1 kg. αλεύρι (robin hood) 1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) 6 αυγά 1 κ.γ. μαχλέπι (τριμμένο) 100 γρ. μαγιά νωπή ξύσμα από ένα πορτοκάλι 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι (χλιαρό) αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά) 1 κρόκος αυγού, για την επιφάνεια της βασιλόπιτας
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Γλυκά ζύμης Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Με βίντεο Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Γάλα Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ τ'αυγά, με τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι ν'ασπρίσουν. Στο χλιαρό χυμό πορτοκαλιού, λιώνω τη μαγιά μαζί με 2 κ.σ. από το χλιαρό γάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ των υλικών μας, προσθέτοντας το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαχλέπι. Αφού φουσκώσει η μαγιά, τη ρίχνουμε στο μίξερ εναλλάξ με το κοσκινισμένο αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα, χτυπάμε τόσο, ώστε να αναμειχθούν τα υλικά. Βάζουμε σε ταψί Νο 34, ή σε δυο μικρότερα. Τα σκεπάζουμε και τ' αφήνουμε να φουσκώσει. Αλείφουμε την επιφάνειά της με κρόκο αυγού (διαλυμένο σε λιγάκι νερό) και γαρνίρουμε με αμύγδαλα ασπρισμένα, γράφοντας τη χρονολογία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για μια ώρα περίπου. Ή όταν τη βγάλουμε απ΄το φούρνο, τη γαρνίρουμε με άχνη, ή άσπρη σοκολάτα, κάνοντας διάφορα σχέδια. Καλή επιτυχία και Καλή Χρονιά!
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.