150 ml ελαιόλαδο 100 ml κρέμα καρύδας 3 αυγά 1 μικρή κολοκύθα (για 425 γρ. πολτό κολοκύθας) 200 γρ. ζάχαρη 310 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 1 κ.γ. baking powder 1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα) 1 κ.γ. κανέλα (επιπλέον) λίγο αλάτι 100 γρ. σταφίδες (αφού τις μουλιάσουμε για λίγο σε καυτό νερό)
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Πλούσια σε φυτικές ίνες Χορτοφαγική Περιέχει Κολοκύθα Αβγά Πως το κάνουμε:
Για να φτιάξουμε τον πολτό κολοκύθας, κόβουμε μια μικρή κολοκύθα κατά μήκος. Αφαιρούμε τα σπόρια και τις σκληρές ίνες και τη βάζουμε σε ταψί με βουτυρωμένη λαδόκολλα, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά. Αφού ψηθεί, παίρνουμε τη σάρκα και την αλέθουμε στο multi. Στραγγίζουμε πολύ καλά με σουρωτήρι γιατί βγάζει πολλά υγρά. Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τα αυγά σε υψηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και την κρέμα καρύδας. Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, το αλάτι και τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα με τα αυγά. Τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες (αφού τις στραγγίσουμε) και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα που ανοίγει (23 εκ.) λαδόκολλα στο πάτο και αφού ρίξουμε το μείγμα το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC για περίπου 45-50 λεπτά. Αν δείτε ότι έχει πάρει σκούρο χρώμα αλλά εσωτερικά είναι ακόμα υγρό, σκεπάστε με ασημόχαρτο και αφήστε μέχρι να ψηθεί.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.