225 γρ. φαρίναπ Μια πρέζα αλάτι 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια 100 γρ. μαύρη ζάχαρη 100 γρ. καρύδα, και λίγη καρύδα έξτρα για πασπάλισμα 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα 4 κουτ. σούπας γάλα καρύδας (ή απλό γάλα)
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Καρύδα Αβγά Σερβίρει 6 - 8 άτομα Πως το κάνουμε:
Αρχικά βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (900γρ.) Κοσκινίζουμε τη φαρίνα και το αλάτι σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το βούτυρο, με τα δαχτυλά μας το ‘τρίβουμε’ μέχρι να γίνει μια ψιχουλιαστή ζύμη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την καρύδα, τα αβγά και το γάλα και ανακατέβουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια πολύ μαλακή (με 'υγρή' υφή) ζύμη. Ρίχνουμε στη φόρμα το μίγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40’ και μετά βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και προσθέτουμε από πάνω την καρύδα που έχουμε κρατήσει και το βάζουμε πάλι στο φούρνο για 20’ ακόμα μέχρι να φουσκώσει και να έχει ένα χρύσαφι χρώμα. Αφήστε να κρυώσει στη φόρμα πριν το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.