Ζεταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε
μεσαία φωτιά και ροδίζουμε το νουά ολόκληρο ή σε φέτες όπως το
προτιμούμε και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και τα γυρίζουμε 2-3 φορές.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, το
κάρδαμο, το ξύδι, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ζεστό
νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει ανάλογα, όσο θα χρειαστεί, περίπου 1,5 ώρα.
Κατά τη διάρκεια ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό και προσθέτουμε, πάντα ζεστό.
Αφού είμαστε σίγουροι ότι έχει βράσει και
είναι μαλακό, το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Εάν είναι ολόκληρο το νουά,
αφού κρυώσει το κόβουμε σε φέτες.
Λιώνουμε με ένα πηρούνι τα κρεμύδια και στο
ζωμό προσθέτουμε τους σπόρους από τα 3 ρόδια και το σιγοβράζουμε για 15
ακόμη λεπτά. Όταν σερβίρουμε το κρέας, περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα
ζεστή.
Το γαρνίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή πατάτες βρασμένες στον ατμό ή με ρύζι πιλάφι.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.