Για τον πολτό και για το κέικ διαλέγουμε σύκα
ώριμα αλλά όχι λιωμένα. Τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε το κοτσάνι τους,
έπειτα τα ψιλοκόβουμε.
Για τον πολτό:
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 2 φλ. τσαγιού
ψιλοκομμένα σύκα με το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι το
μείγμα να πήξει ελαφρά και να θυμίζει μαρμελάδα, περίπου για 15΄-20΄. Το
αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Για το κέικ:
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για
4΄-5΄ να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα, το
γαρίφαλο, το αλάτι και εναλλάξ το αλεύρι με το γιαούρτι.
Τέλος ρίχνουμε και το 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα σύκα. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε ή αλευρώνουμε καλά δύο ταψάκια
των 20 εκ. και ισομοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 160ο στον αέρα για 30΄-35΄. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι αν τα
κέικ έχουν ψηθεί. Τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Βάζουμε το κέικ σε πιατέλα. Από πάνω, κάνουμε
μία στρώση με τον πολτό σύκου-καρυδιού και καλύπτουμε με το άλλο
κομμάτι κέικ. Αν θέλουμε κρατάμε λίγο πολτό και αλείφουμε εξωτερικά όλο
το κέικ. Τρώγεται ωραία και σκέτο σαν απλό κέικ, χωρίς τον πολτό.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.