Στα γρήγορα Κατηγορία Με θαλασσινά Διάφορες σαλάτες Δυσκολία Με φωτο Περιέχει Ζυμαρικά Κολοκυθάκια Πιπεριές Σερβίρει 4 - 5 άτομα Πως το κάνουμε: Βήμα 1 1) Πλένουμε αρχικά τα κολοκυθάκια εξωτερικά. Επειδή θα χρησιμοποιηθούν με την εξωτερική τους φλούδα (καθαρά για λόγους χρωματικής αντίθεσης, εάν δεν την θέλετε μπορείτε να την αφαιρέσετε), πρέπει να πλυθούν καλά. Βήμα 2 2) Αφού τα πλύνουμε, τα κόβουμε κατά την έννοια του μήκους τους σε πολύ λεπτές φετούλες (και 1 χιλιοστό, εάν μπορείτε). Χρησιμοποιήστε όποιο εξάρτημα σας βολεύει (δείτε “Μυστικά” [1] ). Βήμα 3 3) Βάζουμε αυτές τις φετούλες, μία – μία που κόβουμε, σε ένα φαρδύ σκεύος όπου έχουμε στύψει τον χυμό των λεμονιών..
Βήμα 4 4) Τις μεταφέρουμε με το σκεύος στο ψυγείο να μαριναρισθούν για τουλάχιστον μία - μιάμιση ώρα. Βήμα 5 5) Μετά από αυτόν τον χρόνο, τις τραβάμε έξω από το ψυγείο και κόβουμε κάθε μία σε πολύ λεπτές λωρίδες (δείτε “Μυστικά” [2] ). Βήμα 6 6) Εν τω μεταξύ, βάζουμε πάνω σε μία εστία μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό να βράσει. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας (τι λέτε να την κάνετε με αχιβάδες ; ) και τα στραγγίζουμε “al dente”. (από τα 12-14 λεπτά που έλεγε η συσκευασία, τα έγρασα μόλις 11, θα μπορούσαν και λιγότερο, να “κρατάνε” πιο πολύ. Αλλά είναι θέμα γούστου). Κρατούμε λίγο από το νερό του βρασμού. Βήμα 7 7) Πλένουμε τις πιπεριές (δείτε “Μυστικά” [3] ) και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια (0,5 x 0,5 εκατ.). Βήμα 8 8) Χωρίζουμε τις φέτες του σολομού που υπάρχουν μέσα στην συσκευασία και στη συνέχεια τις κόβουμε σε λωρίδες. Βήμα 9 9) Σε ένα ευρύχωρο μπολ (ίσως και κατ’ ευθείαν στο σκεύος σερβιρίσματος) ανακατεύουμε τις μαριναρισμένες λωρίδες κολοκυθιού, Βήμα 10 10) με τις λωρίδες σολομού, Βήμα 11 11) και με τις πιπεριές, Βήμα 12 12) αλατοπιπερώνουμε ελαφριά. Βήμα 13 13) Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας, τα περνούμε κάτω από τρεχούμενο νερό (επειδή προορίζονται για κρύα σαλάτα, δεν θέλουμε να κολλούν μεταξύ τους, συνεπώς “άντε από ‘δω άμυλο”), τα αφήνουμε να χλιαρύνουν και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα άλλα δύο υλικά. Βήμα 14 14) Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε λίγο καλό ελαιόλαδο, σε πολύ λεπτή ροή, από πάνω τους, καθώς και με λίγα φυλλαράκια βασιλικού. Βήμα 15 15) Ανακατεύουμε και πάλι καλά όλα τα υλικά στο μπολ και η σαλάτα μας είναι έτοιμη. Βήμα 16 16) (εάν θέλουμε πιο “νωπή”, τη σαλάτα μας, να μην είναι στεγνή, μπορούμε να της προσθέσουμε κατά το ανακάτεμα και λίγο από το νερό του βρασμού. Εάν πάλι μας αρέσει να είναι λίγο ξινούτσικη, την δροσίζουμε, αντί με το νερό του βρασμού, με το λεμόνι του μαριναρίσματος. Ακόμα καλύτερη). Βήμα 17 17)
Μπορούμε να σερβίρουμε τη σαλάτα μας είτε μέσα στο μπολ (ή την σαλατιέρα), είτε σε ατομικά πιάτα Λίγα μυστικά ακόμα
[1] Για το κόψιμο των κολοκυθιών σε πολύ λεπτές φέτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το εξάρτημα για το καθάρισμα της πατάτας, ένα μαντολίνο (ποια είχε ρωτήσει τις προάλλες τι είναι αυτό; ) ή ακόμη και το μαχαίρι σας, εάν εμπιστεύεστε τις ικανότητές σας. Εγώ βρίσκω ότι το εξάρτημα για τις πατάτες δίνει κατά πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
[2] Τόσο καλά (κάτω και από χιλιοστό), που αποφάσισα να μη κόψω στη συνέχεια τις φέτες σε λεπτές λωρίδες. Κι’ ας το λέει το βήμα 5. Άλλωστε, δεν θα τα έτρωγα εγώ. Έτσι νόμιζα .....
Όταν θα έχετε κόψει το περισσότερο από το κάθε κολοκυθάκι, θα είναι δύσκολο να συνεχίσετε με ο εργαλείο για τις πατάτες ή και το μαντολίνο. Χρησιμοποιήστε τότε μαχαιράκι και κόψτε το σε πολύ λεπτές λωρίδες.
[3] Οι πιπεριές που χρησιμοποίησα ήσαν γλυκές κόκκινες (τύπου φλωρίνης) και πράσινες (τύπου καμπάνα). Η ίδια η συνταγή προέβλεπε πιπεριές από μία εξαιρετική ποικιλία, τις sweet chocolate. Είναι είδος γλυκιάς πιπεριάς, προέλευσης ΗΠΑ, που θεωρείται μία λιχουδιά για γνώστες και θαυμαστές της πιπεριάς. Οι καρποί είναι αρχικά πράσινου χρώματος, για να πάρουν στην ωρίμανσή τους, εξωτερικά, ένα υπέροχο σοκολατί χρώμα, ενώ εσωτερικά έχουν ένα κόκκινο-κεραμιδί χρώμα. Είναι μικρού σχετικά μεγέθους, γι’ αυτό και η συνταγή αναφέρει 4. Με μία μεγάλη φλωρίνης και μία μεγάλη πράσινη εγώ ήμουν εντάξει, αλλά κάλλιστα μπορείτε να βάλετε περισσότερη. Και τώρα που η γυναίκα μου δεν βλέπει, μπορώ να σας εκμυστηρευθώ πως προσέθεσα και μισή καυτερή πιπερίτσα. Εγώ που το ήξερα, την ένοιωθα, εκείνη όχι....
Τις αναζήτησα και φαίνεται να πουλιούνται σπόροι τους και στην Ελλάδα, από εξειδικευμένες επιχειρήσεις-φυτώρια. Για παράδειγμα, εδώ. Με 6 € το φακελάκι των 6 σπόρων (με βλαστική ικανότητα 70%) σημαίνει ότι του χρόνου το καλοκαίρι θα έχω 4 φυτά προς 1,5 € το καθ’ ένα. Καθόλου άσχημα. Και βρήκα και ένα σωρό άλλες ενδιαφέρουσες ποικιλίες. Άλλες γλυκές, άλλες εξαιρετικά καυτερές.....
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.