Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ντύνουμε με λαδόκολλα μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή τσέρκι 20 εκ.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο.
Ρίχνουμε το παραπάνω μίγμα σε ένα μπολ όπου
έχουμε ρίξει 200 γρ. ζάχαρη κι ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για 1 - 2
λεπτά (δεν είναι ανάγκη να λιώσει η ζάχαρη).
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα μετά από κάθε προσθήκη.
Τέλος, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε απαλά το αλέυρι.
Ψήνουμε για 1/2 ώρα ακριβώς.
Προαιρετικά, όταν κρυώσει το κέικ το
καλύπτουμε με γλάσο που φτιάχνουμε με 70 γρ. κουβερτούρα απλή, 70 γρ.
κρέμα γάλακτος και 1 κ.γ. γλυκόζη, σε μπεν μαρί.
Το κέικ τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου ή, ιδανικά, από το ψυγείο, αφού το αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.