Αρχικά να πω ότι το κεσεδάκι της μαργαρίνης θα χρησιμοποιηθεί σαν μεζούρα για τα άλλα υλικά.
Σε μπολ ανακατεύω το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο ή φιστίκι, τις βανίλιες, κανέλα, μπέικιν.
Διαλύω σε ένα ποτήρι το κονιάκ ή λικέρ με τη σόδα.
Στο μπολ του μίξερ χτυπώ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Ρίχνω σιγά - σιγά και τους κρόκους.
Μετά προσθέτω το μείγμα του σιμιγδαλιού, το γιαούρτι, το διάλυμα με τη σόδα.
Στη συνέχεια βάζω το ξύσμα και την μαρέγκα και ανακατεύω ελαφρά.
Όλο αυτό το μείγμα το βάζω σε βουτυρωμένο και
πασπαλισμένο με σιμιγδάλι πυρέξ (μεσαίο μέγεθος). Σε όλη την επιφάνεια
του πυρέξ τοποθετώ τα κομμένα ροδάκινα.
Πασπαλίζω λίγη ζάχαρη πάνω στα ροδάκινα και
ψήνω σε φούρνο με αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 175 βαθμούς για 30΄- 40΄
μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας μας.
Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και ετοιμάζω το σιρόπι.
Βράζω τη ζάχαρη με το νερό και τη μαρμελάδα
για 5΄να γίνει σιρόπι ελαφρύ και το ρίχνω σταδιάκα πάνω στο κρύο γλυκό
μας για να μπορέσει να το απορροφήσει.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.