Σάββατο, 2025-02-08, 8:57 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2013 » Ιανουάριος » 20 » Κολοκύθια γεμιστά. Ζήτω το κόμμα των Βαρελοφρόνων!
    2:07 PM
    Κολοκύθια γεμιστά. Ζήτω το κόμμα των Βαρελοφρόνων!

    Τι χρειαζόμαστε:

    • 4 στρογγυλά κολοκυθάκια
    • 2 αυγά
    • 100 γρ κιμά
    • 100 γρ ζαμπόν
    • 100 γρ γραβιέρα (κανονικά θέλει "ελβετίας”, η διαφορά σε γεύση –αλλά και κόστος– είναι αξιοσημείωτη)
    • 1 μικρό κρεμμύδι
    • σάλτσα ντομάτας, όση απαιτηθεί
    • παρθένο ελαιόλαδο
    • αλάτι, ανάλογα με τα γούστα
    • πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα
    • μαϊντανός
    Στα γρήγορα
    Κατηγορία
    Δυσκολία
    Σερβίρει
    4 άτομα

    Πως το κάνουμε:

    Βήμα 1
    1) Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράζει σε μία κατσαρόλα. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια μας.
    Βήμα 2
    2) Κόβουμε τα "καπέλα” τους και τα ακουμπάμε δίπλα μας.
    Βήμα 3
    3) Με ένα κοφτερό και μικρό μαχαίρι κάνουμε μία βαθειά χαρακιά στο εσωτερικό του κάθε κολοκυθιού και περιμετρικά (σε απόσταση 1 εκατ. από τα τοιχώματά του), με κάποια κλίση προς το κέντρο του. Το κόψιμο αυτό θα διευκολύνει στη συνέχεια το άδειασμά τους. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κολοκύθια και τα ζεματίζουμε για 8 – 9 λεπτά (ανάλογα πως σας φαίνονται τα κολοκυθάκια, περισσότερο ή λιγότερο σφικτά). Τα τελευταία 4 λεπτά, ζεματίζουμε και τα "καπάκια” τους.
    Βήμα 4
    4) Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν τα κολοκυθάκια μας. Με τη βοήθεια του μαχαιριού αφαιρούμε αρχικά ένα μεγάλο κεντρικό κομμάτι από τη σάρκα τους και στη συνέχεια, με ένα μικρό κουτάλι τα αδειάζουμε, με προσεκτικές κινήσεις για να μη "πληγώσουμε”, να μη τρυπήσουμε τα τοιχώματά τους, Σιγά-σιγά δημιουργούνται μικρά "βαρελάκια”, κενά περιεχομένου. Τα αφήνουμε στην άκρη (με το άνοιγμα προς τα κάτω) και περνάμε στη γέμιση.
    Βήμα 5
    5) Ψιλοκόβουμε την σάρκα που αφαιρέσαμε από τα κολοκυθάκια (ακόμα καλύτερα, την πολτοποιούμε στο mixer).
    Βήμα 6
    6) Σε ένα τηγάνι σε παρθένο ελαιόλαδο, μαλακώνουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και αυτό.
    Βήμα 7
    7) Μόλις ξανθύνει, προσθέτουμε το τρίμμα της σάρκας του κολοκυθιού, δύο κλαδάκια μαϊντανού πολύ ψιλοκομμένα, και τα αφήνουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά για να πάρουν γεύση.
    Βήμα 8
    8) Προσθέτουμε και τον κιμά και, ανακατεύοντας για να διαλυθεί αλλά και για να ανακατευθεί καλά με τα άλλα υλικά, τον αφήνουμε να σκουρύνει λίγο από όλες τις μεριές, και να χάσει τα υγρά του, ένδειξη ότι είναι έτοιμος να πάει για μαγείρεμα (2-4 λεπτά). Τον αφήνουμε να κρυώσει και περνάμε στα άλλα υλικά της γέμισης.
    Βήμα 9
    9) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαμπόν ψιλοκομμένο και αυτό, την γραβιέρα τριμμένη, τα 2 αυγά ολόκληρα, αλάτι και φρέσκο πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα μας. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και το μείγμα από το τηγάνι. Ανακατεύουμε και πάλι να ενωθούν όλα τα υλικά.
    Βήμα 10
    10) Στεγνώνουμε καλά τα κολοκυθάκια, περνώντας απαλά με χαρτί κουζίνας στο σκαμμένο εσωτερικό τους. Τα γεμίζουμε με το μείγμα από το μπολ (εάν περισσέψει λίγο μείγμα, μπορούμε να γεμίσουμε και καμία ντομάτα ή, προσθέτοντας λίγη φρυγανιά, να πλάσουμε κεφτεδάκια.....
    Βήμα 11
    11) Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας (μια απλή σάλτσα, με τριμμένο κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο). Θα χρησιμεύσει για βάση, που πάνω της τοποθετούμε τα κολοκυθάκια μας.
    Βήμα 12
    12) Στο πάνω μέρος της γέμισης βάζουμε μία καλή ποσότητα (ένα μπαστουνάκι 1,5 x 2,0 x 4,0 εκατ.) γραβιέρας, τρίβουμε ακόμη λίγο, φρέσκο πιπεράκι από πάνω, και κλείνουμε τα κολοκυθάκια με το "καπάκι” τους. Εκτός από την νοστιμιά της, λιώνοντας με τη θερμότητα η γραβιέρα θα χρησιμεύσει και σαν κολλητική ουσία και θα συγκρατεί το "καπάκι” στη θέση του.
    Βήμα 13
    13) Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά, στους 180 - 200 βαθμούς.
    Βήμα 14
    14) Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε να χλυαρύνουν λίγο και σερβίρουμε περιχυμένα με λίγη από τη σάλτσα ντομάτας του πυρίμαχου.
    Βήμα 15
    15) Και ελάτε να μου πείτε μετά ότι οι χοντρούληδες "δεν έχουν πέραση”...

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 250 | Added by: kounelaki | Tags: katsiki, gourouni, ARNI, mosxari, Piégée sur la toile, xoirino, kouneli, sidages magirikis, kreas, kimas | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 39
    Φίλοι-Επισκέπτες: 39
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2025Website builderuCoz