500 gr αλεύρι κάστανου 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη (ή και λιγότερη) βούτυρο 150 gr αμύγδαλα καβουρντισμένα 100 gr σταφίδες 500 ml γάλα χλιαρό νεράκι χλιαρό 4 κ.σ. σπορέλαιο (και λίγο ακόμη) 2 βανίλιες 2-3 πρέζες αρισμαρί (δενδρολίβανο) ή 2 κ.σ.μαθαρόσπορο 2 κ.γ. αλάτι 1 (μονό) espresso grappa
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Κουζίνα Ιταλική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Γάλα Σερβίρει 12 άτομα Πως το κάνουμε:
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Ρίχνουμε τον καφέ σε μπολάκι. Μέσα θα βάλουμε τις σταφίδες, συμπληρώνοντας με grappa ως να καλυφθούν. Σε βαθιά λεκάνη ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τις βανίλιες και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και το σπορέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη. Πρέπει να προσέξουμε πολύ να μη μας σβολιάσει. Αραιώνουμε με το νεράκι όσο χρειάζεται για να πάρουμε ένα μίγμα παρόμοιο με αυτό της κρέπας. Προσθέτουμε το αρισμαρί,τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί. Υπολογίστε ότι το ύψος του γλυκού μας δεν πρέπει να ξεπερνά το 1 δάχτυλο. (Εμείς το κάνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου). Αφού απλώσουμε το μίγμα στο ταψάκι μας, ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμη λαδάκι (μιά περασιά). Ψήνουμε για 45' περίπου. Δεν θέλουμε να στεγνώσει εντελώς μέσα. Μήτε να ρέει θέλουμε.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.