Κατ' αρχήν, ξεπαγώνετε καλά τα φύλλα της σφολιάτας.
Ψιλοκόβετε
τα μανιτάρια και τα σωτάρετε μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ένα
τηγάνι, βάζοντας τη μισή ποσότητα βουτύρου. Τα "σβήνετε" με το κρασί,
ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να βράσουν σε
ήπια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν καλά όλα τα υγρά και να στεγνώσει
εντελώς το τηγάνι. Τα βάζετε σε ένα πιάτο και τα αφήνετε να περιμένουν.
Με
το υπόλοιπο βούτυρο, σωτάρετε πολύ πολύ καλά το μοσχαρίσιο φιλέτο, από
όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει καλά παντού και να σκουρίνει. Το
αλατοπιπερώνετε και το ακουμπάτε σε μια πιατέλα για να σουρώσει από τα
υγρά του.
Παίρνετε το ένα φύλλο
σφολιάτας και το απλώνετε σε λεία επιφάνεια. Ρίχνετε πάνω του το
πολτοποιημένο μείγμα φιλέτου κοτόπουλου-μαϊντανού-Cheddar-σκόρδου και
με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας το "αλείφετε", φροντίζοντας να
αφήσετε 2 δάχτυλα κενό σε όλη την περιφέρεια του φύλλου.
Από πάνω του, στρώνετε το μείγμα μανιτάρια-κρεμμυδάκι.
Μετά,
τοποθετείτε από πάνω το μοσχαρίσιο φιλέτο και το τυλίγετε με το φύλλο
σφολιάτας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ρολό - φροντίστε να το
τυλίξετε σαν "πακετάκι". Βρέχετε τις ενώσεις του ρολού με λίγο νεράκι
για να κολλήσουν καλά.
Παίρνετε το 2ο
φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού, το
κόβετε σε λεπτές λωρίδες, τις οποίες τοποθετείτε διαγώνια πάνω στο ρολό
(ή, όπως λέμε, "μπακλαβαδωτά"). Αλείφετε ελαφρά όλη την επιφάνεια με
λίγο λιωμένο βούτυρο.
Ψήνετε το ρολό
στους 180 βαθμούς για 1 ώρα έχοντάς το σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε
το ψήσιμο για ακόμα 35 λεπτά- ή μέχρι να ροδίσει και να χρυσίσει καλά η
σφολιάτα.
Μόλις ψηθεί, το βγάζετε από
το φούρνο και το αφήνετε να χλιάνει. Το σερβίρετε στα πιάτα κομμένο σε
φέτες του ενός εκατοστού, γαρνιρισμένο με μικρές πατατούλες (βραστές ή
ψητές, ό, τι σας αρέσει).
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.