Σάββατο, 2024-05-18, 10:39 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Κόσμος
    Τόνωση των επενδύσεων θέλει η Αλβανία
    Περαιτέρω τόνωση των επενδύσεων θέλει η κυβέρνηση της Αλβανίας που λαμβάνει νέα μέτρα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα. Σύμφωνα με τον Μπερίσα με την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων επιτυγχάνονται οι στόχοι της αύξησης της απασχόλησης και της βελτίωσης του ατομικού εισοδήματος.

    Οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν και αυτές που προωθούνται για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος έχουν ήδη «χειροπιαστά» αποτελέσματα, είπε ο κ. Μπερίσα.

    Η αλβανική οικονομία κατάφερε να ξεπεράσει το σκόπελο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και να αναπτυχθεί με θετικό πρόσημο, έστω και με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, τόνισε.

    Αναφερόμενος σε έργα υποδομών που υλοποιήθηκαν, παρουσίασε τη δράση για την κατασκευή περισσότερων των 10.000 χιλιομέτρων οδικών υποδομών (εθνικές οδοί και άλλοι οδικοί άξονες) σε όλη τη χώρα, που διευκολύνουν τη διακίνηση πολιτών και αγαθών.
    Category: Κόσμος | Views: 244 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    «Βουτιά» για το κόμμα της ΓκίλαρντΈξι μήνες πριν τις εκλογές στην Αυστραλία και η δημοτικότητα του Εργατικού Κόμματος της πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ενώ εντείνεται η φημολογία για πιθανή ανατροπή της από τον πρώην πρωθυπουργό Κέβιν Ραντ.

    Ο Κέβιν Ραντ, που είχε ανατραπεί από την Τζούλια Γκίλαρντ και προσπάθησε, ανεπιτυχώς, πέρσι να επιστρέψει στην ηγεσία της κυβερνητικής παράταξης, διαψεύδει τώρα τα σενάρια επιστροφής του.

    «Δεν με ενδιαφέρει η πρωθυπουργία» λέει. Ωστόσο, η τελευταία δημοσκόπηση που δείχνει ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τον προτιμά για πρωθυπουργό, ενισχύει τη φημολογία ότι μπορεί να επιδιώξει την ανατροπή της πρωθυπουργού.

    Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Nielsen Poll που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες του συγκροτήματος Φέρφαξ, δείχνει πως η δύναμη του Εργατικού Κόμματος μειώθηκε πέντε μονάδες και περιορίστηκε στο 30%.

    Μετά την καταμέτρηση των δεύτερων προτιμήσεων, σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα που ισχύει στην Αυστραλία, ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός Φιλελευθέρων- Εθνικών, βρίσκεται με δώδεκα μονάδες μπροστά (συγκεντρώνοντας 56% έναντι 44% των Εργατικών).

    Παράλληλα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ αύξησε τη δημοτικότητά του κατά 8 μονάδες και ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 208 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Βρέθηκαν κομμάτια του μετεωρίτη στη Ρωσία
    Επιστήμονες ανακοίνωσαν σήμερα πως βρήκαν κομμάτια του μετεωρίτη, ο οποίος εξερράγη πάνω από την πόλη Τσέλιαμπινσκ και το κρουστικό κύμα που δημιουργήθηκε προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων στα Ουράλια.

    Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε χθες πως σταματά τις έρευνες αφού δύτες που ερευνούσαν όλη την ημέρα το βυθό της λίμνης Τσέμπαρκουλ δεν βρήκαν κανένα ίχνος του μετεωρίτη, τμήματα του οποίου υποτίθεται ότι είχαν πέσει στη λίμνη.

    Όμως επιστήμονες από το πανεπιστήμιο των Ουραλίων που βρέθηκαν στο σημείο πτώσης του μετεωρίτη δήλωσαν ότι βρήκαν περίπου πενήντα θραύσματα κοντά στη λίμνη. «Τα μέλη της αποστολής έστειλαν στο Εκατερίνενμπορυγκ τα θραύσματα που βρήκαν. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής Βίκτορ Γκροχόφσκι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών, ο μετεωρίτης αυτός ανήκει στην κατηγορία των χονδριτών - μετεωρίτες που αποτελούνται κυρίως από βράχους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

    Ο συγκεκριμένος μετεωρίτης θα ονομαστεί «μετεωρίτης του Τσέρμπακουλ», διευκρινίζει το πανεπιστήμιο.

    «Αφού βρήκαμε θραύσματα, το κυρίως κομμάτι του μετεωρίτη θα πρέπει να βρίσκεται στη λίμνη», εκτιμά ο Γκροχόφσκι, μετέδωσε το ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 212 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Βίασαν 6χρονη στην Ινδία
    Ένα 6χρονο κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού χθες στην περιοχή Kapashera, νοτιοδυτικά του Δελχί στην Ινδία. Το παιδί βρήκε αιμόφυρτο να κλαίει στο δρόμο ένας μοτοσυκλετιστής, ο οποίος αμέσως το μετέφερε στο νοσοκομείο.

    Από την εξέταση στο σώμα της 6χρονης διαπιστώθηκε σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του νοσοκομείου Safdarjung, δρ. B D Athani, τα έντερα της μικρής έχουν υποστεί βλάβη, ενώ τα γεννητικά της όργανα έχουν πολύ σοβαρές ζημιές, που μπορούν να διορθωθούν μόνο με χειρουργική επέμβαση.

    Η οικογένεια της 6χρονης είχε χάσει τα ίχνη της ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της και αν και δήλωσαν την εξαφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα εκείνη παρέμενε άφαντη, αναφέρει η εφημερίδα «Times of India».

    Σύμφωνα με την εφημερίδα η 6χρονη είχε είχε ειδωθεί για τελευταία φορά στο πλευρό ενός άνδρα περίπου 20 ετών, τον οποίο προσπαθεί να εντοπίσει η αστυνομία, στηριζόμενη και σε μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το κορίτσι να έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού.
    Category: Κόσμος | Views: 216 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Μια εκλογή στη Βουλή θα τον σώσει
    Τη λύση για να φύγει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, στην οποία έχει βρει καταφύγιο εδώ και οχτώ μήνες, βρήκε ο ιδρυτής του ιστότοπου Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ.

    Σε δηλώσεις του που θα μεταδοθούν σήμερα υποστηρίζει ότι βρήκε τη λύση η οποία θα είναι να εκλεγεί στην αυστραλιανή Άνω Βουλή.

    Εάν ο 41χρονος Αυστραλός κερδίσει μια έδρα στη Γερουσία στις εκλογές της 14ης Σεπτεμβρίου, «το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δε θα θελήσει να προκαλέσει μια διεθνή διπλωματική μάχη και θα τον αφήσει ήσυχο. Οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν την έρευνα για κατασκοπεία και το ίδιο θα πράξει και η κυβέρνηση του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον», επισημαίνει η ιστοσελίδα «The Conversation», επαναλαμβάνοντας της δηλώσεις Ασάνζ.

    Σύμφωνα με τον Ασάνζ «εάν οι βρετανικές αρχές αρνηθούν να τον αφήσουν να βγει από την πρεσβεία, το πολιτικό κόστος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο» και υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες για βιασμό που αντιμετωπίζει στη Σουηδία πρόκειται να πέσουν στο κενό».

    'Ενα κόμμα WikiLeaks αναμένεται να ιδρυθεί στην Αυστραλία, με μια εθνική επιτροπή 10 ατόμων και με υποψηφίους στις εκλογές της 14ης Σεπτεμβρίου. Ο Ασάνζ θα είναι υποψήφιος στην Πολιτεία της Βικτόριας στη ν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 204 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Υπάρχουν πόλεις στην Ευρώπη που αλλάζουν... αυθόρμητα
    Σε κάποιες πόλεις της Ευρώπης, υπάρχουν περιοχές που δεν αλλάζουν βάσει σχεδιασμού, αλλά... αυθόρμητα! Αυτό συνέβη, μεταξύ άλλων, στο «Hackney Wick» στο Λονδίνο, σε μια αποβάθρα με μονάδες συγκόλλησης λαμαρινών πλοίων στο Άμστερνταμ και στη λονδρέζικη περιοχή, που αργότερα ονομάστηκε «Silicon Roundabout».

    Πρόκειται για αλλαγές, που ουδείς σχεδίασε ή μπορούσε να προβλέψει, οι οποίες όμως λειτούργησαν σαφώς υπέρ της πόλης, όπως εξήγησε ο γνωστός Βρετανός αρχιτέκτονας Χιούγκο Χίνσλεϊ (Hugo Hinsley), στη διάρκεια διάλεξής του στη Θεσσαλονίκη.

    Τη διάλεξη διοργάνωσαν, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Θεσσαλονίκη 100 συν».
    Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο Χάκνεϊ Γουΐκ (Hackney Wick), κοντά στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών του Λονδίνου, κάποια παλιά, κενά εργοστάσια «κατελήφθησαν» έναντι πολύ χαμηλού ενοικίου από καλλιτέχνες, μικροεπιχειρηματίες και δίκτυα (clusters) καινοτόμων επιχειρήσεων.

    Στην αποβάθρα NSDM στο Άμστερνταμ, οι αδρανείς εγκαταστάσεις μιας μονάδας συγκόλλησης λαμαρινών πλοίων μετατράπηκαν επίσης… αυθόρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 202 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Νεκρή βρέθηκε η κάντρι τραγουδίστρια Μίντι Μακ Κρέϊντι
    Σε ηλικία 37 ετών έβαλε τέλος στη ζωή της η αμερικανίδα τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής Μίντι Μακ Κρέϊντι, η οποία βρέθηκε νεκρή στη βεράντα ενός σπιτιού στο Χέμπερ Σπρίνγκς στο Αρκάνσας.

    Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι η 37χρονη αυτοπυροβολήθηκε.

     Η Μίντι Μακ Κρέϊντι είχε στην κατοχή της δεκάδες μουσικές επιτυχίες μεταξύ των οποίων και τα τραγούδια «Ten Thousand Angels» και «If I Don't Stay the Night».

    Η Μακ Κρέϊντι αφήνει πίσω της δύο αγόρια, το ένα εκ των οποίων είναι μόλις 10 μηνών. Ο πατέρας του βρέφους, μουσικός παραγωγός Ντέιβιντ Ουίλσον αυτοκτόνησε τον περασμένο μήνα. Η τραγουδίστρια που εμφανίστηκε στο μουσικό προσκήνιο το 1996 ήταν εθισμένη σε ουσίες, ενώ έπασχε από ψυχικές διαταραχές σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
    Category: Κόσμος | Views: 205 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    undefined

    Γλυκές απολαύσεις που λιώνουν στο στόμα, οι σοκολάτες ανέκαθεν αποτελούσαν αγαπημένη «αμαρτία». Ωστόσο ο εκλεπτυσμένος ουρανίσκος ζητάει κάθε φορά κάτι ακόμα καλύτερο και πιο εξειδικευμένο, γεύσεις πρωτότυπες και μοναδικές. Για τους λάτρεις του είδους λοιπόν, ακολουθεί η λίστα με τους καλύτερους κατασκευαστές σοκολάτας παγκοσμίως.

    Σύμφωνα με σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο National Geographic, οι κατασκευαστές σοκολάτας που ψηφίστηκαν ως οι κορυφαίοι παγκοσμίως είναι:

    Teuscher (Ζυρίχη Σουηδία)
    Η παράδοση της σοκολάτας Teuscher ξεκίνησε πριν από 70 χρόνια σε μια μικρή πόλη στις Ελβετικές Άλπεις. Ο Dolf Teuscher ταξίδευε σε όλο τον κόσμο για να βρει το καλύτερο κακάο, αμυγδα ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Κόσμος | Views: 232 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Ματαιώνει τη συμμετοχή του σε αγώνες ο ΠιστόριουςΤη συμμετοχή του σε όλους τους αγώνες των προσεχών μηνών ματαίωσε ο  Όσκαρ Πιστόριους προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του απέναντι στην κατηγορία του εκ προμελέτης φόνου,  η οποία τού απαγγέλθηκε επισήμως την περασμένη εβδομάδα, όπως δήλωσε ο ατζέντης του.

    Ο Πιστόριους κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του Ρέεβα Στέενκαμπ, κατηγορία για την οποία εάν καταδικαστεί, είναι πιθανό να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.

    «Αποφάσισα ότι ύστερα από αυτά τα τραγικά γεγονότα δεν έχουμε καμία επιλογή από τη ματαίωση της συμμετοχής του 'Οσκαρ Πιστόριους σε όλους τους μελλοντικούς αγώνες για τους οποίους έχει υπογράψει συμβόλαιο», δήλωσε αργά χθες ο ατζέντης του διάσημου αθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων, Πιτ βαν Ζιλ.

    Πρόκειται για δυο αγώνες στην Αυστραλία και ένα στη Βραζιλία, το Μάρτιο, ένα στις ΗΠΑ τον Απρίλιο και ένα στη Βρετανία, τον Μάιο. Ο βαν Ζιλ, ο οποίος χθες επισκέφθηκε τον Πιστόριους στο αστυνομικό τμήμα στο οποίο κρατείται, τόνισε ότι οι χορηγοί εξακολουθούν να τον υποστηρίζουν και ότι τα συμβόλαια που έχει υπογράψει παραμένουν εν αναμονή του αποτελέσματος της δίκης του.
    Category: Κόσμος | Views: 200 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Φονικές πλημμύρες στην ΙνδονησίαΤουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Σουλαουέσι της βόρειας Ινδονησίας, η οποία το Σαββατοκύριακο «χτυπήθηκε» από ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις.

    Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην επαρχιακή πρωτεύουσα Μανάντο όπως ανέφερε η τοπική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

    Σύμφωνα με την υπηρεσία προγνώσεων της Ινδονησίας, οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν, προκαλώντας μεγαλύτερα προβλήματα στην περιοχή, πολλά τμήματα της οποίας είναι καλυμμένα από τόνους λάσπης και νερού.
    Category: Κόσμος | Views: 233 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Επί τάπητος η κρίση στη Συρία και τη Β. Κορέα
    Την κρίση στη Συρία και τη Βόρεια Κορέα συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

    Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νιούλαντ, δήλωσε ότι οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να έχουν την πρώτη εκ του σύνεγγυς συνάντηση από την ήμερα που ο Τζον Κέρι ανέλαβε τα ηνία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, διαδεχόμενος τη Χίλαρι Κλίντον.

    Για τη Συρία όπου υπάρχει διάσταση απόψεων, καθώς η Ρωσία είναι σύμμαχος-κλειδί του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και μαζί με την Κίνα, έχει μπλοκάρει ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την επιβολή κυρώσεων στη Δαμασκό, ο Κέρι υπογράμμισε στο Λαβρόφ ότι επείγει ο τερματισμός της αιματοχυσίας που έχει κοστίσει τη ζωή σε 70.000 ανθρώπους

    Για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας Κέρι και Λαβρόφ συμφώνησαν ότι χρειάζεται στενή συνεργασία για να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις του βόρειο-κορεατικού καθεστώτος και ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να δώσει «άμεση απάντηση» στην Πιονγκγιάνγκ για τις πυρηνικές δοκιμές.
    Category: Κόσμος | Views: 210 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Μεγάλη διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή
    Η ανησυχία για την κλιματική αλλαγή, ώθησε δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, από πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, να μεταβούν την Κυριακή, υπό χαμηλές θερμοκρασίες στην Ουάσιγκτον, για να μεταφέρουν το μήνυμά τους στο Λευκό Οίκο.

    «Εδώ και 25 χρόνια η κυβέρνησή μας έχει αγνοήσει ουσιαστικά την κρίση για το κλίμα. Τώρα οι πολίτες απαιτούν τη λήψη μέτρων », δήλωσε ο Μπιλ ΜακΚίμπεν, ένας από τους διοργανωτές της πορείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο National Mall. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ κάνοντας λογοπαίγνιο « Lifeline, no Pipeline» ( γραμμές ζωής όχι αγωγούς) καθώς και μικρογραφίες ανεμογεννητριών που αντιπροσωπεύουν τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

    «Θα έλεγα ότι είναι γενναίο να στέκεσαι όρθιος απέναντι στα πετρελαϊκά συμφέροντα που δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον », ανέφερε μια γυναίκα διαδηλωτής, στο CNN. Οι διοργανωτές υπολογίζουν το πλήθος των συγκεντρωμένων σε 40.000 και θεωρούν ότι η συγκέντρωσή τους, ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή που έγινε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες

    Στην κορυφή της λίστας των ανησυχιών για το κλίμα είναι το πολυσυζητημένο σχέδιο του μήκους 2,700 χιλιομέτρων αγωγού Keystone XL, που θα μεταφέρε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 198 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Μακελειό με επτά θύματα στο ΜεξικόΕπτά άνθρωποι δολοφονήθηκαν κι ένας τραυματίστηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε μια συνοικία της πόλης Μοντερέι, στο βορειοανατολικό Μεξικό, ανακοίνωσαν χθες οι τοπικές αρχές.

       Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ένοπλοι που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα σκότωσαν τρεις άνδρες που δούλευαν σε ένα συνεργείο επισκευών και κατόπιν κατευθύνθηκαν προς ένα διπλανό σπίτι και σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους που βρίσκονταν μπροστά σ' αυτό.

       «Έχουμε επτά νεκρούς συνολικά σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επρόκειτο για τους ίδιους δράστες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της αστυνομίας.

       Στη συνοικία Γκάρσα Νιέτο, όπου διαπράχθηκαν οι φόνοι, λειτουργούν οίκοι ανοχής και έμποροι ναρκωτικών τα διακινούν ακόμη και υπό το φως της ημέρας. Θεωρείται μια από τις επικίνδυνες περιοχές της πόλης Μοντερέι, πρωτεύουσας της πολιτείας Νουέβο Λεόν.

       Η Νουέβο Λεόν και άλλες πολιτείες στο βόρειο Μεξικό, όπου είναι ανεπτυγμένες μεγάλες δυνάμεις του στρατού, αποτελεί θέατρο μιας σφοδρής σύγκρουσης των καρτέλ ναρκωτικών των Σέτας και του Κόλπου από το 2010.

       Πάνω από 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό αφότου ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 202 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Το Ιράν τρολλάρει!Οι ραδιούργες μυστικές υπηρεσίες του Ιράν, θέλησαν να ξεγελάσουν τους εχθρούς τους, αλλά την πάτησαν σαν ερασιτέχνες! Ή μάλλον, δεν υπολόγισαν σωστά τις δυνατότητες των «λαγωνικών» του internet.

    Πριν από λίγο καιρό η Τεχεράνη δημοσίευσε μία φωτογραφία του υπερσύγχρονου μαχητικού αεροσκάφους τύπου Stealth που κατασκευάζει. Το αεροσκάφος Qaher 313 φαινόταν να πετά πάνω από χιονοσκέπαστες κορυφές βουνών, τη στιγμή που η Δύση αμφισβητούσε ακόμη και την ίδια την ύπαρξή του.

    Με μία προσεκτική ανάλυση της φωτογραφίας αποκαλύφθηκε ότι η πτήση του Qaher πραγματοποιήθηκε μόνο στο... Photoshop. Το βουνό που εικονίζεται, βρίσκεται πράγματι στο Ιράν, αλλά η όμορφη φωτογραφία προέρχεται από το photo bank PickyWallpapers.com. Εκεί οι Ιρανοί πρόσθεσαν το... καμάρι τους, το οποίο υπάρχει μεν, αλλά μάλλον δεν θα κατακτήσει ποτέ τους αιθέρες.

    Category: Κόσμος | Views: 170 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Επανεκλέγεται ο Κορέα στον Ισημερινό
    Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα επανεξελέγη στις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν χθες Κυριακή, σύμφωνα με exit poll που επικαλείται η κρατική τηλεόραση.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του έξιτ πολ που επικαλέστηκε η κρατική τηλεόραση ο Κορέα συγκεντρώνει το 61% των ψήφων.

    Ο κυριότερος αντίπαλος του προέδρου, ο πρώην τραπεζίτης Γκιγιέρμο Λάσο, που θεωρείτο ο ισχυρότερος εκ των επτά υποψηφίων της αντιπολίτευσης, λαμβάνει 21%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση εξόδου της εταιρείας Opinion Public που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    Η εκλογική επιτροπή αναμένεται να δημοσιεύσει μια πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα βάσει της καταμέτρησης του 30% των ψήφων στις 02:00.
    Category: Κόσμος | Views: 212 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Μειώνεται το ποσοστό δημοτικότητας του Ολάντ
    Σε χαμηλά ποσοστά κυμαίνεται το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, το οποίο μειώθηκε στο 37% το Φεβρουάριο. Η απαισιοδοξία των Γάλλων για την οικονομία υπερέβη την ικανοποίησή τους για τη στρατιωτική επέμβαση εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στο Μαλί.

    Η έρευνα του IFOP που δημοσίευσε η εφημερίδα Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς έδειξε ότι το ποσοστό του Ολάντ έπεσε κατά 1% από τον προηγούμενο μήνα και βρίσκεται πλέον στο ίδιο επίπεδο με εκείνο της δημοτικότητας του πρωθυπουργού της κυβέρνησής του Ζαν-Μαρκ Ερό.

    Η δυσαρέσκεια έναντι του Σοσιαλιστή πολιτικού είναι μεγαλύτερη στις τάξεις των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων (73%)· των εργατών (70%)· και των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα (66%), σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή.

    Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι οι αρνητικές κρίσεις για την οικονομική πολιτική επισκιάζουν την αίσθηση ότι επέδειξε ηγετικά χαρακτηριστικά στέλνοντας γαλλικά στρατεύματα τον περασμένο μήνα στο Μαλί για να βοηθήσει την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας να αντιμετωπίσει την επίθεση ισλαμιστών ανταρτών.

    Οι άσχημες ειδήσεις κατατρύχουν την κυβέρνηση Ολάντ από τις αρχές της χρονιάς καθώς τα κλεισίματα ερ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 196 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Το γραφείο του ονειροπόλουΟι περισσότεροι υπάλληλοι γραφείου απλώς εύχονται να είχαν τη δυνατότητα να παίρνουν για λίγο έναν υπνάκο στη διάρκεια της ημέρας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ένας ύπνος 20 λεπτών βοηθά στο να γεμίσουμε τις «μπαταρίες» μας για την υπόλοιπη ημέρα!

    Φυσικά, αυτή η επιθυμία δεν εισακούεται από τα αφεντικά, όμως αν υπήρχε τέτοια δυνατότητα, θα υπήρχε και το κατάλληλο γραφείο!

    Ένας 27χρονος designer ονόματι Νικ ντε Μάρκο σχεδίασε ένα γραφείο, το οποίο έχει επιφάνεια από αφρολέξ! Στο γραφείο αυτό υπάρχει μόνο μία μικρότερη σταθερή επιφάνεια, για να ακουμπάτε τον καφέ ή το ποντίκι του υπολογιστή, όταν δεν κοιμάστε...

    Οποιαδήποτε στιγμή θελήσει κάποιος, μπορεί να παραμερίσει τον υπολογιστή του και να ξαπλώσει πάνω στο γραφειάκι, για να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει. Ο ντε Μάρκο έχει δώσει και ευφάνταστο όνομα στη δημιουργία του: «το γραφείο του ονειροπόλου».

    Category: Κόσμος | Views: 189 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)

    Σε δημοπρασία βιολί της ορχήστρας του ΤιτανικούΈνα βιολί που χρησιμοποιήθηκε από την μοιραία ορχήστρα του Τιτανικού, τη νύχτα του ναυαγίου του πλοίου, θα τεθεί σε δημοπρασία τον Απρίλιο και αναμένεται να πωληθεί σε τιμή ρεκόρ. Το βιολί φέρεται να ανήκε στον μουσικό Wallace Hartley, ο οποίος ήταν ένα από τα θύματα του ναυαγίου. Το βιολί θεωρείται πως βρέθηκε στα νερά και παραδόθηκε στην μνηστή του Hartley.

    Αυτό το διάστημα, ειδικοί εξετάζουν το μουσικό όργανο για να διαπιστώσουν εάν πράγματι είναι αυθεντικό. Τα αποτελέσματα θα βγουν σε λίγες ημέρες και αν είναι ευνοϊκά, το βιολί θα πωληθεί.

    Ο οίκος δημοπρασιών Henry Aldridge and Son ειδικεύεται σε πωλήσεις αντικειμένων που βρέθηκαν ή διασώθηκαν από το ναυάγιο του Τιτανικού. Στη δημπρασία θα συμπεριληφθεί και ένα σχεδιάγραμμα του πλοίου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της έρευνας για τα αίτια του ναυαγίου.
    Category: Κόσμος | Views: 184 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-18 | Comments (0)


    Ματωμένο μπαστούνι του μπέιζμπολ εξετάζει η αστυνομίαΤη χρήση ενός μπαστουνιού του μπέιζμπολ που μπορεί να έκανε ο πρωταθλητής Οσκαρ Πιστόριους, το οποίο βρέθηκε γεμάτο αίμα στο σπίτι του...
    κατά τη δολοφονία της φίλης του Ρέεβα Στέενκαμπ την Πέμπτη στην κατοικία του στην Πρετόρια, ερευνά η νοτιοαφρικανική αστυνομία, όπως γράφει σήμερα η κυριακάτικη εφημερίδα City Press.


    «Το μπαστούνι ήταν γεμάτο αίμα. Η αστυνομία θα αποφανθεί τί αίμα ήταν αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα πηγή προσκείμενη στη έρευνα προσθέτοντας ότι το κεφάλι της Ρέεβα ήταν "συντεθλιμμένο".

    Οι αστυνομικοί εξετάζουν τρεις υποθέσεις, σύμφωνα με τη City Press που αναφέρει ότι αντλεί τις πληροφορίες της από τρεις συγκλίνουσες πηγές: ο Πιστόριους μπορεί να επιτέθηκε στη φίλη με το μπαστούνι, αυτή να το χρησιμοποίησε για να αμυνθεί, ή ο αθλητής να το χρησιμοποίησε για να σπάσει την πόρτα της τουαλέτας, όπου αυτή είχε καταφύγει.

    Ο 26χρονος Πιστόρι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 230 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    undefined
    Κάποιοι ερευνητές ufo υποστηρίζουν ότι στο Aden της Υεμένης εκεί που ακριβώς γίνονται οι επιδρομές από σύγχρονους πειρατές σε διάφορα πλοία, υπάρχει παράλληλα και εξωγήινη δραστηριότητα που συνοδεύεται από μία αστρική πύλη!

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 205 | Added by: Lost-Empire | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    «Με διέταξαν να σκοτώσω τη μάνα μου»
    Ο 18χρονος Πάτρικ και η 13χρονη Μαίρη είναι δύο μόνο από τα 60.000 παιδιά της Ουγκάντας που εξαναγκάστηκαν από τους αντάρτες να γίνουν «στρατιώτες» και «νύφες» στον Αντιστασιακό Στρατό του Κυρίου του Τζόζεφ Κόνι, ενός κινήματος που, όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, διέπραξε μερικά από τα πιο άγρια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    Όπως αφηγείται ο Πάτρικ που σήμερα ζει στο ίδρυμα αποκατάστασης ανηλίκων αντάρτες υποχρέωσαν τον ίδιο, τους γονείς του και τις τρεις αδερφές του να τους ακολουθήσουν ένα βράδυ που ξύπνησαν από καπνούς και φωτιές. «Ένας αντάρτης μαχαίρωσε τη μητέρα μου.

    Την άκουγα να ουρλιάζει και να τους ικετεύει να τη σκοτώσουν. Ξαφνικά σταμάτησε και με διέταξε να την σκοτώσω εγώ. Μου είπε πως αν δεν την σκοτώσω θα πεθάνω. Η μητέρα μου με παρακαλούσε να το κάνω. Δεν είχα επιλογή. Τη χτύπησα με το ξύλο μέχρι που σταμάτησε να κουνιέται», εξομολογείται ο Πάτρικ έχει χάσει το ένα του χέρι αφού ακρωτηριάστηκε όταν πάτησε πάνω σε νάρκη.

    Εξίσου τραγική και η περίπτωση της Μαίρης που ήταν 13 χρονών όταν οι αντάρτες την απήγαγαν. «Σκότωσαν τους γονείς μου και με μετέφεραν στους θάμνους μαζί με άλλα κορίτσια από γειτονικά χωριά ενώ στη συνέχεια μας έ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 222 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Κάλεσε το Ισραήλ να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα
    Να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις του σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάλεσε το Ισραήλ η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον την επομένη των βίαιων διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Όχθη σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους παλαιστίνιους κρατουμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας.

    «Η ΕΕ καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει την άμεση αποκατάσταση του δικαιώματος των κρατουμένων να δέχονται επισκέψεις από τους οικείους τους και ζητεί τον πλήρη σεβασμό των διεθνών υποχρεώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα έναντι όλων των παλαιστινίων κρατουμένων», αναφέρει η Άστον σε ανακοίνωσή της.

    Η ίδια υπενθυμίζει πως η συχνή προσφυγή του Ισραήλ στο μέτρο της διοικητικής κράτησης αποτελεί εδώ και καιρό πηγή ανησυχίας για την ΕΕ.

    Η Άστον αναφέρει πως παρακολουθεί με ανησυχία πληροφορίες για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Αϊμάν Σαράουνα, του Σάμερ Ισάουι, του Τζαφάρ Εζεντίν και του Τάρεκ Κααντάν, Παλαιστίνιων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές και πραγματοποιούν μια παρατεταμένη απεργία πείνας.

    Οι τέσσερις κρατούμενοι αρνούνται να δεχθούν τροφή, ο ένας απ' αυτούς εδώ και περισσότερο από ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 187 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Η αυστριακή Ακαδημία Επιστημών παραδέχεται το ένοχο παρελθόν τηςΕβδομήντα πέντε χρόνια μετά την προσάρτηση της Αυστρίας, από τη ναζιστική Γερμανία η Ακαδημία Επιστημών της Αυστρίας παραδέχθηκε επιτέλους πως η πλειονότητα των μελών που είχε την εποχή εκείνη, ήταν μέλη του ναζιστικού κόμματος (NSDAP) και συχνά και των Ες-Ες.

    Σε μια μελέτη η οποία είχε ανατεθεί σε ιστορικούς, αποκαλύφθηκε από το περιοδικό Profil και θα δημοσιευτεί με την ευκαιρία της 75ης επετείου του Άνσλους, στις 12 Μαρτίου 2013, φαίνεται επίσης πως 21 εβραίοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων τρεις νομπελίστες, ο νομπελίστας της Χημείας Ρίχαρντ Βιλστέτερ (1915) και οι νομπελίστες της Φυσικής Βίκτορ Φραντς Ες (1936) και Έρβιν Σρέντιγκερ (1933), είχαν αποκλεισθεί από την Ακαδημία, που αριθμούσε τότε 53 μέλη. Εννέα από τους επιστήμονες αυτούς έχασαν τη ζωή τους κατά το Ολοκαύτωμα.

    Έτσι το 1939 η αυστριακή Ακαδημία Επιστημών μπορούσε να δηλώνει «απαλλαγμένη από Εβραίους». Από το 1941, η Ακαδημία Επιστημών συμμετείχε μάλιστα σε εργασίες «φυλετικής έρευνας», κυρίως κάνοντας μετρήσεις σε κρανία εκτοπισμένων και αιχμαλώτων πολέμου.

    Από τα περίπου 60 μέλη της Ακαδημίας, τα τρία πέμπτα ήταν μέλη του NSDAP.

    Μετά την κατάρρευση του 3ου Ράι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 193 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Πορεία διαμαρτυρίας δεκάδων χιλιάδων Κούρδων
    Από 10.000 ως 45.000 Κούρδοι -σύμφωνα με τις Αρχές και τους διοργανωτές, αντίστοιχα- συμμετείχαν σε μια διαδήλωση η οποία έγινε χθες στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία, απαιτώντας την απελευθέρωση του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτζαλάν από τις αρχές της Τουρκίας αλλά και «δικαιοσύνη» μετά την δολοφονία τριών γυναικών, στελεχών του κουρδικού κινήματος, στο Παρίσι.

       Οι διαδηλωτές, οι οποίοι έφθασαν στην πόλη, έδρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, από πολλές ευρωπαϊκές χώρες -κυρίως από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο- κρατούσαν πανό που έγραφαν συνθήματα όπως «Ελεύθερο Κουρδιστάν» καθώς και πορτρέτα του Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

       Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν δεκάδες γυναίκες οι οποίες φορούσαν λευκά μπλουζάκια με φωτογραφίες των τριών γυναικών οι οποίες δολοφονήθηκαν στο Παρίσι την 9η Ιανουαρίου στα γραφεία του Κουρδικού Κέντρου Πληροφόρησης και φράσεις όπως «χωρίς τη γυναίκα, δεν υπάρχει ειρήνη». «Απαιτούμε δικαιοσύνη, απαιτούμε να υπάρξει λογοδοσία» για τις δολοφονίες, έγραφε ένα πανό.

      &n ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 158 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Σεισμός στην κεντρική Ιταλία
    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4, 8 βαθμών έπληξε περιοχή 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης αργά το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας.

    Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ιταλική πρωτεύουσα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, καθώς και στη γειτονική περιφέρεια του Αμπρούζο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε κοντά στις πόλεις Σόρα και Ίσολα ντελ Λίρι. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή σημαντικές ζημιές.

    Category: Κόσμος | Views: 181 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Οι Ισπανοί φωνάζουν «στοπ στις εξώσεις»
    Πολλές χιλιάδες πολίτες έκαναν πορεία στο κέντρο της Μαδρίτης, χτυπώντας τύμπανα και ηχώντας κόρνες. Κρατούσαν πανό που έγραφαν «Στοπ στις εξώσεις» και φώναζαν συνθήματα όπως «Τι συνέβη; Δεν έχουμε σπίτι».
    Παρόμοιες συγκεντρώσεις έγιναν στη Βαρκελώνη και σε περίπου πενήντα άλλες πόλεις της χώρας.

    Εδώ και μήνες, οι Ισπανοί διαδηλώνουν μαζικά ενάντια στις συνέπειες της ύφεσης κι ενάντια στα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από την συντηρητική κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι.

    Οι Ισπανοί βουλευτές δέχθηκαν την Τρίτη να αρχίσει ένας διάλογος σχετικά με μια πρωτοβουλία πολιτών εναντίον των εξώσεων υπερχρεωμένων ιδιοκτητών ακινήτων. Η Πλατφόρμα Θυμάτων των Εξώσεων συγκέντρωσε πάνω από 1,4 εκατ. υπογραφές, σχεδόν υπερτριπλάσιες από τις 500.000 που απαιτούνται στην Ισπανία για να κατατεθεί ένα νομοσχέδιο από πολίτες ενώπιον του κοινοβουλίου.

    Η Πλατφόρμα αυτή είχε καλέσει σε νέες διαδηλώσεις στους δρόμους σε όλη την Ισπανία για να ασκηθεί πίεση στους βουλευτές ώστε να τεθεί προς ψήφιση το ταχύτερο το νομοσχέδιο αυτό.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πλατφόρμας εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποστεί έξωση από τ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 196 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Οι Γερμανοί εξετάζουν τις επιπτώσεις τυχόν πτώχευσης της Κύπρου
    Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Κύπρο, η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο, ειδικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «μελετούν» τις χρηματοοικονομικές συνέπειες σε περίπτωση πτώχευσής της.

       «Ειδικοί της τρόικας υπολογίζουν, ιδιαίτερα υπό την πίεση του Βερολίνου, τις χρηματοοικονομικές συνέπειες μιας πτώχευσης της Κύπρου», έγραψε η εφημερίδα, η οποία δεν επικαλέστηκε κάποια πηγή.

       Η Ελλάδα θα είναι η χώρα εκείνη η οποία θα επηρεαστεί περισσότερο από την πτώχευση των σημαντικότερων τραπεζών της Κύπρου, καθώς διαθέτουν ένα δίκτυο υποκαταστημάτων όπου έχει κατατεθεί περίπου το 10% των ελληνικών αποταμιεύσεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

       «Οι τράπεζες των άλλων χωρών της ευρωζώνης αντιθέτως δύσκολα θα επηρεαστούν», εκτίμησε η εφημερίδα.

       Η Κύπρος ζήτησε ευρωπαϊκή βοήθεια τον Ιούνιο, αφού οι δύο μεγαλύτερες τράπεζές της, που ήταν ιδιαίτερα εκτεθειμένες στην ελληνική κρίση, ζήτησαν κρατικό δανεισμό.

       Την Δευτέρα οι υπουργοί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 183 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Μακελειό με θύματα γυναικόπαιδα στο Πακιστάν
    Τουλάχιστον 64 νεκροί, πολλοί εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά, είναι ο απολογισμός από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε πολυσύχναστη αγορά, σε σιιτική περιοχή της πόλης Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

    Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι περισσότεροι από τους νεκρούς ανήκαν στη σιιτική μειονότητα, η οποία δέχεται φέτος συχνά επιθέσεις από σκληροπυρηνικές σουνιτικές μαχητικές οργανώσεις.

    Οι τραυματίες είναι περίπου 200. Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη με τηλεχειρισμό.
    Category: Κόσμος | Views: 181 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Μια οικογένεια στην επιφάνεια της ΣελήνηςΟι αστροναύτες της τελευταίας επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη, έφυγαν από το δορυφόρο της Γης, παίρνοντας μαζί τους υλικό από την επιφάνεια. Αυτό που άφησαν πίσω ήταν... μία φωτογραφία.

    Ο αστροναύτης Τσαρλς Ντιουκ, μέλος του πληρώματος του Απόλλων 16, άφησε στη Σελήνη μία φωτογραφία του ιδίου, της συζύγου του και των παιδιών τους, με τη σημείωση «αυτή είναι η οικογένεια του αστροναύτη Ντιουκ από τη Γη».

    Η φωτογραφία είναι ένα από τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, από τα αρχεία του προγράμματος Απόλλων, της NASA.


    Category: Κόσμος | Views: 203 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-17 | Comments (0)

    Κατά του «νομισματικού πολέμου» η G20
    Η G20 είναι αποφασισμένη να λάβει μέτρα και τις απαραίτητες συλλογικές δράσεις για να αντιμετωπίσει τα κενά του διεθνούς φορολογικού συστήματος που επιτρέπουν στις πολυεθνικές εταιρείες να διαφεύγουν της φορολογίας, σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο τέλος της συνόδου της G20 στη Μόσχα.

    Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κύριων πλούσιων και αναδυόμενων χωρών του πλανήτη, οι οποίοι συνεδρίαζαν από χθες Παρασκευή, περιμένουν το συνολικό σχέδιο δράσης που θα παρουσιάσει τον Ιούλιο ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

    Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν σήμερα το πρωί μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας, που είχαν ζητήσει από τη G20 να ασχοληθεί με το πρόβλημα, εξέφρασαν την υποστήριξή τους σ' αυτή την πρωτοβουλία.

    Οι υπουργοί εκφράζουν τη βούλησή τους να αφήσουν τις αγορές να ορίσουν τις τιμές συναλλάγματος, ώστε να μην χρησιμεύσουν αυτές ως εργαλείο οικονομικού πολέμου, όπως δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών.

    «Ο κόσμος δεν πρέπει να κάνει το λάθος να χρησιμοποιεί τις ισοτιμίες σαν εργαλε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 190 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Για υπεξαίρεση χρημάτων κατηγορείται ο γιος του Τζέσι Τζάκσον
    Την κατηγορία της κατάχρησης τουλάχιστον 750.000 δολαρίων από προεκλογικά κονδύλια για προσωπικό του όφελος του, αντιμετωπίζει ο Τζέσι Τζάκσον ο νεότερος, ο γιός του ακτιβιστή των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων Τζέσι Τζάκσον, σχεδόν τρεις μήνες μετά την παραίτησή από το αμερικανικό Κονγκρέσο.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που κατατέθηκε ενώπιον δικαστηρίου της Ουάσινγκτον, ο 47χρονος Τζάκσον αφαίρεσε από τον λογαριασμό που είχε για την προεκλογική του εκστρατεία τουλάχιστον 750.000 δολάρια για να αγοράσει μεταξύ άλλων ένα ρολόι Rolex αντί 43.350 δολαρίων, γούνινα παλτά, προσωπικά αντικείμενα του τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον, όπως ένα από τα καπέλα του, για το οποίο πλήρωσε 4.600 δολάρια, αλλά και για πλαστικές επεμβάσεις για λόγους αισθητικής.

    Ο κατηγορούμενος θα ομολογήσει την ενοχή του, είπε ο δικηγόρος του, και σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Sun Times, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 57 μήνες.

    Ο δημοκρατικός του Ιλινόι που κάποια στιγμή θεωρήθηκε μια από τις ανερχόμενες προσωπικότητες του κόμματος, παραιτήθηκε το Νοέμβριο μετά την επανεκλογή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρά την πολύμηνη άδεια ασθεν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 180 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Απελευθέρωση ομήρων από τους αντάρτες στην ΚολομβίαΟι αντάρτες των ομάδων FARC και ELN της Κολομβίας απελευθέρωσαν την Παρασκευή επτά ομήρους, δύο αστυνομικούς και πέντε υπαλλήλους μιας καναδικής εταιρίας εξόρυξης, αλλά εξακολουθούν να κρατούν έναν στρατιώτη, μια καναδή και δύο γερμανούς.

    Οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) παρέδωσαν σε «μια αγροτική περιοχή της Καούκα» (στα νοτιοδυτικά) σε «ανθρωπιστική αποστολή» του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) τους δύο αστυνομικούς οι οποίοι συνελήφθησαν στις 25 Ιανουαρίου.

    Η απελευθέρωσή τους είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Πέμπτη, αλλά αναβλήθηκε από τους αντάρτες, λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων στην περιοχή. Ένας στρατιώτης που συνελήφθη στην επαρχία Ναρίνιο (νότια), θα απελευθερωθεί το Σάββατο.

    Η σύλληψη των τριών ανδρών δεν διέκοψε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ανταρτών FARC και της κυβέρνησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ουδέτερο έδαφος στην Κούβα.

    Οι συνομιλίες γίνονται με στόχο τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης, της παλαιότερης στη Λατινική Αμερική, η οποία στο μισό αιώνα που διαρκεί έχει αφήσει πίσω της περίπου 600.000 νεκρούς, 15.000 αγνοούμενους και σχεδόν 4 εκατομμύρια εκτοπισμένους, σύμφωνα με ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 196 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Επιμένει για τη νομοθεσία ελέγχου των όπλων ο Ομπάμα
    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επανέλαβε την Παρασκευή το μήνυμα του για τον έλεγχο των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ζητώντας και πάλι από το Κογκρέσο να ψηφίσει σχετικά με τις προτάσεις του για αυστηρότερους νόμους στη χρήση όπλων.

    Ο Ομπάμα αναφέρθηκε στην σφαγή του περασμένου Δεκεμβρίου στο δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ, όπου 20 παιδιά και έξι ενήλικες έχασαν τη ζωή τους. Η τραγωδία έγινε η αφορμή για να ξεκινήσει μια πολύπλοκη εθνική συζήτηση για τη βία και για την πιθανότητα αυστηρότερων κανονισμών στην κατοχή και χρήση όπλων.

    Ο Ομπάμα σημείωσε ότι πέρυσι στο Σικάγο έγιναν 443 δολοφονίες οι οποίος διεπράχθησαν με πυροβόλα όπλα. Από τα θύματα, 65 ήταν κάτω των 18 ετών κάτι που όπως είπε θεωρείται ισοδύναμο με μια τραγωδία σαν αυτή στο Νιουτάουν, κάθε τέσσερις μήνες.

    «Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών ζητά κάποια κοινή, λογική πρόταση για να είναι πιο δύσκολο στους εγκληματίες να πάρουν στα χέρια τους ένα όπλο», είπε ο Ομπάμα.

    Ο αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε ότι η ιδιοκτησία στα όπλα είναι διαφορετική σε αστικές περιοχές από ότι είναι στις αγροτικές περιοχές, και είπε ότι η βελτίωση των σ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 178 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Κίνδυνος για διατροφική κρίση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
    Η πολιτική και στρατιωτική αναταραχή στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία μπορεί να πυροδοτήσει μια διατροφική κρίση, προειδοποίησε χθες ο ΟΗΕ.

    Οι τιμές στις τοπικές αγορές έχουν εκτιναχθεί στα ύψη την ώρα που το εμπόριο έχει διακοπεί σε περιοχές της χώρας τις οποίες ελέγχει ένας συνασπισμός των ανταρτών από τον Δεκέμβριο, επισημαίνει το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι αυτό αφορά περίπου 800.000 ανθρώπους.

    Τα αποθέματα τροφίμων έχουν εξαντληθεί λόγω των εκτεταμένων λεηλασιών και η έλλειψη ασφάλειας δεν επιτρέπει στους αγρότες να εργαστούν στα χωράφια τους, σύμφωνα με το WFP.

    Από το Δεκέμβριο υπολογίζεται ότι περίπου 13.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και έχουν μεταβεί στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

    Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες αυτούς δηλώνουν ότι ένοπλοι άνδρες λεηλάτησαν τα σπίτια και τα καταστήματά τους και ότι είχαν δεχθεί απειλές για τη ζωή τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της UNHCR Σίμπλις Κπάντζι στην Κινσάσα.

    Οι αντάρτες του συνασπισμού Σελέκα εξαπέλυσαν επίθεση εναντίο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 225 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Περισσότεροι από 100 θάνατοι από ηπατίτιδα Ε στο Νότιο Σουδάν
    Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στους τελευταίους έξι μήνες στο Νότιο Σουδάν λόγω της επιδημίας ηπατίτιδας Ε που σαρώνει την περιοχή, ανακοίνωσε χθες η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

    «Η ηπατίτιδα Ε είναι ενδημική στην περιοχή, και από πέρυσι τον Ιούλιο έχουν μολυνθεί 6.017 άνθρωποι μεταξύ των προσφύγων (οι οποίοι προέρχονται από το Νότιο Κορντοφάν και το Γαλάζιο Νείλο, στο γειτονικό Σουδάν) , εκ των οποίων 111 έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Έιντριαν Έντουαρντς, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.

    Ο Έντουαρντς σημείωσε ότι τα περισσότερα από τα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων 77 θανάτων, αναφέρθηκαν στο στρατόπεδο Γιουσούφ Μπατίλ στο κρατίδιο του Άνω Νείλου.

    Λόγω του κλίματος ανασφάλειας και της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης σε αυτές τις περιοχές, η Ύπατη Αρμοστεία υπολογίζει ότι χιλιάδες νέοι πρόσφυγες διέσχισαν τα σύνορα τους τελευταίους μήνες.

    Η Ύπατη Αρμοστεία και πολλές άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις αντιμετωπίζουν ήδη μια επιδημία ηπατίτιδας Ε στις περιοχές του Άνω Νείλου (Νότιο Σουδάν), όπου 180.000 Σουδανοί πρόσφυγες έχουν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 173 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-16 | Comments (0)

    Διακόσιοι πενήντα τραυματίες από την έκρηξη των μετεωριτώνΗ βροχή μετεωριτών πάνω από τα Ουράλια, η οποία συνοδεύτηκε από ισχυρές εκρήξεις, προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου 250 ανθρώπων, οι τρεις εκ των οποίων σοβαρά, και τον πανικό σε πολλές περιοχές, μετέδωσε το πρακτορείο Ίντερφαξ επικαλούμενο πληροφορίες των τοπικών αρχών.

    Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια στο γραφείο του Ιταρ-Τας στο κέντρο του Τσέλιαμπινσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο. Τοίχος κατέρρευσε σε εργοστάσιο στην ίδια πόλη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις ή τέσσερις άνθρωποι.

    Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο ίντερνετ δείχνει φλεγόμενους μετεωρίτες να διασχίζουν τον ουρανό σε μικρό ύψος και η πορεία τους να δείχνει ότι θα πέσουν στο έδαφος. Σε άλλο βίντεο, οι κάτοικοι παρατηρούν το φαινόμενο στον ουρανό πάνω από τα σπίτια τους και ακούγονται εκρήξεις.

    «Στις 11:00 τοπική ώρα δεχτήκαμε πολυάριθμες κλήσεις για τραυματισμούς, κοψίματα και μώλωπες», διευκρίνισε τοπικός αξιωματούχος.

    «Ο μετεωρίτης διασπάστηκε πάνω από τα Ουράλια και ανεφλέγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Κομμάτια του μετεωρίτη έπεσαν σε αραιοκατοικημένες ζώνες της περιοχής του Τσέλιαμπινσκ», ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 263 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Ενώπιον δικαστηρίου ο ΠιστόριουςΣτο δικαστήριο της Πρετόριας στην Αφρική έφτασε ο αθλητής Όσκαρ Πιστόριους, όπου αναμένεται να του απαγελθούν κατηγορίες για τη δολοφονία της αρραβωνιαστικιάς του Ρίβα Στέενκαμπ.

    Ο Πιστόριους, που πέρασε μια νύχτα στη φυλακή, έφθασε στο δικαστήριο στο πίσω μέρος περιπολικού κρύβοντας το πρόσωπό του πίσω από μία κουκούλα και ένα τετράδιο σημειώσεων.

    Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν θα απελευθερωθεί με εγγύηση και η κατηγορούσα αρχή αναμένεται να υποστηρίξει ότι ο πρέπει να παραμείνει υπό κράτησιν.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες στην κατοικία του Όσκαρ Πιστόριους, σε προάστιο της Πρετόριας, όπου βρέθηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη το πτώμα της Ρίβα Στέενκαμπ, που έφερε τραύματα από πιστόλι των 9 μιλιμέτρ στο κεφάλι, το σώμα και το χέρι.
    Category: Κόσμος | Views: 199 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Έκκληση διεθνής κοινότητας στο Ιράν για τα πυρηνικάΟ αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, η ευρωπαία ομόλογός του Κάθριν Άστον και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν κάλεσαν το Ιράν να καταβάλει προσπάθειες ώστε να σημειωθεί πρόοδος στην κρίση για το πυρηνικό του πρόγραμμα στις διεθνείς διαπραγματεύσεις στο τέλος του μήνα.

    Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συναντήθηκε με την κ. Άστον και τον Μπαν Κι Μουν στην Ουάσινγκτον και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, σχερτικά με τα ιρανικά πυρηνικά.

    Το Ιράν και η ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) θα συναντηθούν στις 26 Φεβρουαρίου στο Αλμάτι του Καζακστάν για ένα νέο κύκλο συνομιλιών, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στη Μόσχα τον περασμένο Ιούνιο.

    Όμως οι συνομιλίες αυτές «δεν θα προχωρήσουν παρά μόνο αν οι Ιρανοί καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αποφασισμένοι να καταθέσουν προτάσεις και να τις συζητήσουν», τόνισε ο Κέρι. Ο ίδιος είπε ακόμα πως «οι χώρες που έχουν πυρηνικά προγράμματα για ειρηνικούς σκοπούς δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα να αποδείξουν ότι οι σκοποί τους είναι ειρηνικοί».

    Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική υπογράμμισε πως «αναζητά πάντα την επιτυχία» σ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 200 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Έφθασε στην Αλαμπάμα το κρουαζιερόπλοιο «Carnival Triumph»
    Το κρουαζιερόπλοιο Carnival Triumph στο οποίο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση εξαιτίας πυρκαγιάς από το περασμένο σαββατοκύριακο κατόρθωσε να φτάσει με τη βοήθεια ρυμουλκών στο λιμάνι Μομπάιλ της Αλαμπάμα.

    Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι με τη βοήθεια στολίσκου ρυμουλκών. Η όλη επιχείρηση καθυστέρησε αρκετές ώρες αφού ένα από τα σύρματα έσπασε.

    Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Carnival Cruise για να ολοκληρωθεί η αποβίβαση των περίπου 4.000 επιβατών θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

    Αυτό που ξεκίνησε σαν μια ευχάριστη κρουαζιέρα στον Κόλπο του Μεξικού μετατράπηκε σε εφιάλτη όταν την Κυριακή ξέσπασε φωτιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση του πλοίου και να μην λειτουργούν οι κουζίνες και οι τουαλέτες.
    Category: Κόσμος | Views: 218 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Αντίδραση Ομπάμα στην άρνηση των ρεπουμπλικάνων για Χέιγκελ
    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Πέμπτη ότι οι προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να εμποδίσουν τον διορισμό του Τσακ Χέιγκελ ως νέο υπουργό Άμυνας είναι «άνευ προηγουμένου», και τόνισε ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως η Γερουσία θα εγκρίνει την πρόταση.

    «Η προσδοκίες και οι ελπίδες μου είναι ότι ο Τσακ Χέιγκελ, ο οποίος αξίζει πλήρως την έγκριση, θα διοριστεί ως υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ομπάμα σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα ερωταπαντήσεων που οργάνωσε το Google+. «Είναι απλά ατυχές το γεγονός ότι αυτό το είδος πολιτικής εισβάλει σε μια περίοδο όπου ακόμα είμαι στην προεδρία όσο ο πόλεμος στο Αφγανιστάν συνεχίζεται».
    Category: Κόσμος | Views: 236 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Επιστρέφει στη Μογγολία κλεμμένος δεινόσαυροςΟ 70 εκατομμυρίων ετών σκελετός ενός Τυραννόσαυρου Μπατόρ αναμένεται να επιστρέψει στη Μογγολία, μετά από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ένας παλαιοντολόγος από τη Φλώριντα για απάτη και συνωμοσία.

    Οι ομοσπονδιακές αρχές της Νέας Υόρκης διέταξαν ο σκελετός να επιστρέψει στη Μογγολία, αφού ο παλαιοντολόγος παραδέχτηκε τον Δεκέμβριο την ενοχή του στις κατηγορίες για απάτη και συνωμοσία.

    Αξιωματούχοι από τη Μογγολία απαίτησαν την επιστροφή του σκελετού, μετά την πώλησή του σε δημοπρασία του Μανχάταν –προς 1,05 εκατομμύρια δολάρια- από τον παλαιοντολόγο Έρικ Προκόπι. Όπως εικάζει η κυβέρνηση της Μογγολίας, ο σκελετός μεταφέρθηκε λαθραία από την έρημο Γκόμπι.

    Οι αρχές των ΗΠΑ άσκησαν διώξεις εναντίον του Προκόπι και κατέσχεσαν τον σκελετό, ο οποίος στηρίζεται σε μεταλλικό πλαίσιο. Οι αρχές κατηγορούν τον Προκόπι ότι παρείχε ψευδή στοιχεία στο τελωνείο όταν δήλωσε ότι τα απολιθωμένα οστά δεν ξεπερνούσαν σε αξία τα 19.000 δολάρια.

    Τον Δεκέμβριο, ο Προκόπι ομολόγησε την ενοχή του για συνωμοσία και την παράνομη είσοδο αντικειμένων μέσω ψευδής δήλωσης. Ο παλαιοντολόγος αντιμετωπίζει φυλάκιση 10 ετών εφόσον καταδικαστεί για απάτη.
    Category: Κόσμος | Views: 229 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Η Αυστρία χαιρετίζει την καθιέρωση του φόρου Τόμπιν
    Την ικανοποίησή του για το προτεινόμενο σχέδιο επιβολής φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, που συμβάλλει, όπως σημείωσε, σε μεγαλύτερη δικαιοσύνη εξέφρασε ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Μίχαελ Σπίντελεγκερ, σε δηλώσεις του στη Βιέννη, υπενθυμίζοντας πως η Αυστρία έχει υποστηρίξει ευθύς εξ αρχής την καθιέρωσή του.

    Τονίζοντας την ανάγκη φορολόγησης των χρηματαγορών, ο Σπίντελεγκερ επισήμανε πως στο φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών δεν πρόκειται πλέον μόνον για τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά για θέμα δίκαιης συμμετοχής στα βάρη που προκύπτουν από την κρίση.

    Συγχρόνως, υπογράμμισε πως δεν μπορεί να παρακαμφθεί η πολιτική που προσανατολίζεται στην ανάπτυξη και στην σταθερότητα μέσα από μεταρρυθμίσεις και προειδοποίησε ότι όποιος θεωρεί πως η Ευρώπη και η Αυστρία μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους μόνον με υψηλότερους φόρους δεν έχει αντιληφθεί τις παγκόσμιες προκλήσεις.
    Category: Κόσμος | Views: 198 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στα νησιά Τόνγκα
    Σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05.32 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, σε θαλάσσια περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος Τόνγκα στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 183 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, Νουκουαλόφα και 770 χλμ. ανατολικά της Σούβα (πρωτεύουσας των νήσων Φίτζι), ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.
    Category: Κόσμος | Views: 194 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Ελευθερώθηκε ο γάλλος ρεπόρτερ στο ΙράκΟ γάλλος φωτορεπόρτερ Ναντίρ Ντεντούν, που παρέμενε μετά τις 23 Ιανουαρίου φυλακισμένος στο Ιράκ, επειδή είχε φωτογραφήσει -χωρίς την άδεια των αρχών-τα κεντρικά γραφεία της ιρακινής Γενικής Ασφάλειας, αλλά και άλλων εγκαταστάσεων των σωμάτων ασφάλειας, αφέθηκε νωρίτερα σήμερα ελεύθερος, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
    Γαλλική διπλωματική πηγή ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία της δήλωσε ότι ο Ντεντούν «είναι καλά στην υγεία του».

    Πρόσθεσε ότι ο φωτορεπόρτερ «ενδέχεται αύριο να ταξιδέψει για Γαλλία».

    Την πληροφορία για την αποφυλάκιση του Ντεντούν, 40 ετών, πρώτος έδωσε ο διευθυντής του Συνδικάτου των ιρακινών δημοσιογράφων, ο Μουαγιάντ αλ Λάμι, παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι οι αρχές οδήγησαν αμέσως τον Ντεντούν στην πρεσβεία της Γαλλίας, στη Βαγδάτη.

    Η ίδια μη κυβερνητική οργάνωση ανέφερε ότι ο ίδιος ο γάλλος πρεσβευτής στην Βαγδάτη ήταν παρών κατά την αποφυλάκιση του φωτορεπόρτερ και ότι η μετακίνηση του από τις φυλακές προς την πρεσβεία έγινε με ένα όχημα με θωράκιση.

    Εξίσου ανωνύμως υψηλά ιστάμενη πηγή της ιρακινής ασφάλειας μιλώντας σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο δήλωσε ότι «αναφορικά με τον Ντεντούν διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας», ενώ πρόσθεσε ότι έχουν επίσης αφεθεί ελε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 228 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Αυτοπυρπολήθηκε στο Νεπάλ ακόμα ένας Θιβετιανός
    Την ώρα που η εξόριστη θιβετιανή κυβέρνηση ζητά να διενεργηθεί έρευνα από τον ΟΗΕ για τις αυτοπυρπολήσεις, ένας Θιβετιανός που αυτοπυρπολήθηκε στο Νεπάλ υπέκυψε χθες στα τραύματά του, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ο 20χρονος πέθανε από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων εξαιτίας των εγκαυμάτων που υπέστη χθες Τετάρτη όταν, αφού περιλούστηκε με πετρέλαιο σε ένα εστιατόριο, αυτοπυρπολήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την κυριαρχία της Κίνας στο Θιβέτ.

    Το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή Μπουντανάθ του Κατμαντού, όπου ζουν πολλοί θιβετιανοί πρόσφυγες. Αν και επισήμως είναι καταγεγραμμένοι στην περιοχή 20.000 πρόσφυγες, εκατοντάδες άλλοι ζουν εκεί χωρίς επίσημα χαρτιά.

    Η κυβέρνηση του Νεπάλ υποστηρίζει την Κίνα και απαγορεύει τις διαμαρτυρίες κατά της κινεζικής κυβέρνησης.

    Ένας 37χρονος θιβετιανός μοναχός πέθανε αυτό τον μήνα αφού αυτοπυρπολήθηκε, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη μια θιβετιανή οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τον 100ο θάνατο από αυτοπυρπόληση στο Θιβέτ τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

    Ο Λόμπσανγκ Σανγκάι, πρωθυπουργός της εξόριστης θιβετιανής κυβέρνησης, κάλεσε σήμερα τους παγκόσμιους ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 200 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    «Χρυσό» στην απιστία παίρνει η ΟτάβαΗ Οτάβα, η πρωτεύουσα του Καναδά, είναι η πόλη με τις περισσότερες συζυγικές απιστίες στη χώρα, σύμφωνα τουλάχιστον με την συνδρομητική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης AshleyMadison.com, που φέρνει σε επαφή πρόσωπα που επιδιώκουν τέτοιες σχέσεις και τηρεί σχετικά στατιστικά στοιχεία.

    Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται το Κάλγκαρι και στην τρίτη το Έντμοντον. Τελευταίο έρχεται το Μοντρεάλ, παρά το. . . «θερμό» γαλλικό πληθυσμό του. Η υπηρεσία αυτή κοινωνικής δικτύωσης διευκολύνει κυρίως την ανεύρεση ερωτικών συντρόφων για πρόσωπα που έχουν ήδη σχέση ή είναι παντρεμένα. Φέτος η Οτάβα είχε τις περισσότερες εγγραφές ατόμων που αναζητούσαν σύντροφο για απιστία, με τις γυναίκες να φτάνουν στο 36%.

    Category: Κόσμος | Views: 251 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-15 | Comments (0)

    Οι γιατροί της έδιναν μόλις δύο ώρες ζωήςΠριν από μία δεκαετία ο πατέρας της Deborah Maddison της έδωσε το ένα του νεφρό, σώζοντας τη ζωή της κόρης του η οποία είχε μόλις μερικές ώρες ζωής μπροστά της.

    Το νεαρό κορίτσι από το Lincolnshire κατάφερε να βγει νικήτρια από τη μάχη που έδωσε. Συνέχισε τη ζωή της, έγινε μοντέλο όμως η μοίρα της επιφύλασσε ένα δύσκολο παιχνίδι.

    Δέκα χρόνια μετά την πρώτη μεταμόσχευση πρέπει να υποβληθεί σε δεύτερη.

    Αυτή τη φορά δότης νεφρού θα είναι η μητέρα της.

    «Είναι υπέροχη, κι αν μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να της προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα ζωής θα το κάνουμε. Κάθε γονιός θα το έκανε. Κάνεις τα πάντα για τα παιδιά σου» είπε η 52χρονη μητέρα της Deborah, Audrey.
    Το 2003 η Deborah αρρώστησε βαριά και τότε ο γιατρός της είχε διαγνώσει ότι είχε απλά… δυσπεψία. Περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις όμως έδειξαν ότι ήταν αναιμική και τα όργανά της είχαν αρχίσει να «πέφτουν».

    Η Deborah έκανε μετάγγιση αίματος και πέρασε τρεις μήνες στην αιμοκάθαρση. Λίγους μήνες μετά οι γιατροί διέγνωσαν οξεία νεφρική ανεπάρκεια.
    Της έδιναν δύο ώρες ζωής εκτός κι αν μέσα σε αυτό το διάστημα έβρισκε δότη για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.
    Ο πατέρας της βρέθηκε ότι ήταν συμβατός δότης και έδωσε στην ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 225 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-14 | Comments (0)

    «Σοβαρή ευρωπαϊκή κρίση» το σκάνδαλο με το κρέας
    Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα χαρακτήρισε το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή κατεψυγμένων προϊόντων, ως «σοβαρή ευρωπαϊκή κρίση».

    Η Ρουμανία ενεπλάκη στο διατροφικό σκάνδαλο, καθώς γαλλική εταιρεία που προμήθευε διανομείς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέδειξε δύο ρουμανικά σφαγεία ως τόπο προέλευσης του κρέατος, το οποίο ήταν αλόγου. Άμεση ήταν η αντίδραση όλων των αρμόδιων φορέων της Ρουμανίας που διαβεβαίωσαν ότι από ελέγχους που έγιναν από τις υπηρεσίες, δεν προέκυψε καμία ένδειξη που να εμπλέκει τα σφαγεία με το σκάνδαλο.

    Ο κ. Πόντα τόνισε ότι οι ρουμανικές αρχές επιβεβαίωσαν όλες τις πληροφορίες για τα σφαγεία στη Ρουμανία και δεν βρήκαν καμία παρατυπία. Όλη η διαδικασία πραγματοποιείται με βάση τα προβλεπόμενα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων, τόνισε.

    Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή κρίση που αφορά όλες τις χώρες, διότι επηρεάζει το απόλυτο δικαίωμα του Ευρωπαίου καταναλωτή να έχει εμπιστοσύνη στα τρόφιμα που αγοράζει και να γνωρίζει με ακρίβεια το είδος των τροφίμων που βάζει στο τραπέζι του και από που προέρχεται, δήλωσε ο κ. Πόντα στο BBC.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 212 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-14 | Comments (0)

    Ετοιμαζόταν να γιορτάσει την ημέρα των ερωτευμένων με τον Πιστόριους!

    Τι έγραψε στο twitter της η άτυχη Reeva που σκότωσε ο νοτιοαφρικανός αθλητής

    Η σχέση τους μετρούσε μόλις λίγους μήνες ζωής και κόπηκε άδοξα τα ξημερώματα από το οπλισμένο χέρι του Όσκαρ Πιστόριους.

    Η 30χρονη Reeva Steenkamp, πρώην μοντέλο, ετοιμαζόταν να κάνει έκπληξη στον αγαπημένο της, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενόψει της ημέρας των ερωτευμένων.

    Άλλωστε μία ημέρα πριν είχε δηλώσει μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter τον ενθουσιασμό της για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

    «Τι εκπλήξεις ετοιμάζετε για τους αγαπημένους σας αύριο;» έγραψε η Reeva μία ημέρα πριν το τραγικό γεγονός ενώ αργότερα απαντώντας σε έναν follower σχολίασε: «Αυτό ακούγεται φανταστικό! Έτσι πρέπει! Πρέπει να είναι μια ημέρα αγάπης για όλους».

    Η άτυχη Reeva ήταν απόφοιτος νομικής από το κολλέγιο Port Elizabeth. Σε πρόσφατη συνέντευξή της την προηγούμενη εβδομάδα στους Sunday Times της Νοτίου Αφρικής περιέγραψε τον Πιστόριους ως έναν «άψογο άνθρωπο που σκέφτεται πάντα το καλό της».

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η νεαρή γυναίκα σκοτώθηκε από τις σφαίρες που δέχτηκε σε κεφάλι, στήθ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 213 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-14 | Comments (0)

    Η 9χρονη μάνα είναι τελικά 12χρονηΟι αρχές του Μεξικού επιβεβαίωσαν ότι το ανήλικο κορίτσι που πριν από μερικές ημέρες έφερε στον κόσμο ένα μωρό δεν είναι 9 ετών, αλλά 12 και πως ο πατέρας του παιδιού της είναι ο… πατριός της!

    Οι αρχές αρχικά πίστευαν, κατά τα λεγόμενα της οικογένειας, ότι το κορίτσι είχε σεξουαλικές επαφές με έναν έφηβο, τον οποίο και αναζητούσαν με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.

    Τώρα καταζητούμενος είναι ο 44χρονος σύντροφος της μητέρας της.

    Οι γείτονες της οικογένειας είχαν εκφράσει από την ημέρα που η είδηση έγινε γνωστή τις αμφιβολίες τους για την υπόθεση, αναφέροντας στην MailOnline ότι η μητέρα της είχε δώσει λανθασμένη ημερομηνία γέννησης της κόρης της στο νοσοκομείο.

    Μετά από τεστ DNA αποκαλύφθηκε η πραγματική ταυτότητα του πατέρα του παιδιού που γέννησε το μικρό κορίτσι σε νοσοκομείο της πολιτείας Jalisco στη Guadalajara.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε ότι η κόρη της ήταν τρία χρόνια μικρότερη ενδεχομένως για να τη γράψει για πρώτη φορά στο σχολείο, που δεν είχε πάει μέχρι τώρα. Άλλοι αναφέρουν ότι ο λόγος είναι ακόμη χειρότερος. Όπως ανέφεραν οι γείτονές τους, η μητέρα του κοριτσιού που είναι ιερόδουλος, προσπαθούσε να βάλει στο επάγγελμ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 201 | Added by: Teo1276 | Date: 2013-02-14 | Comments (0)

    « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 5
    Φίλοι-Επισκέπτες: 5
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz