1) Ξεφλουδίζουμε τα
κρεμμύδια (μη τα ...... σακατέψετε, μία-δύο εξωτερικές στρώσεις
αφαιρέστε). Φροντίζουμε να είναι μεγάλα (δείτε "Μυστικά” [1] ).
2) Τα ρίχνουμε μέσα σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει, και τα μαγειρεύουμε για ένα 25λεπτο.
3) Όσο μαγειρεύονται τα
κρεμμύδια μας, ξεφλουδίζουμε το μικρότερο κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε σε
φέτες και το βάζουμε σε ένα τηγάνι, μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, για
να μαλακώσει για 7-8 λεπτά, σε χαμηλής έντασης εστία. Ανακατεύουμε
συχνά για να αποφύγουμε να αρπάξει πολύ και ξανθύνει.
4) Προσθέτουμε τον κιμά (επιλέξτε εσείς από τι ζώο θα είναι, ανάλογα με τα γούστα σας).
5) Αλατίζουμε και
μαγειρεύουμε για ένα 15λεπτο. "Σπάμε” τα χοντρά κομμάτια όπως ακριβώς
κάνουμε σε κάθε πιάτο κιμάδων. Εάν χρειασθεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη
ελαιόλαδο.
6) Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από την εξωτερική τους μεμβράνη (δείτε "Μυστικά” [2] ).
7) Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, κατά την έννοια του ύψους τους. Κόβουμε και τα κοτσάνια τους σε ροδέλες.
8) Ξεφλουδίζουμε τη σκελίδα του σκόρδου, της δίνουμε ένα κτύπημα με το εσωτερικό του καρπού μας να "σπάσει”,
9) και την βάζουμε σε ένα
τηγάνι με μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, να μαλακώσει
για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε και εδώ για να μη μας αρπάξει πολύ και
μαυρίσει.
10) Στο 5λεπτο πάνω,
προσθέτουμε και τα τεμαχισμένα μανιτάρια, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε
άλλα 12-14 λεπτά, έως ότου δούμε να έχουν μαλακώσει (εξαρτάται από το
πόσο λεπτές είναι οι φέτες που τα έχουμε κόψει αλλά και από την ένταση
του ματιού. Εμένα στο "3”, χρειάσθηκαν 14 λεπτά). Επειδή ρουφούν το
λάδι σαν την "Χάρυβδη” (στην Οδύσσεια αναφέρομαι, έτσι ; ), εάν το
θεωρήσετε σκόπιμο μπορείτε να προσθέτετε από λίγο λάδι μαζί με καυτό
νερό κάθε φορά που φαίνεται να έχει στεγνώσει το τηγάνι.
11) Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα μεγάλα κρεμμύδια από την κατσαρόλα, τα βάζουμε αρχικά σε κρύο νερό,
12) στη συνέχεια τα
στραγγίσουμε σε τρυπητό (τα αφήνουμε να κρυώσουν και λίγο, να
πιάνονται) και κόβουμε την πλευρά που είναι πιο μυτερή, πιο στενή.
13) Τα αδειάζουμε με προσοχή από τα εσωτερικά στρώματα, βυθίζοντας αρχικά κάθετα το μαχαίρι, λίγο πιο μέσα από την 1η, 2η στρώση
14) και αφαιρώντας στη συνέχεια (πολύ εύκολα) τις εσωτερικές στρώσεις.
15) Ανάλογα με το πόσο
έχουν μαλακώσει τα κρεμμύδια, μπορούμε να αφήσουμε μόνο τις δύο ή και
μία εξωτερικές στρώσεις. Οι 3 είναι ..... αποτυχία.
16) Πιθανότατα, όταν
βγάλετε το εσωτερικό, να δείτε να δημιουργείται μία, μικρότερη ή
μεγαλύτερη, τρύπα στον πάτο τους. Μην ανησυχήσετε καθόλου, προχωρήστε
κανονικά,
17) και θα "κλείσετε” αυτές τις τρύπες στη συνέχεια, πολύ εύκολα, καλύπτοντάς τες με ένα φαρδύ κομμάτι κρεμμύδι
18) Ψιλοκόβουμε τα κομμάτια που έχουμε βγάλει και
19) τα προσθέτουμε στα μανιτάρια.
20) Προσθέτουμε και τον
κιμά, αλατίζουμε ελαφριά (και μόνο εάν διαπιστώσουμε ότι χρειάζεται),
πιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
21) Γεμίζουμε (ξέχειλα,
μέχρι επάνω, δεν πρόκειται να χυθεί το περιεχόμενό τους σαν τα γεμιστά
με ρύζι) τα κρεμμύδια μας (εάν σας έχει μείνει γερό το καπάκι, μπορείτε
να το χρησιμοποιήσετε, αν και σαν εμφάνιση είναι καλύτερα με τον
"εσωτερικό τους κόσμο” ορατό),
22) και τα βάζουμε σε μία αντικολλητική φόρμα,
23) [εάν περισσέψει
γέμιση, μπορείτε να γεμίσετε και κάποιο άλλο λαχανικό (για παράδειγμα,
μικρές ντομάτες ή μεγάλα μανιτάρια), ή και να την φάτε σκέτη, είναι
νοστιμότατη]
24) και από εκεί στον φούρνο. Εάν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά από πάνω.
25) Ψήνουμε για ένα 20λεπτο, στους 180 βαθμούς.
26) Σερβίρουμε τα
κρεμμύδια ζεστά. Εάν θέλετε, βάλτε τους δίπλα μία γευστική σως (της
επιλογής σας). Και παραδίπλα ένα δυνατό κόκκινο κρασί
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.