Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο
με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα
λεμονιού και τα αυγά (ένα-ένα) και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε
την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι
και το γιαούρτι (ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι). Χτυπάμε μόνο
όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά μας.
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα κεράσια μαζί
με το χυμό λεμονιού και το κονιάκ και μόλις κοχλάσουν τα κατεβάζουμε από
τη φωτιά. Στραγγίζουμε τα κεράσια (δεν θα πετάξουμε το χυμό λεμονιού με
το κονιάκ γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε μετά) και τα προσθέτουμε στο
μείγμα του κέικ ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180oC σε προθερμασμένο φούρνο για 60-70 λεπτά.
Αφού ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο
και αφού περάσουν 5 λεπτά αλείφουμε το πάνω μέρος με το χυμό λεμονιού
με κονιάκ. Αφήνουμε να περάσουν 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε το κέικ
(αναποδογυρίζοντας το) και αλείφουμε πάλι με το χυμό το υπόλοιπο κέικ.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
Λίγα μυστικά ακόμα