150 γρ. κεράσια από τα οποία έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι και τα έχουμε κόψει σε 3-4 κομματάκια. Εάν αφήνουν πολλά υγρά, τα στραγγίζουμε.
Για τη διακόσμηση:
τόσα κεράσια με το κοτσανάκι τους, όσα και τα muffins που θα φτιάξουμε.
Στα γρήγορα Κατηγορία Cupcakes και muffins Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Γρήγορο Εύκολο Περιέχει Αβγά Γάλα Φρούτα Φτιάχνει 16 muffins Πως το κάνουμε:
Ακολουθώντας τον βασικό κανόνα της προετοιμασίας των muffins, χωρίζουμε τα στεγνά υλικά από τα υγρά, τα ρευστά. Χρησιμοποιούμε για τον λόγο αυτό δύο λεκανίτσες. Στη 1η λεκανίτσα, κοσκινίζουμε μαζί τα δύο διαφορετικά αλεύρια, το φακελάκι της μαγιάς και τη σόδα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λίγο αλατάκι μας. Στη 2η λεκανίτσα, χτυπούμε καλά το αυγό (ολόκληρο) με το σύρμα, και στη συνέχεια προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε, αλλά και το λάδι κι ανακατεύουμε ακόμη, να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα των ρευστών υλικών της 2ης λεκανίτσας μέσα στη 1η λεκανίτσα, όπου είναι τα στερεά υλικά μας. Προσθέτουμε τα κομματάκια των κερασιών και ανακατεύουμε γρήγορα, φέρνοντας 7-8 γύρες με ένα κουτάλι, ίσα να μη φαίνεται πια το αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να παραμένει σβολιασμένο. Με αυτό το μείγμα θα γεμίσουμε τις φορμίτσες μας. Εάν έχουμε ταψάκι για muffins, βάζουμε στις θέσεις τα ειδικά χάρτινα φορμάκια για muffins (υπάρχουν σε διάφορα χρώματα, εξαιρετικά εάν θέλουμε να κάνουμε ταυτόχρονα διαφορετικά είδη muffins). Εάν μας έχουν τελειώσει... δεν τρέχει και τίποτα. Χρησιμοποιούμε τις θέσεις όπως και τις αλουμινένιες φόρμες (δείτε επόμενο βήμα), αλείφοντάς τες εσωτερικά. Εάν έχουμε απλά φορμάκια αλουμινίου, τα αλείφουμε εσωτερικά με λίγο λάδι. Εάν τα πασπαλίσουμε και με λίγο αλεύρι, θα βοηθηθούμε ακόμη περισσότερο στην αφαίρεσή τους στο τέλος, χωρίς όμως να είναι και απαραίτητο. Τοποθετούμε το μείγμα γεμίζοντας τις φόρμες έως τα ¾ του ύψους τους. Βυθίσουμε σε κάθε κεκάκι από ένα κεράσι, αφήνοντας να εξέχει μόνο ένα μικρό μέρος από το φρούτο και όλο το κοτσανάκι του. Ψένουμε στους 180° σε φούρνο με αέρα (λίγο περισσότερο, τους 190°/200° σε αντιστάσεις), για περίπου 20-25 λεπτά και τα αφαιρούμε μόλις φουσκώσουν και βγαίνει στεγνή μία οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε (Οι πιο... αιμοβόρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα λεπτό μαχαιράκι). Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Εάν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε περιφερειακά με ζάχαρη άχνη, προσπαθώντας να μη καλύψουμε το μέρος του κερασιού που ξεπετάγεται από μέσα τους.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.