Αφού πλύνουμε τα μαρούλια, τα ζεματάμε σε ζεστό νερό για 5’ .
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά και αρχίζουμε να τυλίγουμε τους μαρουλοντολμάδες.
Παίρνουμε ένα φύλλο μαρουλιού και αφού
κόψουμε το σκληρό μέρος του κοτσανιού του, βάζουμε λίγο από τη γέμιση
και τυλίγουμε - όπως στους λαχανοντολμάδες.
Όταν τελειώσουμε με το τύλιγμα των μαρουλοντολμάδων, τους τοποθετούμε κυκλικά σε μια κατσαρόλα, δημιουργώντας στρώσεις.
Βάζουμε ένα πιάτο πάνω από τους
μαρουλοντολμάδες και ρίχνουμε σιγά - σιγά στην κατσαρόλα μας ζεστό νερό
με λίγο αλάτι διαλυμένο μέσα σ’αυτό μέχρι το νερό να σκεπάσει τους
μαρουλοντολμάδες.
Ρίχνουμε στο τέλος και το ελαιόλαδο και βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα με το
χυμό λεμονιού - μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει και το κορν φλάουρ,
προσθέτουμε σιγά - σιγά στο αυγολέμονο ζεστό ζουμάκι από το φαγητό
ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις το αυγολέμονο ζεσταθεί από το ζουμάκι
του φαγητού, το περιχύνουμε πάνω στους μαρουλοντολμάδες και ανακινούμε
την κατσαρόλα μας ελαφρά για να πάει το αυγολέμονο παντού.
Αν θέλουμε για περισσότερο άρωμα, προσθέτουμε ένα μικρό κομματάκι μαργαρίνη στο φαγητό μας, αφού κλείσουμε τη φωτιά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.