Σε απλωτή
κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε όλα τα καρυκέυματα. Σκεπάστε
και αφήστε 1' μέχρι να κάψουν και να βγάλουν το άρωμά τους. Βάλτε το
κρεμμύδι και σοτάρετε 1-2'.
Προσθέστε το
αρνάκι να σοταριστεί καλά. Σβήστε με τη ντομάτα και προσθέστε τα καρότα
κομμένα στη μέση κατά μήκος & μετά χοντρά κομμάτια. Βάλτε το ζωμό
λαχανικών που πρέπει να τα σκεπάζει και αλάτι. Αν χρειαστεί προσθέστε
λίγο νερό.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε
πολύ τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 1 με 1,5 ώρα μέχρι να
μαλακώσει το κρέας και να δέσει ωραία η σάλτσα.
Προσθέστε φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό και βράστε άλλα 5΄. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση βάζοντας αλάτι ή καυτερή πιπεριά.
Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι με σαφράν και αρακά σωτέ.