Σε ένα μεγάλο μπόλ, κοσκινίζουμε καλά το
αλεύρι, τη ζάχαρη, την καρυδόψιχα, το κακάο, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα,
το αλάτι και το γαρύφαλλο.Οχι τη σόδα!
Προσθέτουμε το ξύσμα των πορτοκαλιών.
Ανάβουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Ανακατεύουμε το ξύδι με το λάδι.
Κάνουμε μια λακούβα στο μπώλ με τα υλικά μας και προσθέτουμε το λάδι με το ξύδι.
Βάζουμε πάνω απο το μπόλ με τα υλικά το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε τη σόδα.
Θα αρχίσει να αφρίζει και το ρίχνουμε όλο στο
μπόλ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας και γίνει ένα
ομοιόμορφο μίγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 cm και κατόπιν στρώνουμε λαδόκολα.
Ρίχνουμε το μίγμα μας στο ταψάκι, το βάζουμε στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Αφού ψηθεί το αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά
να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια τουρτιέρα ή μια πιατέλα, και
το διακοσμούμε όπως θέλουμε.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.