2 πορτοκάλια ολόκληρα 1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο 1 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 αυγά 250 γρ. αμυγδαλόσκονη 250 γρ. ζάχαρη 2 κ.γ. baking powder
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε έτσι όπως είναι ολόκληρα με τη φλούδα, σε κατσαρόλα με νερό και τα σιγοψήνουμε για δύο ώρες. Αφού ψηθούν και τα αφήσουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε σε τέταρτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Ρίχνουμε μετά τα κομμάτια στο multi και τα πολτοποιούμε. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά για 3-4 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα και μετά (αφού χαμηλώσουμε τη ταχύτητα του μίξερ) προσθέτουμε πρώτα τη ζάχαρη, μετά το βούτυρο, το baking powder μαζί με το αλεύρι και την αμυγδαλόσκονη. Αφού τα χτυπήσουμε όσο χρειάζεται για να ενωθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε το πολτό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα σε στενόμακρη φόρμα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για περίπου 50 λεπτά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.