1) Ετοιμάζουμε τα
γιουβαρλάκια, αναμειγνύοντας τον κιμά με το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο,
τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αυτόν, το ρύζι, τα ασπράδια των δύο αυγών,
αλάτι και πιπέρι. Εάν θέλετε, μπορείτε να βρείτε και στο site μία
συνταγή για γιουβαρλάκια . Εάν, πάλι, δεν βαριέστε, δείτε αναλυτικές οδηγίες στα επόμενα βήματα
2) Δουλεύουμε, λοιπόν, για λίγη ώρα με τα χέρια μας τα υλικά για να αναμειχθούν καλά,
3) και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
4) Τα αφήνουμε να σταθούν ένα μισάωρο.
5) Εν τω μεταξύ,
ετοιμάζουμε το ένα από τα υλικά από τα οποία περιμένουμε να κάνουν τη
διαφορά. Την κ α υ κ α λ ή θ ρ α. Πλένουμε τις καυκαλήθρες,
6) κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια και χοντροκόβουμε τα φύλλα τους.
7) Σε μιά φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει
8) και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά.
9) Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά.
10) Ετοιμάζουμε και ο
δεύτερο από τα υ λ ι κ ά – έ κ π λ η ξ η. Το σ χ ο ι ν ό π ρ α σ ο.
Κόβουμε τα λεπτόσχημα φύλλα αυτού του φυτού με το εκλεκτό άρωμα ανάμεσα
σε φρέσκο κρεμμύδι και φρέσκο σκόρδο και τα προσθέτουμε στην
κατσαρόλα. Σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
11) Ρίχνουμε 2 λίτρα νερό και ανάλογο αλάτι και μόλις πάρει βράση,
12) χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα, αραδιάζουμε τα γιουβαρλάκια.
13) Πιάνοντας την
κατσαρόλα με τα δύο χέρια, την ανασηκώνουμε από το μάτι και την
ανακινούμε, να "τακτοποιηθούν” τα γιουβαρλάκια στον πάτο της. Τα
αφήνουμε να βράσουν περίπου 50 - 60 λεπτά, διορθώνοντας το αλάτι. Α,
και μη ξεχάσετε να κλείσετε το καπάκι της κατσαρόλας (βρε, μπας και αυτό
εννοούν τα παιδιά από τη διαφήμιση της Vodafone; )
14) Σ' ένα βαθύ μπολ
χτυπάμε τους κρόκους του αυγού, με μια κ.σ. νερό. Προσθέτουμε το χυμό
των λεμονιών και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι ν' αφρίσει.
15) Προσθέτουμε, λίγο-λίγο, ενάμισι φλυτζάνι ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
16) Ρίχνουμε τώρα το αυγολέμονο πίσω στην κατσαρόλα,
17) την ξαναπαίρνουμε στα χέρια και την ανακινούμε να ανακατευθεί το αυγολέμονο με την σούπα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
18) Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, ανακινούμε πάλι μια- δυο φορές και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.