Ο
κήπος Poison Garden Alnwick ανήκει στο ομώνυμο κάστρο που βρίσκεται στο
Northumberland της Βρετανίας και διαθέτει στο εσωτερικό του μερικά από
τα πιο επικίνδυνα φυτά στον κόσμο, εξ ου και η ονομασία του!
Πάνω από 100 ποικιλίες διάφορων φυτών, που η καλλιέργειά τους
θεωρείται παράνομη ή είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, προκαλώντας ακόμη
και θάνατο, μπορούν οι επισκέπτες να βρουν σε αυτόν τον παράξενο κήπο,
συμπεριλαμβανομένων ναρκωτικών ουσιών και γνωστών δηλητηρίων.
Για παράδειγμα, παπαρούνες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του
οπίου, το δηλητηριώδες Atropa Belladonna (γνωστό και ως θανατηφόρος
στρύχνος), το Strychnos Nux Vomica (που χρησιμοποιείται για την
κατασκευή της στρυχνίνης), το ερυθρόξυλο κόκα (από όπου παράγεται η
κοκαΐνη), κώνειο, κάνναβη και πολλά ακόμη.
Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, οι καλλιτέχνες Felix Heyes και Ben West
κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο λεξικό αγγλικών λέξεων, που,
όμως, δεν περιέχει ούτε μία λέξη! Αντ’ αυτού 21.000 φωτογραφίες
χρησιμοποιούνται για να επεξηγήσουν κάθε λήμμα, και μάλιστα από την
πρώτη εικόνα που βγάζει το Google image search στην κάθε λέξη.
Με τον τίτλο «Google», το εν λόγω «φωτογραφικό» λεξικό δημιουργήθηκε
με βάση τις αγγλικές λέξεις όπως αυτές εμφανίζονται αλφαβητικά στο
λεξικό Webster, δίπλα από τις οποίες τοποθετήθηκε η αντίστοιχη
φωτογραφία από την αναζήτηση εικόνων της Google.
«Μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις» λέει μια σοφή ρήση και οι
Βρετανοί καλλιτέχνες την έκαναν πράξη σε μία πολυτελή έκδοση, που σκοπό
έχει να δώσει μια οπτική ερμηνεία του λεξικού, μεταμορφώνοντάς το σε
εικονογραφημένο βιβλίο.
Η
πιο πιθανή μέρα θανάτου, λέει ομάδα επιστημόνων, είναι εκείνη που
γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας. Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα από δύο
εκατομμύρια ανθρώπους άνω των 4
... Διαβάστε περισσότερα »
Το
καρπούζι γίνεται «σύννεφο βροχής», το ρόδι παίρνει τη θέση μιας
χειροβομβίδας και το αχλάδι «βιδώνεται» σε ένα ηλεκτρικό ντουί! Η
Γερμανίδα καλλιτέχνις Sarah Illenberger δείχνει τις δημιουργικές
ανησυχίες της χρησιμοποιώντας φρούτα και λαχανικά προκειμένου να
«αναδημιουργήσει» γνωστά αντικείμενα.
«Είναι τόσο διασκεδαστικό! Από τη στιγμή που ανακάλυψα ότι τα φρούτα
και τα λαχανικά που βάζουμε στο πιάτο μας μπορούν να… αναπαραστήσουν
στην εντέλεια διάφορα αντικείμενα που όλοι αναγνωρίζουμε, ένα απίθανο
παιχνίδι ξεκίνησε…», λέει η Sarah.
Η νεαρή καλλιτέχνις επιλέγει με προσοχή διάφορα φρούτα και λαχανικά,
πάντα στα σωστά μεγέθη, και στη συνέχεια τοποθετεί το καθένα από αυτά
εκεί που η ίδια νομίζει ότι ταιριάζει καλύτερα. Για παράδειγμα, οι
μικρές πιπερίτσες τσίλι παίρνουν τη θέση τους στη… φλόγα του αναπτήρα,
ενώ μισή αγκινάρα γίνεται… πινέλο ζαχαροπλασ
... Διαβάστε περισσότερα »
Η Σταχτοπούτα στην αγκαλιά του Έρωτα, ο γάτος Σιλβέστρος παρόντας
στην διάσημη αυτοψία του Ρέμπραντ, ενώ η Ιουλιέτα αγκαλιάζει, αντί για
τον Ρομέο, τον Πεπέ Λε Πιου… Η δημιουργικότητα ενώνει δυο τέχνες με
τρόπο ευφυή.
Τα σκονάκια στις εξετάσεις είναι παγκόσμιο φαινόμενο, ενώ δεν είναι
λίγοι οι μαθητές που έχουν ανάγει το «κλέψιμο» στις εξετάσεις σε υψηλή
μορφή τέχνης! Κάτι τέτοιο συνέβη, σύμφωνα με τις αυστριακές Times, σε
πανεπιστήμιο του Καζακστάν, και πιο συγκεκριμένα στις εξετάσεις του
μαθήματος της Ιστορίας. Ένα πραγματικά «επικό» σκονάκι έκανε φοιτητές
και καθηγητές να μείνουν με το στόμα ανοιχτό, ενώ η πανεπιστημιακή
κοινότητα της χώρας θα ασχολείται για πολύ καιρό ακόμη με το θέμα, καθώς
η εφευρετικότητα του φοιτητή αλλά και ο κόπος που κατέβαλε για να το
φτιάξει ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας! Η ιστορία έχει ως εξής: Ο
φοιτητής κατά τη διάρκεια της εξέτεασης του μαθήματος της Ιστορίας
έδειχνε πολύ ανήσυχος, κουνιόταν διαρκώς και έμοιαζε κάτι στο σώμα του
να τον ενοχλεί πολύ και να τον κάνει να νιώθει άβολα.
Στις ερωτήσεις των καθηγητών, «μασούσε» τα λόγια του και έμοιαζε
«ύποπτος» για κάτι. Δεν χρειάστηκε, βέβαια, να περάσει πολύς χρόνος
μέχρι οι επιτηρητές να καταλάβουν τι συνέβαινε! Ένα σκονάκι μήκους 10,5
μέτρων ήταν «τυλιγμένο» γύρω από το στήθος του, ενώ επάνω του υπήρχαν
γραμμένες ούτε λίγο ούτε πολύ 25.000 απαντήσεις σε αντίστοιχες SOS
ερω
... Διαβάστε περισσότερα »
Στην πραγματικότητα περνάμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας στο
γραφείο. Μερικές εταιρείες φροντίζουν ο χώρος εργασίας να είναι χώρος
που οι εργαζόμενοι θα αισθάνονται άνετα. Πέρα από το ενδιαφέρον για τους
εργαζόμενους, ένα δημιουργικό περιβάλλον εργασίας είναι ανταποδοτική
επένδυση για μια εταιρεία. Οι εργαζόμενοι σε τέτοιο περιβάλλον αποδίδουν
σαφώς καλύτερα, όπως έχουν δείξει και οι σχετικές μελέτες.
Στις φωτογραφίες που ακολοθούν βλέπουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα από ιδιαίτερα δημιουργικά γραφεία σε όλο τον κόσμο!
O δημιουργός του ονομάζεται Franz Aliquo και έχει την τιμή να μας
παρουσιάσει το πιο ακριβό μπέργκερ στον κόσμο, τα υλικά του οποίου όχι
μόνο είναι πανάκριβα αλλά είναι και ασυνήθιστα για μπιφτέκι. Το «666
Burger» όπως ονομάζεται το εν λόγω έδεσμα αποτελεί μια «διαβολική
λιχουδιά αλλά και μια αμαρτωλή απόλαυση, που υπόσχεται να καταβροχθίσει
την ψυχή σας», όπως λέει ο δημιουργός του και απευθύνεται σε όσους
θέλουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να το απολαύσουν.
Στην τιμή των 666 δολαρίων/τεμάχιο, το «διαβολικό» μπέργκερ
περιλαμβάνει βοδινό κρέας τυλιγμένο σε φύλλα χρυσού, φουαγκρά, χαβιάρι
και τρούφες, ενώ ολοκληρώνεται με μία σάλτσα μπάρμπεκιου με ορυκτό αλάτι
Ιμαλαΐων! Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια πιστοποίηση από τα Ρεκόρ
Γκίνες, αλλά -όπως λέει ο δημιουργός του- σύντομα πρόκειται να
επικοινωνήσει μαζί τους για να λάβει τη θέση που του αξίζει στο Βιβλίο,
ως το πιο ακριβό μπέργκερ στον κόσμο.
Τη καλύτερο μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, από ένα δροσιστικό
σορμπέ και μάλιστα με γεύση σοκολάτας; Όλη η γεύση του παγωτού χωρίς τις
επιπλέον θερμίδες του, εύκολα και γρήγορα.
Κάτι μεταξύ πουτίγκας και τάρτας, αυτό το υπέροχο γλυκό
θέλει ελάχιστη ώρα προετοιμασίας και είναι μια δροσερή και πολύ νόστιμη
αλλαγή από τα συνηθισμένα.
Υλικά 3 αυγά 1κ. πολτός μήλου (μπορείτε να βρείτε έτοιμο στα σούπερ μάρκετ) 1/2κ. γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά 1/2κ. λευκή ζάχαρη 1/2κ. καστανή ζάχαρη 1/2κ. βρώμη 1κ.γ. κανέλα 3κ. κομματάκια ψωμιού 2 μήλα, καθαρισμένα, σε κομματάκια 1/4κ. καστανή ζάχαρη 1/4κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2κ.σ. βούτυρο 1 ζύμη για τάρτα (κατεψυγμένη)
Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175C. Απλώστε την ζύμη σε μια ταρτιέρα. 2.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τα αυγά, τον πολτό μήλου, το γιαούρτι,
την λευκή ζάχαρη, το 1/2 κούπας καστανής ζάχαρης, τη βρώμη και την
κανέλα. Προσθέστε τα κομματάκια ψωμιού και τα μήλα και ανακατέψτε καλά.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, ρίξτε το στη ζύμη
... Διαβάστε περισσότερα »
Μία εύκολη, διαφορετική και ελαφριά συνταγή, υγιεινή και
πεναντόστιμη, που θα αρέσει σε όλους. Γιατί, όπως είναι γνωστό, είμαστε
μακαρονάδες και τι να κάνουμε, αυτοί είμαστε.
Υλικά (για 4 άτομα) 500γρ. λινγκουίνι 250γρ. μανιτάρια άσπρα ½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 1κ.γ θυμάρι 1 σκελίδα σκόρδο (λυωμένη) 200γρ.παρμεζάνα 1 λεμόνι (ξύσμα&χυμός) λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι &πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και προσθέστε το λάδι, το αλάτι, το σκόρδο το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το θυμάρι.
Βράστε τα λινγκουίνι και κρατείστε λίγο νερό στο τέλος του
βρασίματος. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα αμέσως στην πιατέλα με
τα μανιτάρια.
Ανακατέψτε καλά τα υλικά, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε
στο βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την π
... Διαβάστε περισσότερα »
Αν έχετε παιδιά, αυτό το γλυκό θα τα κάνει να αγαπήσουν το
γιαούρτι και να πάρουν τα θρεπτικά του συστατικά με τον πιο νόστιμο
τρόπο. Αν πάλι δεν έχετε, τόσο το καλύτερο, θα το φάτε όλο εσείς.
Εκτέλεση 1. Ανακατεύετε σε ένα μπωλ τα γιαούρτια, το χυμό, το ξύσμα από τα λεμόνια και το γάλα. 2. Το τοποθετείτε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. 3. Το σερβίρετε πασπαλίζοντας το με τριμμένα μπισκότα.
Η χορταστική, εύκολη και γρήγορη νησιώτικη Φρουτάλια θα γίνει αγαπημένο σας σνακ.
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μέτρια λουκάνικα, αν γίνεται χωριάτικα, αλλά χωρίς πολλά καρυκεύματα 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες ροδέλες 8 αυγά (αν βρείτε χωριάτικα έχει καλώς) 2/3 κούπας τυρί τριμμένο (βολάκι ανδριώτικο ή ξερή μυζήθρα μαζί με κεφαλοτύρι) 1/2 κούπα γάλα μια μικρή χούφτα φύλλα δυόσμου Ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε λάδι, να καλύπτει απλώς τον πάτο, και
τηγανίζετε τα λουκάνικα ολόκληρα, για περίπου 5-6 λεπτά. Προηγουμένως,
σημαντικό είναι να τα έχετε τρυπήσει με ένα πηρούνι. Βγάζετε τα
λουκάνικα από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα, πάνω σε αρκετό
χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε στον (σβηστό) φούρνο για να κρατήσουν όσο
γινεται τη θερμοκρασία το
... Διαβάστε περισσότερα »
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.