Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Χορτοφαγική Περιέχει Σοκολάτα Γάλα Αβγά Ξηρούς καρπούς Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε σε ενα μπωλ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά,χτυπώντας τα για 3' Προσθέτουμε τη φαρίνα με το γάλα και ύστερα την κανέλα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε Ύστερα προσθέτουμε τα τριμμένα κορν φλέικς των 2 ειδών, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια (ή καρύδια) ενώ πλέον δεν ανακατεύουμε με το μίξερ αλλά με μια σπάτουλα Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ μας (κλασσική φόρμα) και ρίχνουμε το μίγμα μέσα. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 3 τέταρτα περίπου το κέικ μας στους 180-200 βαθμούς.(το ψήσιμο εξαρτάται από το φούρνο)
γλάσσο
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και ύστερα ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει κρεμώδες το μίγμα μας χωρίς να σβωλιάσει. Έχουμε βγάλει το κέικ μας το έχουμε ξεφορμάρει και ύστερα ρίχνουμε το έτοιμο γλάσσο, ζεστό πάνω στο κέικ
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο γλάσσο δεν μέτρησα τα ακριβή ml για το γάλα γι' αυτό προσέξτε να μη γίνει ούτε πολύ ρευστό ούτε πολύ σκληρό. Επίσης,ανακατεύετε το γλάσσο μέχρι να είναι έτοιμο ενώ το έχετε μέσα στο μπεν μαρί. Αφού το ρίξετε στο κέικ περιμένετε μέχρι να παγώσει και το κέικ είναι έτοιμο.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.