Ξεπλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κύβους κατά προτίμηση.
Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα να το σκεπάζει αρκετά, 2-3 δάκτυλα πάνω από το κρέας
Αφήνουμε το κρέας να βράσει σε χύτρα περίπου 20-30 λεπτά σε κατσαρόλα περίπου το διπλάσιο.
Με κουτάλα βγάζουμε όλο το κρέας σε σουρωτήρι και το στραγγίζουμε πολύ καλά
Σουρώνουμε το ζωμό και τον κρατάμε ξεχωριστά.
Μέσα στο ζωμό ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και φυλάσσουμε το ζωμό.
Σε άλλη κατσαρόλα ή στην προηγούμενη αφού την
πλύνουμε βάζουμε το λάδι και αφού κάψει λίγο ρίχνουμε το κρέας που δεν
πρέπει να έχει υγρά
Όταν το κρέας ροδοκοκκινίσει ρίχνουμε τα
καρότα, τις αγκινάρες, την κάππαρη, τις ελιές, τα μανιτάρια και
συνεχίζουμε το σωτάρισμα για δέκα λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το φυλαγμένο ζωμό,
τον κόλιανδρο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το κάρυ και τη φλούδα από το
λεμόνι (για μυρωδιά-ολόκληρη όχι τριμμένη), αλάτι (με προσοχή γιατί
βάλαμε και κύβο), πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30-40 λεπτά
ακόμα όσπου το κρέας να γίνει τρυφερό και ο ζωμός να μειωθεί και να
συμπυκνωθεί περίπου στο μισό.
Δέκα λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη, για να μην πικρίσει αν τη βάλουμε εξ αρχής
Με κουτάλα βγάζουμε πάλι έξω όλα τα υλικά
αφήνοντας το ζουμί με λίγα απ' τα λαχανικά, τα οποία και πολτοποιούμε
μέσα στην κατσαρόλα με μπλέντερ.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το χυμό από το
λεμόνι (όχι όλο, αν θέλω προσθέτω μετά για να μη βγει ξινό) το
κορνφλάουερ (αρχικά βάζουμε τη μια κουταλιά και αν δούμε πως η πυκνότητα
της σάλτσας δεν μας αρέσει, διαλύουμε τη δεύτερη έξω από ην καταρόλα με
λίγο από το ζωμό και τη ρίχνουμε και αυτή μέσα) και τη μουστάρδα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει αρκετά.
Ρίχνουμε στη συνέχεια τα υλικά που ξεχωρίσαμε πριν, αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.