Στα γρήγορα Κατηγορία Σιροπιαστά γλυκά Cupcakes και muffins Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Καρύδα Αβγά Γάλα Φτιάχνει 12 κεϊκάκια Πως το κάνουμε:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, βάζοντας τα σε δύο διαφορετικά μπολ. Αφήνουμε έτσι σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά. Σε μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι. Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα 150 γρ. από τα 200 γρ. ζάχαρης. Χτυπάμε για 3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σε τρεις δόσεις το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα (το οποίο περιέχει και το ινδοκάρυδο), αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε, με το ειδικό εξάρτημα για μαρέγκες, τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν, και προσθέτουμε το κρεμόριο. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρης. Χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα μας να σφίξει. Με σπάτουλα, προσθέτουμε τη μαρέγκα στη ζύμη και ανακατεύουμε κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω, διπλώνοντας έτσι τη μαρέγκα στο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα για κεϊκάκια, αφού πρώτα τοποθετήσουμε χάρτινες θηκούλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 20 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα κεϊκάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.