235 γρ. βούτυρο ανάλατο 85 γρ. κουβερτούρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια) 235 γρ. ζάχαρη 120 γρ. κακάο άγλυκο (κοσκινισμένο) 120 γρ. τυρί mascarpone (σε θερμοκρασία δωματίου) 3 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου) 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο) λίγο αλάτι
Για την ganache
170 γρ. κουβερτούρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια) 90 ml κρέμα γάλακτος 45 γρ. βούτυρο ανάλατο
Στα γρήγορα Κατηγορία Brownies, σοκολατόπιτες, σουφλέ Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Τυριά Κρέμα γάλακτος Σοκολάτα Αβγά Σερβίρει 16 άτομα Πως το κάνουμε:
Βάζουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού (όχι να κοχλάσει). Σε λεκάνη ρίχνουμε τη κουβερτούρα και περιχύνουμε με το ζεστό βούτυρο. Αφήνουμε για ένα λεπτό και μετά ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με το κουτάλι να ενσωματωθούν μέσα στη σοκολάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος ρίχνουμε λιγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 20x20 εκ., ρίχνουμε μέσα τη ζύμη και στρώνουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC για 45 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την ganache. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με τη κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τη κουβερτούρα την οποία προηγουμένως έχουμε βάλει σε ένα μπολ. Αφήνουμε για ένα λεπτό και μετά ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο το οποίο και απλώνουμε στα brownies με μια σπάτουλα. Δεν κόβουμε τα brownies προτού σφίξει η ganache γι΄ αυτό τα βάζουμε (αφού τα καλύψουμε με μεμβράνη) για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.