225 γρ καθαρή ψίχα κολοκύθας 80 γρ ζάχαρη (δείτε “Μυστικά” [3] 150 φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη 200 γρ μαλακό αλεύρι 90 γρ μέλι 1 μέτριο αυγό σκόνη μοσχοκάρυδο, στην άκρη ενός μικρού κουταλιού αλάτι, μία γερούτσικη τσιμπιά 2 κ.γ. (10 γρ) baking powder 2 κ.γ. (10 γρ) κανέλλα σε σκόνη
Στα γρήγορα Κατηγορία Cupcakes και muffins Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Κολοκύθα Αβγά Φτιάχνει 12 muffins Πως το κάνουμε:
Μαζεύουμε όλα τα υλικά κοντά μας, για να μη ξεχασθεί κάτι. Σαν πρώτη ενέργεια, καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους της και την κόβουμε σε φέτες, πάχους 1 εκατοστού ή λίγο περισσότερο. Τυλίγουμε τα κομμάτια της κολοκύθας αρχικά σε λαδόκολλα και στη συνέχεια μέσα σε δύο φύλλα αλουμινίου. (η λαδόκολλα χρησιμεύει α-πο-κλει-στι-κά για να μην έρθει σε επαφή η κολοκύθα με το αλουμινόχαρτο. Εάν δεν έχετε τέτοιο πρόβλημα (ΚΑ-ΚΩΣ !!), την τυλίγετε μόνο στο αλουμινόχαρτο. Προσοχή : σε δύο φύλλα αλουμινίου, αλλιώς κινδυνεύει να καεί. Βάζουμε αυτό το “πουγκάκι” σε ένα ταψί (γιατί θα βγάλει λίγα υγρά) και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Μετά από αυτόν τον χρόνο, η κολοκύθα θα είναι τόσο μαλακιά και τόσο ζουμερή, που θα μπορούμε να τη λιώσουμε εύκολα με ένα πιρούνι. Μετά τη 1 ώρα, βγάζουμε το “πουγκί” από τον φούρνο, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας να κρυώσουν. Όση ώρα ψήνεται η κολοκύθα, ετοιμάζουμε το μείγμα, τη ζύμη για τα muffins. Ακολουθώντας λοιπόν τον βασικό κανόνα της προετοιμασίας τους, χωρίζουμε τα στεγνά υλικά από τα υγρά, τα ρευστά (εάν θέλετε να ξέρετε το “γιατί”, δείτε “Μυστικά” [1]). Για τον λόγο αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε δύο διαφορετικές λεκανίτσες. Στην 1η λοιπόν λεκανίτσα, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κουταλάκι του baking powder, και τους προσθέτουμε τα αρωματικά (κανέλλα και μοσχοκάρυδο). Προσθέτουμε και το λίγο αλατάκι μας και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη 2η λεκανίτσα, μαλακώνουμε το βούτυρο, (μπορείτε να το κάνετε με το χέρι, με το σύρμα ή και ηλεκτρικό mixer, εκείνο που έχει σημασία είναι να γίνει κρέμα). Συνεχίζοντας το κτύπημα, προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε κατόπιν το αυγό, αλλά και το μέλι, συνεχίζοντας πάντα το κτύπημα.. Λιώνουμε την κολοκύθα, πατώντας την με ένα πιρούνι να γίνει πολτός (μετά από το ψήσιμο, έχει μαλακώσει τόσο που είναι πολύ εύκολο, υπόθεση ενός λεπτού), και τη προσθέτουμε στα υπόλοιπα υγρά υλικά, συνεχίζοντας το κτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες. Προσθέτουμε τότε τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε στα γρήγορα, και λίγες φορές (δέκα, δεκαπέντε γύρες συνολικά), με τη βοήθεια κουταλιού (εάν θέλετε να ξέρετε το “γιατί”, δείτε “Μυστικά” [2]). Το μείγμα είναι έτοιμο. Ή μήπως... Σκέφτεστε να του ρίξετε λίγο ποτάκι; Μμμμμ... Ένα λικέρ amaretto, ας πούμε, θα του πήγαινε εξαιρετικά…Συμφωνώ! Θα έπρεπε όμως να το κάνετε όταν ανακατεύατε τα υγρά υλικά τη λεκανίτσα τους. Κάπου εκεί, στο βήμα 12. Όχι τώρα... Βουτυρώνουμε τις φορμίτσες (ή βάζουμε μέσα χάρτινες φόρμες για muffins), και τις γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι το χείλος τους. Δεν χρειάζεται να αφήσετε μεγαλύτερο περιθώριο, φουσκώνουν αλλά όχι υπερβολικά Έχουμε και τον ...έλεγχο, περνάει και επιβλέπει εάν όλα προχωρούν κανονικά. Ας δεν δώσει το σύνθημα “και τώρα στον φούρνο”, τίποτα δεν προχωράει. Ευτυχώς το ελεύθερο δόθηκε και το ταψάκι με τα muffins μπαίνει στον φούρνο. Εκεί θα ψηθεί για 15 με 20 λεπτά, στους 200 βαθμούς. Θα τα βγάλουμε μόλις πάρουν χρώμα και βγαίνει στεγνή μία οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε μέσα τους. (Οι ...με τα πιο άγρια ένστικτα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και μαχαιράκι) Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Εάν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. “- Έτοιμα τα γλυκάκια. Όποιος θέλει μπορεί να περνάει να πάρει”!!! Με τις ποσότητες που αναφέρονται, βγήκαν 11 ½ (!!!) του μεγέθους που φαίνονται στη φωτογραφία. Όσο για το ... 1/2, έγινε μία θαυμάσια γαμήλια τούρτα στο γάμο του κυρίου Play.μομπιλάκη με την κυρία Play.μομπιλιάδου και ...έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.