Βάλτε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα
Κρατήστε στην άκρη 1 κ.σ. ζάχαρη και βάλτε την άλλη σε μεγάλο μπολ.
Προσθέστε τους κρόκους των αβγών και χτυπήστε τα μέχρι να φουσκώσουν και
να γίνουν λεμονί. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας, το αλάτι, τα τριμμένα
φουντούκια, το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος.
Βάλτε τα ασπράδια σε άλλο, καθαρό μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να
αρχίσουν να αφρίζουν. Προσθέστε τη μια κουταλιά ζάχαρη που βάλατε στην
άκρη και χτυπήστε τα στη πιο μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα
σφιχτή.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ξύλινη ή σιλικόνης, προσθέστε τη
μαρέγκα σιγά σιγά στο μείγμα σας, διπλώνοντάς τη (μην ανακατέψετε με
δύναμη), ώστε να αναμειχθεί μεν, αλλά να μην φύγει ο αέρας (για να
φουσκώσει οτ κέικ σας).
Βάλτε σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα και σε προσθερμασμένο
φούρνο στους 180° για 30-40' (ανάλογα με το φούρνο), μέχρι να βγαίνει
καθαρό το μαχαίρι.
Αφήστε το να κρυώσει λίγο και βγάλτε το από τη φόρμα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.