Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο με ενα κουτάλι έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το
αλάτι, το ξύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ (εν τω μεταξύ
συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά, κάθε φορά που προσθέτουμε το κάθε
υλικό).
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού
και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα. (Προσέχουμε γιατί ο χυμός πορτοκαλιού
φουσκώνει λόγω της σόδας και υπάρχει περίπτωση να υπερχειλίσει απο το
μπολ). Αφού λοιπόν το ανακατέψουμε το προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά
μας
Έπειτα προσθέτουμε και το νεράκι.
Τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπέικιν
πάουντερ και το κακάο μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε στο κέντρο του
μπολ γρήγορα και σιγά σιγά προς τα έξω. Μολις απορροφίσει το αλεύρι
σταματάμε το ανακάτεμα.
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.