125 γρ. γιαούρτι (πλήρες και όχι στραγγιστό) 50 ml ελαιόλαδο ξύσμα από 2 πορτοκάλια 3 αυγά 125 γρ. ζάχαρη λίγο αλάτι 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. baking powder
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γιαούρτι Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά (2-3 λεπτά) και προσθέτουμε κατά σειρά το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα κουταλιά-κουταλιά (αφού χαμηλώσουμε τη ταχύτητα του μίξερ) εναλλάξ με το γιαούρτι. Λαδώνουμε, αλευρώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε. Σε μικρή κατσαρόλα (σε μέτρια φωτιά) βάζουμε τη μαρμελάδα μαζί με το λικέρ και ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το αλείφουμε με το γλάσο (να είναι και τα δύο ζεστά).
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.