετε βάλει σε 2 ταψάκια θα θέλει γύρω στη μισή ώρα. Εάν το βάλετε σε ένα, γύρω στα 50 λεπτά (ανάλογα πάντα με το φούρνο σας). Το κέικ θα έχει ένα όμορφο χρυσό χρώμα. Βάλτε και ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα στο κέντρο να δείτε αν θα βγει καθαρό. Μην ανοίξετε όμως το φούρνο πριν γίνει (θα δείτε πως έχει φουσκώσει ωραία και έχει πάρει το σωστό χρώμα και φαίνεται πως δεν είναι υγρό πια και μετά θα ανοίξετε το φούρνο να βεβαιωθείτε πως έγινε). Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει για 5 - 10 λεπτά πριν το βγάλετε από το ταψάκι. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το διακοσμήσετε.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.