12 κλεμεντίνες ή μανταρίνια με τη φλούδα τους χωρίς κουκούτσια 1/2 κιλό ζάχαρη 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο έξτρα για τη φόρμα Ξύσμα από 1 λεμόνι Χυμό 1/2 λεμονιού 3 κρόκοι αυγού και τα ασπράδια χωριστά 300 γρ. ασπρισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 300 γρ. γιαούρτι 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γιαούρτι Φρούτα Τυριά Αβγά Ξηρούς καρπούς Φτιάχνει 10 μέτριες μερίδες Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα ή στους 180 για αντιστάσεις. Κόβετε 5 από τις κλεμεντίνες σε λεπτές οριζόντιες φέτες και αφήνετε στην άκρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε 300 μλ βραστού νερού, ρίχνετε 250 γρ. ζάχαρη και αφήνετε μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να κοχλάζει. Προσθέστε τις κομμένες φέτες κλεμεντίνας και αφήστε το σιρόπι να βράσει για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το φρούτο. Στο μεταξύ βουτυρώστε καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου περίπου 25 εκ. και στον πάτο στρώστε ένα κομμάτι χαρτί φούρνου στις ίδιες διαστάσεις. Παίρνετε τις φέτες κλεμεντίνας από το σιρόπι και τις τοποθετείτε στην φόρμα γύρω γύρω έτσι ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος. Ξύστε τις υπόλοιπες 7 κλεμεντίνες και φυλάξτε το ξύσμα. Στύψτε 4 από αυτές, ρίξτε το χυμό στο σιρόπι και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά μέρι να γίνει πυκνό. Μόλις είναι έτοιμο, τραβήξτε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Σε ένα μπωλ ή στο μίξερ βάλτε 200 γρ. από την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, το μισό ξύσμα κλεμεντίνας και χτυπήστε καλά μέχρι το μείγμα να ξανθύνει. Προσθέστε τους κρόκους στο μείγμα, από ένα κάθε φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ξεφλουδίστε τις 3 τελευταίες κλεμεντίνες και πολτοποιήστε την ψύχα τους στο multi. Προσθέστε τον πολτό στο μίξερ με το μείγμα βουτύρου και στη συνέχεια τα αμύγδαλα, το σιμιγδάλι και 150 γρ. από το γυαούρτι και ανακατέψτε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπήστε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και προσεχτικά προσθέστε την στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας πολύ απαλά. Με ένα μεγάλο κουτάλι αρχίστε να ρίχνετε ομοιόμορφα κουταλιές του μείγματος μέσα στη φόρμα μέχρι να τελειώσει. Ψήστε το κέικ για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να δείτε ότι το μαχαίρι βγαίνει στεγνό όταν το τρυπήσετε. Όταν είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει όπως είναι μέσα στη φόρμα. Για την συνοδευτική κρέμα, ανακατέψτε καλά σε ένα μπωλ το υπόλοιπο ξύσμα κλεμεντίνας, το μασκαρπόνε, το υπόλοιπο γυαούρτι, τα τελευταία 50 γρ. ζάχαρη και το χυμό του μισού λεμονιού. Αναποδογυρίστε το κέικ σε μια πιατέλα, αφαιρέστε προσεχτικά το χαρτί και περιχύστε το με μέρος του σιροπιού. Σερβίρετε σε κομμάτια βάζοντας από πάνω μια κουταλιά κρέμας και λίγο ακόμα σιρόπι στο πλάι του πιάτου.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.