2 μήλα (μεσαίου μεγέθους) 250 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ ή spelt flour (αλεύρι χωρίς γλουτένη) 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. τριμμένη κανέλλα 125 γρ. καφέ ζάχαρη, συν 4 κ.γ. για το πασπάλισμα 125 ml μέλι 60 ml υδαρές γιαούρτι (runny yogurt) ή 30 γρ. γιαούρτι ανακατεμένο με 30 ml γάλα 125 ml καλαμποκέλαιο 2 αυγά 75 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Στα γρήγορα Κατηγορία Cupcakes και muffins Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Γρήγορο Εύκολο Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Γιαούρτι Μήλα Φτιάχνει 12 μάφινς Πως το κάνουμε:
Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, με το μπέικιν και το ένα από τα δύο κουταλάκια της τριμμένης κανέλλας. Σε ξεχωριστό μπώλ ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη τη καφέ ζάχαρη, το μέλι, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο και τα αυγά. Ψιλοκόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Παίρνουμε τη μισή ποσότητα από τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε στο μπώλ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα τα βάζουμε σε ένα μικρό μπώλ και τα ανακατεύουμε με το 2ο κουταλάκι της κανέλλας και προσθέτουμε και τα 4 κ.γ. της καφές ζάχαρης. Αυτό το μείγμα θα μας χρειαστεί για το πασπάλισμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στο ειδικό ταψάκι για μάφινς. Παίρνουμε το μπώλ με τα υγρά υλικά και το ρίχνουμε στο μπώλ με τα στερεά. Προσθέτουμε και τα μήλα και ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη, μη το παρακάνετε όμως!! Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τις θήκες και μετά πασπαλίζουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινήσουν. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να σταθούν στο ταψάκι τους για 5 λεπτά!
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.