Χτυπάμε με το μίξερ χειρός (ή ακόμα και με το χέρι) το βούτυρο με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε και τα αυγά και 2-3 κουταλιές της
σούπας το ποτό που διαλέξαμε και σιγά σιγά το αλεύρι, τόσο ώστε η ζύμη
να είναι λίγο πιο αραιή από του κλασικού κέικ.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, πάνω
κάτω και αρχίζουμε να κόβουμε τα μήλα, ανάλογα με το πώς θέλουμε να
στοίσουμε την μηλόπιτα.
Αν θέλουμε τα μήλα από κάτω και να
περιχύσουμε την ζύμη από πάνω, τότε τα μήλα θα πρέπει να είναι
χοντροκομμένα, και πριν τα αραδιάσουμε στο ταψί θα πρέπει να έχουμε
λιώσει σε αυτό 2-3 κουταλιές βούτυρο.
Αν θέλουμε την ζύμη από κάτω τότε τα μήλα τα
κόβουμε ανάλογα με το food style που θέλουμε να ακολουθήσουμε!!! Συνήθως
προτιμάμε λεπτά και μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σαν πεσμένο
ντόμινο, έτσι φαίνεται σαν τάρτα βγαλμένη από γαλλική ταινία!!! Πέρα από
αυτό με αυτή την εκδοχή μπορούμε να κάνουμε την μηλόπιτα πιο θεαματική,
και είναι πιο εύκολο να την φάμε με τα χέρια (κυρίως οι μικροί μας
μπόμπιρες) (να θυμάστε δεν φτάνει να τα τοποθετήσουμε πάνω στην ζύμη,
αλλά να τα "ζουμπίξουμε" έτσι ώστε όταν η ζύμη φουσκώσει τα μήλα να μην
είναι μόνο στην κορυφή!).
Στην συνέχεια, ανεξάρτητα τον τρόπο που
στήσαμε την πίτα, πασπαλίζουμε με κανέλα και βάζουμε στο φούρνο, περίπου
για 45' (αλλά καλό είναι να ελέγχουμε) και στις 2 περιπτώσεις θα πρέπει
να βάζουμε μέσα το μαχαίρι και να μην βγαίνει γεμάτο ζύμες.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.