Σε μπέν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα σε
κομμάτια, το βούτυρο, το εβαπορέ και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να
λιώσουν τα υλικά και να γίνει σαν λεία πηχτή "σάλτσα".
Αποσύρουμε το πάνω σκεύος που έχουμε το μείγμα μας, από το μπέν μαρί και το τοποθετούμε στο πάγκο μας.
Προσθέτουμε το κακάο, καφέ και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στο μείγμα της σοκολάτας το αλεύρι
και το μπέκιν πάουντερ (κοσκινισμένα), αλάτι, βανίλια, ξύσμα, κανέλα και
ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Χτυπάμε σ' ένα μπολ τα 4 αυγά και ύστερα τα προσθέτουμε στη ζύμη.
Ανακατεύουμε απαλά ως να ενωθούν με το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα περίπου 26 εκ. ή μικρά φορμάκια και μοιράζουμε τη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στον αέρα, τη μεγάλη φόρμα 40 λεπτά και τα φορμάκια για 10 -15 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στα 40 λεπτά βγαίνει υγρό το εσωτερικό του κέικ. Έτσι πρέπει να
είναι για πιο στερεό αφήστε το 10 λεπτά ακόμα. Η εκτέλεση της συνταγής
είναι του Καλλίδη. Έκανα προσθήκη υλικών και κάποιες παραλλαγές.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στα 40 λεπτά βγαίνει υγρό το εσωτερικό του κέικ. Έτσι πρέπει να είναι για πιο στερεό αφήστε το 10 λεπτά ακόμα. Η εκτέλεση της συνταγής είναι του Καλλίδη. Έκανα προσθήκη υλικών και κάποιες παραλλαγές.