Γεμίζουμε μία λεκάνη (ικανή να χωρέσει 10 αγκινάρες) νερό.
Βάζουμε αλάτι και το μισό λεμονοχυμό.
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες φροντίζοντας να
αφήσουμε κοτσάνι (1-2 cm) ώστε να μπορούμε να τις πιάνουμε από εκεί.
Μία- μία καθαρισμένη αγκινάρα μπαίνει στη λεκάνη (ώστε να μη μαυρίσει).
Καρφώνουμε 2 κανελόξυλλα στην καρδιά κάθε αγκινάρας.
Βράζουμε τις αγκινάρες μας σε αλατισμένο νερό με την προσθήκη του λοιπού λεμονοχυμού.
Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε τα κανελόξυλλα και αφού κρυώσουν τις στεγνώνουμε με πετσέτα προσέχοντας μη σπάσουν.
Σε τηγάνι (με καπάκι) ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον κιμά να τσιγαριστεί καλά.
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το
μαϊντανό,τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο, κλείνουμε το καπάκι και
μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 25'. Θέλουμε να μη μείνει καθόλου
ζουμάκι στον κιμά μας.
Πολτοποιούμε τις πατάτες με την προσθήκη ενός
αυγού, μιας γερής κ.σ. βούτυρου, αλατοπίπερου και μοσχοκάρυδου.Θέλουμε
να φτιάξουμε έναν αρκετά σφιχτό πουρέ.
Αφού βεβαιωθούμε πως όλα μας τα υλικά είναι
κρύα, απλώνουμε τη φρυγανιά σε βαθύ πιάτο και σε άλλο βαθύ πιάτο χτυπάμε
καλά 2 αυγά.
Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε φαρδύ, ψηλόραχο τηγάνι (ή φριτέζα).
Παίρνουμε μία-μία αγκινάρα, γεμίζουμε με κιμά
(δεν τον πιέζουμε,δεν τον πατικώνουμε) και γύρω-γύρω πλάθουμε τον πουρέ
να πάει παντού (και στο κοτσάνι).Δίνουμε το σχήμα αχλαδιού.
Περνάμε κάθε κομμάτι από το αυγό και αμέσως από τη φρυγανιά.
Αφού βεβαιωθούμε πως έχει κάψει καλά το λάδι, τηγανίζουμε ως να πάρουνε το χρώμα λουκουμά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.