Για ευκολία, χρησιμοποίησα μία συσκευασία
προβρασμένα παντζάρια. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσα να βράσω μία
κάπως μεγαλύτερη ποσότητα, για να καταλήξω, τελικά, σε 300 γραμμάρια
βρασμένων και καθαρισμένων παντζαριών.
Τα έβαλα στο blender και τα έλιωσα, να γίνουν
"πουρές”, χρησιμοποιώντας και λίγο νερό (εάν είχα βράσει φρέσκα
παντζάρια, θα μπορούσα να έχω κρατήσει λίγο από το νερό του βρασμού και
το χρησιμοποιήσω). Μία ή δύο κουταλιές είναι αρκετές, τα παντζάρια
πολτοποιούνται εύκολα.
Χρησιμοποιώντας ένα mixer χειρός, κτύπησα τα αυγά με το ελαιόλαδο, έως ότου πήρα ένα καλά ομογενοποιημένο και αφράτο αποτέλεσμα.
Προσέθεσα τη ζάχαρη και συνέχισα να τα κτυπάω, έως ότου το μείγμα άσπρισε καλά.
"Τώρα να δεις τι θα σου κάνω” σκέφθηκα και προσέθεσα τον πουρέ των παντζαριών.
Πρέπει με κάτι να τα "μασκαρέψω”, να μη
ξεχωρίζουν .... Η κουβερτούρα !!! Προσέθεσα και την κουβερτούρα (λιωμένη
προηγουμένως σε μπεν-μαρί). Συνέχισα το κτύπημα.
Προσέθεσα και το αλεύρι (αφού προηγουμένως το
κοσκίνισα και το ανακάτεψα με την μαγιά). Ανακάτεψα καλά, με την
βοήθεια ενός κουταλιού αυτή τη φορά, έως ότου εξαφανίσθηκαν όλοι οι
σβώλους από το μείγμα.
Τελευταία προσέθεσα την λευκή σοκολάτα, (την
οποία είχα προηγουμένως σπάσει σε μικρά κομματάκια που τα πάγωσα για
λίγη ώρα στην κατάψυξη). Ανακάτεψα και πάλι να πάει η λευκή σοκολάτα σε
όλο το μείγμα.
Άδειασα το μείγμα σε μία φόρμα των 20 cm, με
τρύπα στη μέση και αποσπώμενο πάτο. Φυσικά και την είχα βουτυρώσει
προηγουμένως, φυσικά και την είχα αλευρώσει ελαφριά.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά.
Στο τέλος του χρόνου έσβησα τον φούρνο, αλλά άφησα το γλυκό να κρυώσει μέσα, αφήνοντας την πόρτα του μισάνοικτη.
Ξεφορμάρισα και το έβαλα σε ένα κουτί "φοδραρισμένο” με λαδόκολλα, έτοιμο να της το στείλω. Θα σου πω εγώ κυρία μου ….
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.