Κυριακή, 2024-05-05, 6:41 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Κόσμος
    H κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει σκεφτεί διάφορους ευφάνταστους τρόπους για να σταματήσει όσους πολίτες της μετακινούνται παράνομα στις οροφές των σιδηροδρομικών συρμών - τους έχει ρίξει κόκκινη μπογιά, τους απείλησε με άγρια σκυλιά, μέχρι και τη συνδρομή ιερέων έχει ζητήσει.

    Τώρα οι αρχές έχουν σκεφτεί ένα νέο, και ίσως θανάσιμο, μέτρο για να αποθαρρύνει τους παραβάτες. Σκοπεύει να κρεμάσει μεγάλες μπάλες από μπετόν που θα περνάνε από τις οροφές των τραίνων καθώς αυτά θα αποχωρούν από τους σταθμούς. Οι αρχές ελπίζουν πως οι μπάλες θα είναι αρκετές για να αποτρέψουν αυτή την παράνομη πρακτική.

    "Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα, μέχρι και σιδηρόπλεγμα βάλαμε στις οροφές των βαγονιών, χωρίς όμως κανένααποτέλεσμα - ίσως αυτό το μέτρο να αποδώσει," δήλωσε ο Ματέτα Ριζαχουλχάκ, εκπρόσωπος της δημόσιας επιχείρησης σιδηροδρόμων της Ινδονησίας.

    Τα τραίνα που διασχίζουν την Ινδονησία τρέχουν σε κακοσυντηρήμενες σιδηροτροχιές που άφησαν πίσω τους οι Ολλανδοί άποικοι πριν έξι δεκαετίες περίπου. Τα τραίνα γεμίζουν ασφυκτικά στις ώρες αιχμής και έτσι πολλοί επιβάτες προτιμούν να κάθονται στην οροφή για να αποφύγουν τον συνωστισμό. Άλλοι το κάνουν απλά για να μη πληρώσουν το εισιτήριο. Κάποιοι άλλοι πάλι το προτιμούν γιατί το βρίσκουν διασκεδαστικό, παρά το γεγονός ότι δεκάδες τραυματίζονται και σκοτώνονται κάθε χρόνο.

    Οι πρώτες μπάλες, χρώματος ασημί, κρεμάστηκαν κατά μήκος μερικών εκατοντάδων μέτρων σε σταθμό της Τζακάρτα. Υπήρξε όμως πρόβλημα, ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 304 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Υπέκλεψαν τους κωδικούς καθηγητών και άλλαξαν τους βαθμούς

    Την αποβολή τριών μαθητών αποφάσισε σχολείο της Καλιφόρνια. Οι μαθητές είχαν αποκτήσει πρόσβαση στους υπολογιστές των καθηγητών τους αλλάζοντας τη βαθμολογία τους.

    Όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου καταρχάς οι τρεις μαθητές κατάφεραν να βγάλουν αντίγραφο του κλειδιού που είχε ο επιστάτης. Με το κλειδί αυτό μπήκαν στους υπολογιστές των καθηγητών τους και εγκατέστησαν προγράμματα καταγραφής πληκτρολογίου (keyloggers). Μέσω των προγραμμάτων αυτών υπέκλεψαν τους κωδικούς που χρησιμοποιούσαν οι καθηγητές τους για να συνδεθούν στο σχολικό δίκτυο. Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς αυτούς κατάφεραν να συνδεθούν στη βάση δεδομένων του σχολείου και να κάνουν μικροαλλαγές στη βαθμολογία τους.

    Επειδή ακριβώς οι αλλαγές αυτές ήταν πολύ μικρές, κανείς δεν θα τις πρόσεχε. Παρόλα αυτά, συνολικά ήταν αρκετές ώστε να ανεβάσουν τους βαθμούς τους από Β σε Α. Η προσπάθεια θα είχε περάσει απαρατήρητη αλλά, δυστυχώς γι' αυτούς ένας από τους τρεις ήταν κάπως άπληστος. Εκτός από τις αλλαγές στους βαθμούς αποφάσισε να υποκλέψει και τα τεστ που επρόκειτο να μπουν μέσα στη σχολική χρονιά. Στη συνέχεια προσπάθησε να τα πουλήσει σε συμμαθητές του.

    Όπως ήταν φυσικό, κάποιος πληροφόρησε τη διεύθυνση του σχολείου η οποία ξεκίνησε έρευνα। Αν και μάλλον δεν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον τους, οι τρεις φίλοι κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά.
    Category: Κόσμος | Views: 282 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)



    Οι ψεύτες κάνουν συνήθως πολλές γκριμάτσες και μορφασμούς. Χρησιμοποιούν πολύ τη γλώσσα του σώματος για να καλύψουν τα ψέματά τους και να δείξουν ότι όσα λένε είναι αληθινά. Δώστε βάση σε 6 κινήσεις για να αναγνωρίσετε εύκολα και γρήγορα πότε κάποιος σας λέει ψέματα…

    1. Καλύπτει το στόμα του

    Όταν ο συνομιλητής σας βάζει το χέρι του στο στόμα… κάτι ύποπτο συμβαίνει, αφού ο εγκέφαλος υποδεικνύει υποσυνείδητα στο σώμα να καταπνίξει τα ψέματα που πρόκειται να ειπωθούν. Επιπλέον, χρησιμοποιεί έναν ψεύτικο βήχα για καλύτερη συγκάλυψη.

    2. Αγγίζει τη μύτη του

    Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν κάποιος λέει ψέματα τότε απελευθερώνονται στο αίμα κετοχολαμίνες που κάνουν το βλενογόννο της μύτης να διαστέλλεται. Αυτό ερεθίζει τη μύτη προκαλώντας φαγούρα.

    3. Στρέφει το βλέμμα του αλλού

    Ο ψεύτης δεν κοιτάει ποτέ το συνομιλητή του στα μάτια. Ρίχνει το βλέμμα του συνήθως στο πάτωμα ή στρέφει τα μάτια του σε άλλη κατεύθυνση όταν μιλάει. Συχνά τρίβει τα μάτια του δυνατά ή απλώς τα ανοιγοκλείνει πολύ γρήγορα.

    4. Τραβάει το αυτί του

    Η κίνηση αυτή γίνεται ενστικτωδώς από τον ψεύτη, καθώς δεν θέλει να ακούσει αυτά που λέτε γιατί του προκαλεί άγχος και αγωνία το γεγονός ότι πρέπει να σας απαντήσει με ψέματα.

    5. Ξύνει το λαιμό ή τον αυχένα του

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 328 | Added by: valasia | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Στα τέλη του 19ου αιώνα στο νησί Hashima, κοντά στο Ναγκασάκι, της Ιαπωνίας ανακαλύφθηκαν πλούσια κοιτάσματα άνθρακα. Η Mitsubishi Corporation, η οποία διαχειρίζεται την εξόρυξη άνθρακα, αγοράζει το νησί το 1890 και αρχίζει εξορύξεις.

    Για να μείνουν οι ανθρακωρύχοι, η εταιρεία δημιούργησε στο νησί μια ολόκληρη πόλη με δέκα πολυόροφα συγκροτήματα αλλά και σχολεία, εστιατόρια και καζίνο, που όλα περιβάλλονται από ένα προστατευτικό τείχος. Το νησί παρόλο που δεν είναι μεγάλο (μόλις 1 τετρ. χλμ) έζησε μέρες ευημερίας. Τη δεκαετία του 1960 το νησί έφτασε να έχει 6000 κατοίκους και ήταν το πιο πυκνοκατοικοιμένο νησί στον κόσμο.



    Όμως, τα ορυχεία άνθρακα, που συνεχώς επεκτεινόταν ως το το βυθό της θάλασσας, σε βάθος χρόνου εξαντλήθηκαν και το νησί άρχισε σιγά σιγά να εγκαταλείπεται και το 1974 έκλεισε οριστικά. Πενήντα χρόνια αργότερα, το νησί παραμένει έρημο, τα κτίρια καταρρέουν και οι ντόπιοι το αποκαλούν νησί-φάντασμα.

    Στα ιαπωνικά το νησί αναφέρεται επίσης σαν Gunkanjima, που σημαίνει νησί-θωρηκτό, χαρακτηρισμός που προέκυψε από τη φαινομενική ομοιότητά του με το ιαπωνικό θωρηκτο Tosa λόγω των υψηλών τειχών του προς τη θάλασσα.



    Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να αξιοποιηθεί τουριστικά και ένα πολύ μικρό μέρος του ε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 280 | Added by: valasia | Date: 2012-01-30 | Comments (0)



    Το φιλί είναι φαινομενικά μια απλή πράξη αγγίγματος των χειλιών μεταξύ δύο ερωτευμένων ανθρώπων, η οποία είναι ιδιαίτερη και σημαντική στον έρωτα και μας συγκινεί κάθε φορά που συμμετέχουμε σε αυτήν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Εκείνο που δεν ξέρετε ίσως είναι ότι κάθε φιλί που δίνουμε στο σύντροφό μας κρύβει αρκετές εκπλήξεις, που έχουν να κάνουν με ό,τι πιο απίθανο μπορείτε να φανταστείτε. Ρίξτε μια ματιά στην ακόλουθη λίστα με τα 13 πράγματα που δεν ξέρετε για το φιλί και θα καταλάβετε!

    1. 37% των ανδρών έχουν τα μάτια τους ανοιχτά όταν φιλάνε, ενώ 97% των γυναικών τα κρατούν κλειστά.
    2. Ένα φιλί του… λεπτού συντελεί στο κάψιμο 26 θερμίδων!
    3. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν δύο άνθρωποι φιλιούνται χρησιμοποιούν όλους τους μυς του σώματός τους.
    4. Αν το φιλί σας το… μοιράζεστε με ένα άτομο που έχει το ίδιο χρώμα μαλλιών με εσάς, το αποτέλεσμα είναι πιο παθιασμένο.
    5. Κάθε άνθρωπος στη ζωή του υπολογίζεται ότι θα δεχτεί περίπου 25.000 φιλιά! Από «πεταχτά» στο μάγουλο μέχρι παθιασμένα ερωτικά φιλιά.
    6. Ο εγκέφαλός μας διαθέτει ειδικούς νευρώνες που μας βοηθούν να εντοπίζουμε τα χείλη του συντρόφου μας στο… σκοτάδι.
    7. Ένα φιλί μπορεί να είναι δέκα φορές πιο αποτελεσματικό από τη μορφίνη στη μείωση του πόνου(!), καθώς πιστεύεται ότι ενεργοποιεί τα φυσικά αναλγητικά του σώματος. Έτσι, όταν μια μητέρα λέει στο παιδί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 305 | Added by: valasia | Date: 2012-01-30 | Comments (0)



    Οι εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρονικές συσκευές κατέχουν τα πρωτεία στις αστείες προειδοποιήσεις ασφαλείας που συχνά αναγράφονται στις συσκευασίες τους, σε μια προσπάθεια να προλάβουν τους καταναλωτές από μια ενδεχόμενη λάθος χρήση των προϊόντων τους και -κατ’ επέκταση- μια μήνυση που θα τους ζημιώσει με αρκετές χιλιάδες ευρώ. Στην… αγωνία τους, όμως, να καλύψουν κάθε πιθανή περίπτωση, φτάνουν συχνά στα όρια της γελοιότητας, αφού οι προειδοποιήσεις τους μοιάζουν να αναφέρονται το λιγότερο σε… ανεγκέφαλους! Δείτε μια λίστα με τις 20 πιο περίεργες προειδοποιήσεις σε ηλεκτρονικές συσκευές:

    1. Σε manual υπολογιστή της Silicon Graphics:
    Αποφύγετε να κουνάτε το ποντίκι από το καλώδιο ή να το πετάτε σε συναδέλφους σας.

    2. Σε εξωτερική ψηφιακή κεραία:
    Μην επιχειρήσετε την εγκατάσταση αν είστε σε κατάσταση μέθης, έγκυος, ή και τα δύο.

    3. Σε συσκευασία προγράμματος υπολογιστή:
    Απαιτείται προαιρετικό modem.

    4. Σε manual φούρνου μικροκυμάτων:
    Μην τον χρησιμοποιείτε για να στεγνώνετε κατοικίδια ζώα.

    5. Σε συσκευασία ρολογιού χειρός:
    Προσοχή! Δεν είναι εσώρουχο! Μην επιχειρήσετε να το βάλετε στο παντελόνι σας!

    6. Πάνω σε αλυσοπρίονο:
    Μην επιχειρήσετε να σταματήσετε την αλυσίδα με τα χέρια ή με τα γεννητικά σας όργανα.

    7. Στο εγχειρίδιο οδηγιών του Nin ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 256 | Added by: valasia | Date: 2012-01-30 | Comments (0)



    Μπορεί να ακούγεται αρχικά πολύ παράξενο το γεγονός ότι οι μήνες του έτους συνδέονται με το επάγγελμα που επιλέγει να ακολουθήσει κάποιος, όμως αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (Office for National Statistics) μετά από πολύμηνη έρευνα σε διαφορετικά επαγγέλματα και εργαζομένους.

    Πιο συγκεκριμένα, αφού πρώτα μελέτησαν και ανέλυσαν τα δεδομένα εργαζομένων από 12 διαφορετικά επαγγέλματα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στο μήνα της γέννησης και στη μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία ενός ατόμου. Έτσι κατέληξαν να παρουσιάσουν μια λίστα με τους μήνες του έτους και αντίστοιχα επαγγέλματα που ταιριάζουν στον καθένα από αυτούς.

    Για παράδειγμα, όσοι έρχονται στον κόσμο το Δεκέμβριο έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν οδοντίατροι, ενώ οι γεννημένοι τον Ιανουάριο είναι πιο κοντά στο να σχοληθούν με την παθολογία ή τα οικονομικά. Κατά ανάλογο τρόπο, ο Φεβρουάριος φέρεται να είναι ο μήνας γέννησης των καλλιτεχνών και ο Μάρτιος των πιλότων και των μουσικών. Ο Απρίλιος είναι ο κατάλληλος μήνας για όσους θέλουν να γίνουν καθηγητές, ενώ ο Μάιος ευνοεί μια καθαρά πολιτική καριέρα.

    Τον Ιούνιο συνήθως γεννιούνται διευθυντές επιχειρήσεων ή άτομα που θα εργαστούν σε πολυεθνικές, ενώ, αντίθετα, όσοι γεννηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουν περισσότερ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 315 | Added by: valasia | Date: 2012-01-30 | Comments (0)



    Τα κουνούπια έχουν ένα πρόβλημα: σιχαίνονται τα αγγούρια. Αφήστε τη φλούδα τους κοντά στα μέρη

    που συχνάζουν! Εγγυημένη επιτυχία…
    Το Detthol είναι εξίσου αποτελεσματικό!!!
    Για να έχετε καθαρό και αγνό πάγο : βράστε το νερό πριν το καταψύξετε…


    Για να λάμψει ο καθρέφτης σας: χρησιμοποιείστε Λευκό Οινόπνευμα
    Για να βγάλετε την τσίχλα από ένα ρούχο: βάλτε το στην κατάψυξη για μία ώρα.
    Για να διατηρείτε τα λευκά σας όσο πιο λευκά γίνεται:

    βάλτε τα να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με μια φέτα λεμόνι για 10 λεπτά.
    Για να λάμψουν τα μαλλιά σας: βάλτε μια κουταλιά του γλυκού ξύδι στα μαλλιά σας και μετά λούστε τα!
    Για να έχετε τη μεγαλύτερη ποσότητα χυμού από ένα λεμόνι: βάλτε το να μουλιάσει σε ζεστό νερό για μια ώρα και μετά αρχίστε να το στύβετε.
    Για να αποφύγετε τη μυρωδιά του κουνουπιδιού όταν το μαγειρεύετε: βάλτε μια φέτα ψωμί μέσα στο κουνουπίδι όσο το βράζετε.
    Για να αποφύγετε τα δάκρυα όταν κόβετε κρεμμύδια: μασήστε μια τσίχλα.
    Για να μαγειρέψετε γρήγορα τις πατάτες: καθαρίστε τις από τη μία πλευρά μόνο.



    Για να βγάλετε τους λεκέδες από μελάνι από ένα ρούχο: βάλτε μια γενναία ποσότητα οδοντόκρεμας στους λεκέδες, αφήστε τη να στεγνώσει και μετά πλύντε το. ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 243 | Added by: valasia | Date: 2012-01-30 | Comments (0)


    Θα σας καταπλήξει η τελειότητα των αριθμών!!!
    Το νούμερο των παπουτσιών σου πολλαπλασίασε το επί 5…
    πρόσθεσε 50…
    πολλαπλασίασε επί 20…
    πρόσθεσε 1011…
    αφαίρεσε από το αποτέλεσμα τη χρονιά που γεννήθηκες…
    προκύπτει ένας τετραψήφιος αριθμός.
    Τα 2 πρώτα ψηφία είναι το νούμερο των παπουτσιών σου και τα 2 επόμενα, η ηλικία σου…
    Category: Κόσμος | Views: 229 | Added by: valasia | Date: 2012-01-30 | Comments (0)


    Η λέξη «τράπουλα», που σημαίνει τη «δεσμίδα των παιγνιοχάρτων», προέρχεται από την ιταλική λέξη «trappola», που σημαίνει «παγίδα» και «δόλος». Η τράπουλα αποτελείται από τα «τραπουλόχαρτα» ή «παιγνιόχαρτα» ή «χαρτιά» και προήλθε από το ιταλικό παιχνίδι «ταρόκ» ή «ταρόκο», που παιζόταν με χοντρά τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα χαρτιά με αριθμημένες φιγούρες τόσο για ψυχαγωγία, όσο και για κερδοσκοπία.

    Οι φιγούρες της τράπουλας

    Στη διάρκεια της ιστορίας εμφανίστηκαν αρκετές παραλλαγές αλλά τελικά επικράτησε το γαλλικό «σύστημα»(french pak), που έχει τις ρίζες του στη Γαλλία του 16ου αιώνα, γι αυτό και οι φιγούρες παριστάνουν ενδυμασίες της εποχής. Σύμφωνα με αυτό οι φιγούρες είναι βασιλιάς, ιππότης και υπηρέτης, ενώ αργότερα προστίθεται η βασίλισσα, με αποτέλεσμα η τρίτη σημερινή φιγούρα, ο βαλές, να πάρει χαρακτηριστικά και του ιππότη και του υπηρέτη.

    Οι φιγούρες δεν είναι τυχαίες αλλά αναφέρονται σε συγκεκριμένες ιστορικές ή μυθικές μορφές.

    Έτσι οι ρηγάδες είναι οι: Καρλομάγνος (ρήγας κούπα), Ιούλιος Καίσαρας (ρήγας καρό), Μέγας Αλέξανδρος (ρήγας σπαθί), Δαβίδ (ρήγας μπαστούνι).

    Οι τέσσερις ντάμες είναι: η Παλλάδα Αθηνά (ντάμα μπαστούνι), η Ιουδήθ (η γενναία Εβραία που σκότωσε τον Ολοφέρνη), η Αρζίν (Argine, μάλλον αναγραμματισμός του regina=βασίλισσα) και η Ραχήλ (σύζυγος του Ιακώβ).

    Τέλος οι τέσ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 329 | Added by: valasia | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Τα όνειρα που βλέπει ο καθένας από εμάς στον ύπνο του είναι μία από τις πιο μυστηριώδεις και ενδιαφέρουσες εμπειρίες στη ζωή μας. Κατά τη ρωμαϊκή εποχή κάποια όνειρα είχαν υποβληθεί προς συζήτηση και ερμηνεία ακόμη και στη Ρωμαϊκή Σύγκλητο, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν ότι αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας είναι τα μηνύματα από τους θεούς



    Διερμηνείς ονείρων συνόδευαν τους στρατιωτικούς ηγέτες σε μάχες και εκστρατείες, ενώ πολλοί είναι αυτοί που στη σύγχρονη εποχή έχουν λάβει τις δημιουργικές ιδέες τους από τα όνειρά τους! Αλλά τι πραγματικά γνωρίζουμε για τα όνειρα; Ποια είναι τα μυστικά που κρύβουν; Στη λίστα που ακολουθεί θα βρείτε τα 11 πιο ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τα όνειρα…

    1. Το 90% των ονείρων σας ξεχνιέται μόλις ξυπνήσετε
    Μέσα σε 5 λεπτά μετά το ξύπνημα το ήμισυ των ονείρων σας έχει ξεχαστεί και μέσα σε 10 λεπτά το 90% δεν το θυμάστε καν.

    2. Και οι τυφλοί ονειρεύονται
    Οι άνθρωποι που τυφλώθηκαν μετά τη γέννησή τους μπορούν να δουν εικόνες στα όνειρά τους. Οι άνθρωποι που γεννιούνται τυφλοί δεν βλέπουν εικόνες, αλλά έχουν εξίσου έντονα όνειρα, όπου συμμετέχουν άλλες αισθήσεις. Ακούνε, για παράδειγμα, τους ήχους, μυρίζουν, αγγίζουν πράγματα και αισθάνονται έντονες ψυχικές καταστάσεις.

    3. Όνειρα βλέπουμε όλοι
    Κάθε άνθρωπος ονειρεύεται (εκτός από περιπτώσεις ακραίων ψυχολογικών δι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 285 | Added by: valasia | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Ο θερμοπίδακας αυτός, με την ονομασία Fly Geyser, βρίσκεται στη Νεβάδα των ΗΠΑ. Μοιάζει να βρίσκεται σε κάποιο άλλο πλανήτη ή έστω να είναι σκηνικό από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι ο θερμοπίδακας βρίσκεται σε ιδιωτική έκταση, ο διοκτήτης της οποίας απαγορεύει την είσοδο στο κοινό, παράτις προσπάθειες διαφόρων οργανώσεων να αγοράσουν τη γη ή να επιτύχουν ένα συμβιβασμό.



    Η ιστορία του θερμοπίδακα ξεκινά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όταν ο ιδιοκτήτης της έκτασης πραγματοποίησε γεώτρηση για νερό. Πράγματι ένα πηγάδι άρδευσης δημιουργήθηκε και λειτούργησε για δεκαετίες. Φαίνεται όμως ότι η γεώτρηση έφτασε πολύ κοντά σε μια κοιλότητα γεωθερμικής ενέργειας η οποία με το πέρασμα του χρόνου βρήκε δίοδο στην επιφάνεια. Ετσι κοντά στο 1960 δημιουργήθηκε ο πρώτος θερμοπίδακας.

    Τα εκπληκτικά χρώματα που τον περιβάλουν δημιουργήθηκαν με το πέρασμα του χρόνου και την παρουσία γεωθερμικής άλγης.








    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 229 | Added by: valasia | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Η κατασκευή καλύπτει σχεδόν έναν ολόκληρο λόφο, ο οποίος έχει πάρει το σχήμα ενός τεράστιου προσώπου, σχηματίζοντας ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι πολύ διαφορετικό από τα άλλα.[img]

    http://perierga.gr/wp-content/uploads/2012/01/swarovskibest.jpg[/img]

    Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα καταπράσινο «γλυπτό», που θα αποτελούσε το σήμα-κατατεθέν της εταιρείας Swarovski, το οποίο θα κοσμούσε τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στην πόλη Wattens, στην Αυστρία.



    Κανείς δεν γνώριζε τι θα ήταν αυτό αλλά όλοι ήθελαν κάτι… επιβλητικό για την είσοδο της εταιρείας. Μέχρι που ο σχεδιαστής Isamu Noguchi εξέλαβε την ιδέα να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο σιντριβάνι και μάλιστα να το διακοσμήσει με κρύσταλλα Swarovski.



    Και αυτό που θα έκανε τη διαφορά ήταν το μέγεθος! Έτσι διαμορφώθηκε ένα τεράστιο πρόσωπο πάνω στον καταπράσινο λόφο, τα χαρακτηριστικά του οποίου διακρίνονται με αρκετά κρύσταλλα Swarovski, ενώ στα μάτια του τοποθετήθηκαν ειδικές πέτρες που λαμπυρίζουν τη νύχτα



    Αρχιτέκτονες τοπίου και τεχνικοί επιστρατεύτηκαν προκειμένου το αποτέλεσμα να πληροί τις προϋποθέσεις της εταιρείας, η οποία ήθελε παράλληλα να δημιουργήσ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 270 | Added by: valasia | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Η Wander Matrich, από το Michigan των ΗΠΑ, χρειάστηκε τρεις μήνες εντατικής εργασίας για να δημιουργήσει ένα γιγάντιο κέρμα του ενός σεντ φτιαγμένο από 84000 κοινά κέρματα τους ενός σεντ επίσης



    Η ιστορία ξεκίνησε το 2006 όταν μετά από ένα διαζύγιο η Wander έχασε το σπίτι της και έμεινε άνεργη έχοντας να μεγαλώσει δύο ανήλικες κόρες. Άρχισε λοιπόν να δίνει σημασία ακόμη και στα κέρματα του ενός σεντ τα οποία τόσο αυτή όσο και οι κόρες της αποθήκευαν σε ένα κουμπαρά. Όταν στη συνέχεια βρήκε δουλειά όχι μόνο συνέχισε να μαζεύει τα μονόλεπτα αλλά σε κάθε πληρωμή έβαζε στον κουμπαρά 20$ σε μονόλεπτα και πάλι



    Καθώς σιγά σιγά συγκεντώθηκε ένα σημαντικό ποσό η Wander δεν το αποταμίευσε στην τρέπεζα αλλά αποφάσισε να δημιουργήσει ένα τεράστιο νόμισμα του ενός σεντ χρησιμοποιώντας τα συγκεντρωμένα κέρματα, για να θυμάται πώς άλλαξε η τύχη της.



    Δουλεύοντας επί τρεις μήνες για 10-14 ώρες την ημέρα τοποθέτησε 84000 μικρά κέρματα σε ένα ξύλινο πλαίσιο, κολημμένα μεταξύ τους, ώστε να σχηματίσει ένα τεράστιο σεντ με διάμετρο 3 μέτρα και βάρος 545 κιλά!

    Η δουλειά της ήταν τόσο καλή που κέρδισε την έκτη θέση σε καλλιτεχνικό δι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 256 | Added by: valasia | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που ζούσε σε έναν οίκο...
    ευγηρίας στο Κεντάκι των ΗΠΑ, συγκινεί με την ιστορία της αγάπης τους που άντεξε μέχρι το τέλος.

    Ο Πρέσλει και οι Έθελ Μπράντσοου, παντρεύτηκαν στις 21 Οκτωβρίου του 1938, πριν από 73 ολόκληρα χρόνια και ζούσαν μαζί και αγαπημένοι, μέχρι που η Έθελ σε ηλικία 95 ετών (πριν από 4 χρόνια) χρειάστηκε να μπει σε οίκο ευγηρίας γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

    Ο άντρας της ο Πρέσλει δεν άντεξε μακριά της και λίγο αργότερα πήγε και ο ίδιος στον οίκο, γιατί όπως έλεγε οι επισκέψεις δεν του αρκούσαν, ήθελε να είναι διαρκώς με την γυναίκα του.

    Το προσωπικό του οίκου ευγηρίας περιγράφει το ζευγάρι ως την επιτομή της αγάπης «της κρατούσε διαρκώς το χέρι και της έλεγε συνέχεια πόσο την αγαπά» αναφέρει η νοσοκόμα που τους φρόντιζε.

    Την περασμένη Δευτέρα ο Πρέσλει πέθανε σε ηλικία 101 ετών, ενώ ύστερα από 4 ώρες έφυγε από τη ζωή και η 99χρονη Έθελ
    .
    [img]http://pamepreveza.gr/DesktopModules/DnnForge%20-%20NewsArticles/ImageHandler.ashx?Width=300&Height=200&HomeDirectory=%2fPortals%2f0%2f&FileName=PamePreveza%2fNewsImages%2ffrttt.jpg&PortalID=0&q=1[/img]
    Category: Κόσμος | Views: 287 | Added by: alexia | Date: 2012-01-29 | Comments (0)

    Η καυτή αγαπημένη του Αλέξανδρου Τζιόλη πήρε φόρα και δεν την σταματάει με κανείς. Η Αγγελίνα, όνομα και πράγμα, παράλληλα με την καριέρα της στο χώρο της μόδας ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση στο πλευρό του Θανάση Πάτρα. Η εκπομπή που θα συμμετέχει το σέξι μοντέλο, θα έχει θέμα τα αυτοκίνητα και θα προβάλλεται σύντομα απο τον Σκάι. Ο μελαχρινός άγγελος, είχε πρωτοεμφανιστεί στη μικρή οθόνη τον περασμένο χρόνο σαν κορίτσι του Θέμου, ωστόσο τώρα θα έχει πιο ενεργό ρόλο αφού θα παρουσιάζει με τον δικό της τρόπο τα νέα μοντέλα των αυτοκινήτων ... Το σίγουρο είναι πως η Αγγελίνα ήρθε για να μείνει
    Category: Κόσμος | Views: 239 | Added by: marios | Date: 2012-01-29 | Comments (0)

    Ο 30χρονος Robert Ashitey βίασε την 75χρονη συνάδελφό του Suameter Denou στη Γκάνα. Η αποτρόπαια αυτή πράξη συνέβη στο χώρο που εργάζονταν και ο ανεξέλεγκτος Robert
    δεν παρατήρησε πως η 75χρονη άφησε την τελευταία της πνοή κατα τη διάρκεια της πράξης. Έτσι, ο 30χρονος συνέχισε απτόητος, μέχρι τη στιγμή που η επιστάτρια , κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά μπήκε στο γραφείο και χτύπησε τον Robert στο κεφάλι. Αυτή την περίοδο, εκδικάζεται η υπόθεση στην οποία ο 30χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία της 75χρονης.
    Category: Κόσμος | Views: 257 | Added by: marios | Date: 2012-01-29 | Comments (0)

    Στις 12 Απριλίου του 2009 η Marilyn Chambers βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στην Καλιφόρνια απο τη 17χρονη κόρη της. Στην αρχή, δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ποιά ήταν η αιτία του θανάτου της, όμως αργότερα η αυτοψία του ιατροδικαστή αποκάλυψε πως πέθανε απο εγκεφαλική αιμορραγία και "ανεύρυσμα που έχει σχέση με καρδιακές παθήσεις. Η Champers , έγινε γνωστή στον κόσμο του πορνό, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία "Πίσω απο την πράσινη πόρτα". Η ταινία ήταν πολύ πρωτοποριακή για την εποχή, καθώς περιείχε σκληρές λεσβιακές σκηνές και είχε κέρδος 25 εκατομμύρια δολλάρια. Η jenna Jameson, όταν πληροφορήθηκε τον τραγικό θάνατο της Chambers,δήλωσε "Ήταν πραγματικά ξεχωριστή και πρωτοπόρος. Πάντα τη θαύμαζα γιατι ξεκίνησε την καριέρα της την εποχή που η βιομηχανία του πορνό αποτελούσε μεγάλο ταμπού".
    Category: Κόσμος | Views: 248 | Added by: marios | Date: 2012-01-29 | Comments (0)

    Ε… φτάσαμε και στη βασίλισσα του πορνό όπως είναι το παρατσούκλι της και δεν της προσδόθηκε τυχαία ο τίτλος αλλά επειδή έχει αποδείξει πως είναι! 140 ταινίες + στο βιογραφικό της, με δική της εταιρία παραγωγής υλικού πορνό το «ClubJenna» που ίδρυσε με τον σύζυγό της και έχοντας ετήσιες απολαβές 30 εκ. δολάρια (!) πως αλλιώς θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει δηλαδή κανείς; Όπως εχει δηλώσει η ίδια, ασχολήθηκε με το επάγγελμα αυτό όταν θέλησε να εκδικηθεί τον φίλο της που την είχε απατήσει! Δεν τη χάλασε καθόλου! Πολύ απλά θα την ονομάζαμε εμείς… «the porn legend»! Θρύλος!
    Category: Κόσμος | Views: 252 | Added by: marios | Date: 2012-01-29 | Comments (0)

    Δεν είναι τυχαία ο πιο δημοφιλής προορισμός των Χριστουγέννων. Με ερισσότερα από 30.000 καταστήματα και πολυκαταστήματα για να επιλέξετε και με μια ανερχόμενη φήμη στον κόσμο της μόδας, οι καταναλωτές δεν θα απογοητευτούν.
    Επίσης, η πρωτεύουσα αριθμεί 400 χώρους ζωντανών μουσικών δρώμενων, οι οποίοι ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα, από όπερα μέχρι βρετανική pop. Θα μαγευτείτε από τα εντυπωσιακά πολυκαταστήματα Harrods και Harvey & Nichols, θα περπατήσετε στις γνωστές Oxford Street, Bond Street και Regent Street με τους φημισμένους οίκους μόδας, ενώ σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να απολαύσετε τον καφέ σας στο Κόβεν Γκάρντεν.
    Φυσικά δεν θα παραλείψετε να επισκεφθείτε το Βρετανικό Μουσείο και την ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Προσοχή όμως στις ημέρες 24,25,26/12 & 1/01 , το μουσείο θα παραμείνει κλειστό λόγω αργιών. Και φυσικά θα μυηθείτε στην νυχτερινή διασκέδαση του Λονδίνο. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Πικαντίλι με το άγαλμα του Έρωτα στο κέντρο της, θα γνωρίσετε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου και θα συνεχίσετε στο Σόχο και στην κινέζικη συνοικία.
    Category: Κόσμος | Views: 252 | Added by: marios | Date: 2012-01-29 | Comments (0)

    Πάντα γοητευτική, η Βιέννη είναι αναμφίβολα μια πόλη- σταθμός του ρομαντισμού. Η Βιέννη συνδυάζει την αυτοκρατορική πολυτέλεια με την αρχιτεκτονική του μέλλοντος. Τα αναρίθμητα μπαρόκ κτίρια του 16ου αιώνα και γοτθικοί καθεδρικοί ναοί στέκονται δίπλα σε γυάλινους πύργους και ασύμμετρες μεταλλικές κατασκευές.
    Θα απολαύσετε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σενμπρουν, το ανάκτορο Μπελβεντερε και θα περιηγηθείτε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ οπού θα θαυμάσετε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησιά του Τάματος, την Φωτιφ Κίρχε.
    Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε στρούντελ και φρέσκο καφέ στο Café Sperl (www.cafesperl.at) και αν δεν γλυκάνεις την αγαπημένη σου με σοκολατάκια από το Confiserie Heindl (www.heindl.co.at) ή τούρτα Ζάχερ, κατευθείαν από την… πηγή… στο ομώνυμο ξενοδοχείο Sacher.
    Category: Κόσμος | Views: 226 | Added by: marios | Date: 2012-01-29 | Comments (0)

    Η πρωτεύουσα του Έβρου, η Αλεξανδρούπολη ή αλλιώς η «Ριβιέρα του Βορρά» – όπως την αποκαλούν πολλοί- είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πλούσια πανίδα και χλωρίδα, έναν θρυλικό ποταμό και άλλα «ομιλητικά» ρεματάκια, συγκεντρώνει όσα ιδανικά θα επιθυμούσε κάθε πεζοπόρος, φυσιολάτρης, κυνηγός ή απλώς κάποιος που θέλει να δραπετεύσει για λίγο από τους ρυθμούς των μεγαλουπόλεων και να γνωρίσει έναν τόπο που διατηρεί το χρώμα, το ύφος και ευτυχώς τις γεύσεις της παράδοσης.
    Με θέα το θρακικό πέλαγος και τα νησιά Σαμοθράκη, Ίμβρο, Τένεδο, Λήμνο, καθώς και τα παράλια της γειτονικής Τουρκίας αλλά και του Αγίου Όρους, τα περισσότερα ξενοδοχεία της πόλης αποπνέουν το άρωμα ενός τόπου που δεν παρέγραψε το παρελθόν του, το παραμέρισε όμως αρκετά ώστε να μπορεί να αναδειχθεί και το καινούργιο της πρόσωπο.
    Category: Κόσμος | Views: 199 | Added by: marios | Date: 2012-01-29 | Comments (0)

    Η Φρανκφούρτη είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη στη Γερμανία. Είναι η γενέτειρα του Γκαίτε, που εξελίχθηκε σε μια πλούσια μεγαλούπολη. Είναι η εμπορική και οικονομική καρδιά της Γερμανίας με τις 200 διεθνείς τράπεζες, αλλά και με την παραδοσιακή γοτθική παλιά πόλη, ενώ είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Μάιν.
    Διάσημη για τους ουρανοξύστες της, η Φρανκφούρτη είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που επιτρέπει τέτοιου είδους κτίρια μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ επίσης αποτελεί μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που διαθέτει σημαντικό αριθμό ουρανοξυστών.
    Το παρελθόν και το παρόν της Φρανκφούρτης συνυπάρχουν αρμονικά. Το πανόραμα από τη δημόσια πλατφόρμα του ουρανοξύστη Main-Tower. Είναι ο διασημότερος ουρανοξύστης της Φρανκφούρτης, ύψους 200 μέτρων. Η θέα είναι φανταστική από την κορυφή και πρέπει οπωσδήποτε να τον επισκεφθείτε.
    Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον συνδυασμό γερμανικής μπύρας και των λουκάνικων της Φρανκφούρτης σε κάθε παραδοσιακή μπυραρία. Δοκιμάστε και apple wine
    Category: Κόσμος | Views: 260 | Added by: marios | Date: 2012-01-29 | Comments (0)

    Εδώ και πολλές μέρες μια φωτογραφία, που απεικονίζει έναν άστεγο, ο οποίος επαιτεί κρατώντας με θέρμη στην αγκαλιά του τον σκύλο του τυλιγμένο σε μια κουβέρτα, κάνει τον γύρο του διαδικτύου μέσω Facebook, blogs, και ιστοσελίδων ποικίλης ύλης. Η φωτογραφία αποτυπώνει ένα πολύ δυνατό θέμα, το οποίο αντιστοιχεί σε χίλιες λέξεις και συγκινεί χιλιάδες φιλόζωους.

    Κάποιοι αρκέστηκαν σε μια επιδερμική προσέγγιση της εικόνας, καθώς στοχεύουν στο θυμικό των αναγνωστών τους και στην επιδερμική συμπάθεια, την οποία εκείνοι θα εκφράσουν επισκεπτόμενοι ξανά και ξανά την ιστοσελίδα τους, γι? αυτό και έγραψαν, ότι η φωτογραφία δείχνει άστεγο στην Αθήνα και μάλιστα στην οδό Σταδίου!

    Αυτή τη φωτογραφία χρησιμοποίησε δείχνοντας την από το βήμα της Βουλής και η βουλευτής της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας την περασμένη Τρίτη το βράδυ κατά τη διάρκεια της ψήφισης επί της αρχής του νομοσχεδίου «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό».

    Μπορεί για κάποιους να μην έχει σημασία, όμως το www.zoosos.gr έψαξε και βρήκε μερικές ακόμα φωτογραφίες, του ίδιου ανθρώπου ? μάλιστα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και εποχές ? ο οποίος κρατά στην αγκαλιά του τον σκύλο του, οι οποίες αποδεικνύουν, ότι το στιγμιότυπο αυτό σίγουρα δεν τραβήχτηκε από κάποιον ερασιτέχνη ή επαγγελματία φωτογράφο στη Αθήνα, αλλά στο εξωτερικό! Οι πιο παρατηρητικοί θα δουν τις ομοιότητες του ανθρώπ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 271 | Added by: alexia | Date: 2012-01-29 | Comments (0)

    Κι όμως αν αφήσεις ένα παιδί μόνο του μπορεί να συμβεί το μοιραίο. Στην περίπτωση όμως του μικρού Ιμάρ Γκαντίρ από το Ισραήλ φαίνεται πως το παιδί αντέδρασε ενστικτωδώς και φυσικά είχε άγνοια κινδύνου.

    Ως άλλος Ηρακλής, ένα βρέφος σε μια πόλη στο Ισραήλ σκότωσε ένα φίδι, δαγκώνοντάς το στο κεφάλι!

    Ο Ιμάρ βρήκε στο δωμάτιό του ένα φίδι 35 εκατοστών και άρχισε να το δαγκώνει, όταν κάποια στιγμή μπήκε η μητέρα του στο δωμάτιο.

    Εντρομη η γυναίκα έβαλε τις φωνές και ειδοποίησε έναν γείτονα, ο οποίος έσπευσε στο σπίτι και άρπαξε τα απομεινάρια του φιδιού από τα χέρια του βρέφους.

    «Θεωρώ ότι το παιδί αντέδρασε με το παιδικό του ένστικτο βάζοντας το φίδι στο στόμα του. Ευτυχώς για εκείνον το φίδι δεν ήταν δηλητηριώδες, διαφορετικά θα μπορούσε να έχει καταλήξει σε τραγωδία», δήλωσε ο ειδικός στα φίδια Ελι Κόεν.

    Το δάγκωμα του συγκεκριμένου φιδιού θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο αν το βρέφος ήταν αλλεργικό. Οπως είπε ο Κόεν, τα φίδια πνίγουν την λεία τους και αν το συγκεκριμένο φίδι ήταν μεγαλύτερο, θα μπορούσε να έχει στραγγαλίσει το αγοράκι.

    Category: Κόσμος | Views: 248 | Added by: alexia | Date: 2012-01-29 | Comments (0)

    Η 42χρονη Martina Lisca από την Τσεχία έχει μόλις πάρει στα χέρια

    της τα αποδεικτικά στοιχεία της απιστίας του συζύγου της.
    Πέντε φωτογραφίες τραβηγμένες από έναν έμπειρο ντετεκτιβ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Και το ακόμη χειρότερο;

    Η ερωμένη του συζύγου βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη! Η απατημένη γυναίκα ένιωσε το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια της. Η ψυχική της υγεία ήταν εδώ και χρόνια κλονισμένη, και η εικόνα της εγκυμονούσας γοητευτικής κοπέλας στην αγκαλιά του επί 20 χρόνια “άντρα της ζωής της”, ήταν κάτι που δεν μπορούσε ν’αντέξει.
    Χωρίς καμμία λογική σκέψη, βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματός που βρισκόταν στον 3ο όροφο μιας πολυκατοικιας της οδού Nerudova στο κέντρο της Πράγας. Πλησίασε αποφασισμένη τα κάγκελα, έσκυψε μπροστά και βούτηξε στο κενό.

    Λίγα δευτερόλεπτα μετά το σώμα της έπεφτε με ορμή στο πεζοδρόμιο, αλλά η πρόσκρουση δεν ήταν τόσο σφοδρή όσο θα περιμένε κανείς. Το σώμα της γυναίκας κατά την πτώση του είχε πέσει πάνω σε έναν άτυχο άνδρα που εκείνη την στιγμή βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας!

    Το ασθενοφόρο που ειδοποιήθηκε από τους έντρομους περαστικούς, μετέφερε την Martina Lisca στο νοσοκομείο με βαριές κακώσεις στην σπονδυλική της στήλη αλλα έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο για την ζωή της. Αντιθέτως ο άνδρας πέθανε ακαριαία.

    Το όνομα του: Vaclav Lisca. Οχι δεν πρόκειται για συνωνυμία. Ο νεκρός, ήταν ο άνδρας της Martina!
    Η 42χρονη γυναίκα π ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 289 | Added by: alexia | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάσθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο
    Ορεστιάδας 32χρονος Αλβανός, ο οποίος πριν από δέκα μήνες είχε δολοφονήσει 72χρονο κτηνοτρόφο στο Σουφλί Έβρου.

    Ο κτηνοτρόφος είχε βρεθεί ..
    κρεμασμένος σε δέντρο σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου και ύστερα από συνεχείς έρευνες της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι έπεσε θύμα δολοφονίας με δράστη τον Αλβανό υπάλληλό του, που μετά από λογομαχία τον στραγγάλισε.

    Ο δράστης είχε συλληφθεί από την Αστυνομία στο χωριό Κερασιά, έχοντας στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των εξήντα ευρώ και το κινητό τηλέφωνο του θύματος.

    Τελικά ομολόγησε το στυγερό έγκλημα που διέπραξε και καταδικάστηκε…
    Category: Κόσμος | Views: 235 | Added by: alexia | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Το Βραζιλιάνικο Design Studio Grey παρουσίασε πρόσφατα τη νέα του δουλειά, στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας 3Μ! Μοναδικά αστικά τοπία ξεπροβάλλουν μέσα από τους… ήχους! Μάλιστα καλά διαβάσατε. Οι διακυμάνσεις της έντασης του ήχου αποτυπώνονται στο χαρτί, σχηματίζοντας τα πιο γνωστά σημεία μεγάλων μητροπόλεων ανά τον κόσμο.



    Όσο χαμηλώνει ή δυναμώνει ο ήχος, ανεβοκατεβάζοντας ρυθμικά την ένταση, η Μόσχα, το Λονδίνο, η Σαγκάη και η Νέα Υόρκη »πρωταγωνιστούν» σε απίθανα «μουσικά» τοπία, ξεχωρίζοντας η καθεμία από τα πλέον αναγνωρίσιμα σημεία της: Μια πλατεία, ένα ρολόι ή έναν διάσημο ουρανοξύστη, όλα »προσκαλούν» σε μια μοναδική «ηχητική» παράσταση… υψηλής τέχνης!







    Category: Κόσμος | Views: 300 | Added by: valasia | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Οι Νοτιοαμερικάνοι είναι εφευρετικοί και δημιουργικοί άνθρωποι, διασκεδαστικοί και τρόπον τινά λίγο τρελοί, θα έλεγα! Και το αποδεικνύουν αυτό στην καθημερινότητά τους αλλά και στα καταπληκτικά design κτίρια που κατασκευάζουν



    Το νέο τους απόκτημα ονομάζεται «Solar City Tower» και χτίστηκε πάνω στο νησί της Cotonduba, στην είσοδο της πόλης του Ρίο ντε Τζενέιρο, που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.



    Στην ουσία είναι «ένα σύμβολο καλωσορίσματος των Αγώνων στην πόλη μας, που είναι ορατό στους επισκέπτες και στους συμμετέχοντες αμέσως κατά την άφιξή τους στο Ρίο, είτε από τον αέρα είτε από τη θάλασσα!», λένε οι Βραζιλιάνοι.



    Ο γιγάντιος πύργος, που μοιάζει με τεχνητό καταρράκτη, κατασκευάστηκε εν είδει πολυκαταστήματος, αφού διαθέτει στο εσωτερικό του καφετέριες και μπουτίκ, ενώ μια ειδική αναδιπλούμενη πλατφόρμα προσφέρει ατελείωτες ώρες δισκέδασης στους φαν του bungee jumping.



    Ο πύργος «αιχμαλωτίζει» την ηλιακή ενέργεια, καλύπτοντας τις ανάγκες της ολυμπιακής πόλης, ενώ ειδικές αντλίες που τοποθετήθηκαν στον ωκεανό δημιουργού ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 243 | Added by: valasia | Date: 2012-01-28 | Comments (0)



    Στην ηλικία των 53 ετών έγινε μαμά η Debbie Hughes η οποία μέχρι πρότινος φανταζόταν πως τα μόνα μωρά που...

    μπορεί να μεγαλώσει πλέον είναι τα εγγόνια της!

    Κι όμως η μοίρα της επεφύλασσε μια έκπληξη…. Αν και συνέχιζε να παίρνει αντισυλληπτικό χάπι, θέλοντας να μηδενίσει τις πιθανότητες να μείνει έγκυος, η Debbie, κατάφερε να είναι η γηραιότερη γυναίκα στην Αγγλία που έμεινε έγκυος με φυσικό τρόπο και γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, τον Kyle.



    H κυρία Hughes έκανε τεστ εγκυμοσύνης όταν η οικογένειά της της έλεγε ότι έχει παχύνει…. Όταν λοιπόν έβαλε τα γυαλιά της –μιας και έχει πρεσβυωπία-, προκειμένου να δει το αποτέλεσμα σοκαρίστηκε…. Ήταν έγκυος στα 52 της!



    Πήρα και άλλα τρία τεστ για να το σιγουρέψω…» εξομολογείται η ίδια.

    Μάλιστα ο μικρός Kyle, είναι 26 χρόνια μικρότερος από το μέχρι πρότινος μικρότερο παιδί της



    Είχα φέρει στον κόσμο τρία παιδιά και πίστευα πως αυτές οι μέρες έχουν φύγει ανεπιστρεπτί. Παρότι έπαιρνα το χάπι… έμεινα έγκυος! Είμαι γ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 184 | Added by: alexia | Date: 2012-01-27 | Comments (0)

    ένας επικίνδυνος νέος ιός που προκαλεί...

    γενετικές δυσμορφίες σε αρνιά, κατσίκες και βοοειδή. Ο ιός Σμάλενμπεργκ, όπως ονομάστηκε από την πόλη της Γερμανίας όπου εμφανίστηκε για....

    πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2011, έχει εντοπιστεί σε 51 φάρμες. Ο εν λόγω ιός προκαλεί πυρετό και διάρροιες στα ζώα και δεν είναι δυνατό να μεταδοθεί απευθείας από το ένα στο άλλο.

    Ωστόσο είναι εφοκτό να μεταδοθεί μέσω του πλακούντα και να εμφανίζονται σοβαρές δυσμορφίες σε ζώα που γεννιούνται.
    Category: Κόσμος | Views: 210 | Added by: alexia | Date: 2012-01-27 | Comments (0)

    ένας επικίνδυνος νέος ιός που προκαλεί...

    γενετικές δυσμορφίες σε αρνιά, κατσίκες και βοοειδή. Ο ιός Σμάλενμπεργκ, όπως ονομάστηκε από την πόλη της Γερμανίας όπου εμφανίστηκε για....

    πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2011, έχει εντοπιστεί σε 51 φάρμες. Ο εν λόγω ιός προκαλεί πυρετό και διάρροιες στα ζώα και δεν είναι δυνατό να μεταδοθεί απευθείας από το ένα στο άλλο.

    Ωστόσο είναι εφοκτό να μεταδοθεί μέσω του πλακούντα και να εμφανίζονται σοβαρές δυσμορφίες σε ζώα που γεννιούνται.
    Category: Κόσμος | Views: 239 | Added by: alexia | Date: 2012-01-27 | Comments (0)

    Νέα πρακτική λαθροθηρών που πιστεύουν ότι η κατανάλωσή τους τονώνει τον «ανδρισμό»
    Ο ελέφαντας δεν αντιμετωπίζει την απειλή της εξαφάνισης μόνο για τους χαυλιόδοντές του που προωθούνται στο παράνομο εμπόριο ελεφαντόδοντου, αλλά και για το κρέας του... και πιο συγκεκριμένα για τα γεννητικά του όργανα.

    Δύο άγριοι ελέφαντες δολοφονήθηκαν τον περασμένο μήνα στην Μπανκόνγκ και οι αρχές έσπευσαν να προειδοποιήσουν για τη νέα πρακτική που έχει να κάνει με τη θανάτωση και την αφαίρεση των γεννητικών οργάνων τους.


    «Οι λαθροθήρες αφαίρεσαν τα όργανα των άτυχων ζώων για να τα καταναλώσουν , καθώς ορισμένες φυλές της περιοχής θεωρούν ότι η κατανάλωσή τους τονώνει την 'σεξουαλική ανδρεία'», ανέφερε ο διευθυντής του ινστιτούτου Άγριας Ζωής της Ταϊλάνδης στο Associated Press. «Μάλιστα πολλές φορές καταναλώνονται χωρίς να έχουν προηγουμένως μαγειρευτεί».
    Category: Κόσμος | Views: 259 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-27 | Comments (0)



    Το Hotelicopter είναι ένα από τα δύο πρότυπα που φτιάχτηκαν από
    την Σοβιετική Ένωση βασισμένα στο ελικόπτερο Mil V-12 και η εταιρία Hotelicopter αγόρασε το ένα, από τον Mikhail Leontyevich στην Panki-Tomilino της Ρωσίας το 2004.

    Το Hotelicopter διαθέτει 18 ειδικά διαμορφωμένα πολυτελή δωμάτια για επισκέπτες που αναζητούν μια πραγματικά μοναδική και αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία.



    Κάθε δωμάτιο έχει ηχομόνωση και είναι εξοπλισμένο με ένα queen-size κρεβάτι, καφετιέρα, ασύρματη πρόσβαση στο internet, καθώς και όλα τα πολυτελή πράγματα που θα περιμένατε από ένα ιπτάμενο ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

    Η υπηρεσία δωματίου είναι διαθέσιμη μία ώρα μετά την απογείωση και μία μέχρι και πριν από την προσγείωση.



    Το παρθενικό του ταξίδι το έκανε στις 26 Ιουνίου του 2009 και η τιμή του δωματίου ήταν και παραμένει άγνωστη ή γνωστή για λίγους και εκλεκτούς!!



    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 451 | Added by: alexia | Date: 2012-01-26 | Comments (0)



    Το Hotelicopter είναι ένα από τα δύο πρότυπα που φτιάχτηκαν από
    την Σοβιετική Ένωση βασισμένα στο ελικόπτερο Mil V-12 και η εταιρία Hotelicopter αγόρασε το ένα, από τον Mikhail Leontyevich στην Panki-Tomilino της Ρωσίας το 2004.

    Το Hotelicopter διαθέτει 18 ειδικά διαμορφωμένα πολυτελή δωμάτια για επισκέπτες που αναζητούν μια πραγματικά μοναδική και αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία.



    Κάθε δωμάτιο έχει ηχομόνωση και είναι εξοπλισμένο με ένα queen-size κρεβάτι, καφετιέρα, ασύρματη πρόσβαση στο internet, καθώς και όλα τα πολυτελή πράγματα που θα περιμένατε από ένα ιπτάμενο ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

    Η υπηρεσία δωματίου είναι διαθέσιμη μία ώρα μετά την απογείωση και μία μέχρι και πριν από την προσγείωση.



    Το παρθενικό του ταξίδι το έκανε στις 26 Ιουνίου του 2009 και η τιμή του δωματίου ήταν και παραμένει άγνωστη ή γνωστή για λίγους και εκλεκτούς!!



    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 263 | Added by: alexia | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    .Πλούτος δίχως μόχθο
    Ηδονή δίχως συνείδηση
    Γνώση δίχως χαρακτήρα
    Εμπόριο δίχως ηθική

    Επιστήμη δίχως ανθρωπιά
    Λατρεία δίχως θυσία
    Πολιτική δίχως αρχές
    Category: Κόσμος | Views: 258 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Η αγάπη γεννιέται.. από την ευχαρίστηση που νοιώθουν δυο άνθρωποι, όταν κοιτάζονται. Φουντώνει από την ανάγκη που νιώθουν να βλέπονται. Και ολοκληρώνεται με την αδυναμία τους να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο!

    Η αγάπη είναι μια φωτιά. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις,αν θα ζεστάνει τη καρδιά σου ή θα σου κάψει το σπίτι.

    Ο έρωτας παίρνει τα μυαλά εκείνων που έχουν μυαλά και δίνει μυαλό σ' εκείνους που δεν έχουν.

    Τα γεράματα δεν σε προστατεύουν από τον έρωτα. Όμως ο έρωτας σε προστατεύει από τα γεράματα.

    Πάνω στην πόρτα της καρδιάς μου έγραψα: Απαγορεύεται η είσοδος. Αλλά ο έρωτας ήρθε γελώντας και φώναξε: Εγώ μπαίνω παντού!!!

    Είναι πολύ εύκολο, να σκέφτεσαι την αγάπη, να μιλάς για την αγάπη, να εύχεσαι την αγάπη, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο, να αναγνωρίζεις την αγάπη, ακόμα και όταν την κρατάμε στα χέρια μας.

    Η σημασία της ερωτικής πράξης είναι πάρα πολύ υπερτιμημένη: η στάση είναι παράλογη, η απόλαυση διαρκεί ούτε καν λεπτό, αλλά τα έξοδα τεράστια.

    Έρωτας είναι ο θρίαμβος της φαντασίας επί της νοημοσύνης.

    Το λουλούδι μιλά για την αγάπη σιωπηλά, σε γλώσσα που γνωρίζει μόνον η καρδιά.

    Αν αφαιρέσεις την αγάπη, η γη είναι ένας τάφος.

    Το θλιβερό στον έρωτα δεν είναι μόνο το ότι δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα αλλά και ότι οι γλυκές απελπισίες που προκαλεί ξεχνιούνται γρήγορα.

    Τι είναι κόλαση; Σκέφτηκα πολλές φορές. Στο τέλος είπα πως είν' ο πόνος του να μη μπορείς ν' αγαπάς.

    Με ξεχωριστ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 247 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Ο Επαμεινώνδας έδωσε εντολή σε ένα τμήμα ιππικού να διατηρήσει όλη τη νύκτα φωτιές σε ένα ύψωμα ορατό από τη Σπάρτη και οδήγησε τον κύριο όγκο του στρατού του με μεγάλη ταχύτητα πίσω στην Τεγέα. Φθάνοντας εκεί, επέτρεψε στους πεζούς να αναπαυθούν και διέταξε τους ιππείς να συνεχίσουν την προέλασή τους ως τη Μαντίνεια, για να κατακάψουν τα βοσκήματα, να καταστρέψουν τα σπαρτά και να αιχμαλωτίσουν ή να σκοτώσουν τους ανθρώπους που θα βρίσκονταν στην ύπαιθρο (ήταν εποχή θερισμού).

    Οι Θηβαίοι ιππείς έφθασαν στα σύνορα της Μαντινείας σχεδόν συγχρόνως με την είσοδο σ' αυτή την πόλη των Αθηναίων ιππέων, οι οποίοι διήνυσαν με μεγάλη σπουδή την απόσταση από την Ελευσίνα ως εκεί. Οι Αθηναίοι, μ' όλο που δεν είχαν ακόμη γευματίσει ούτε είχαν δώσει τροφή στα άλογά τους, δέχθηκαν να αντιπαραταχθούν στους αριθμητικά και ποιοτικά υπέρτερους Βοιωτούς και Θεσσαλούς: εξόρμησαν από τις πύλες, απώθησαν τους εχθρούς και έσωσαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην ύπαιθρο, καθώς και τα ζώα και τα γεννήματα των Μαντινέων.

    Σε λίγο έφθασαν στη Μαντίνεια και οι Αθηναίοι οπλίτες, 6.000 άνδρες, με αρχηγό τον Ηγησίλεω. Με αυτούς οι εκεί συγκεντρωμένες αντιβοιωτικες δυνάμεις συμποσώθηκαν σε 20.000 πεζούς και ως 2.000 ιππείς.

    Η είσοδος των Αθηναίων πεζών στη Μαντίνεια απετέλεσε μίαν ακόμη αποτυχία του Επαμεινώνδα, που από την αρχή της εκστρατείας αυτής δεν σημείωσε καμία επιτυχία. Εν τω μεταξύ πλησίαζε να λήξη η προθεσμία που του είχε δοθεί, για να περατώση αυτή την εκστρατεία, ίσω ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 265 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Η δύναμη του διαβόλου, όπως είδαμε, είναι μεγάλη, όμως πολύ μεγαλύτερη είναι η δύναμη του Χριστού. Η δαιμονική δύναμη δεν αντιμετωπίζεται με ανθρώπινες δυνάμεις. Όταν μετά την πτώση ο διάβολος και τα δαιμονικά «έργα» κυριάρχησαν στον κόσμο, ο άνθρωπος δεν μπορούσε να κάνει τίποτε για τη σωτηρία του. Όμως ο Θεός, που είναι αγάπη κατά την Αγ. Γραφή (Α' Ιω, 4,8), δεν ήθελε να βλέπει «τυραννούμενον υπό του διαβόλου το γένος των ανθρώπων». Αποφάσισε, λοιπόν, να έλθει ο Ίδιος στον κόσμο και να γίνει άνθρωπος, για να διαλύσει τα δαιμονικά «έργα»: «εις τούτο εφανερώθη ο υιος του ανθρώπου, ίνα λύση τα έργα του διαβόλου» (Α' Ιω. 3,8). Με την Ανάστασή Του ο Χριστός «έδησε τον ισχυρόν» (Ματθ. 12,29) και «κατήργησε τον διάβολον» (Εβρ. 2,14). Για τον Χριστό, ο πρώην ισχυρός, είναι τώρα δεμένος και η δύναμη του έχει ήδη καταργηθεί! Το ίδιο ισχύει και για όσους είναι μαζί με τον Χριστό, για τους πραγματικούς Χριστιανούς. Σ' αυτούς δεν έχει εξουσία ο διάβολος η οι ενέργειές του και η μαγεία δεν έχει καμμία επίδραση. Αντίθετα, για όσους δεν είναι μαζί με τον Χριστό ισχύει ό,τι ίσχυε πριν έλθει ο Χριστός στον κόσμο. Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ο άγ. Κυπριανός ήταν μάγος και η αγία Ιουστίνα ήταν μια νεαρή Χριστιανή. Πίστευε στον Χριστό, κοινωνούσε τακτικά και αγωνιζόταν, όσο μπορούσε, εναντίον της αμαρτίας. Ο Κυπριανός εφάρμοσε όλα τα τεχνάσματα της μαγικής «τέχνης» εναντίον της, επικαλέσθηκε τα πιο ισχυρά δαιμόνια. Όμως, στην Αγία δεν είχαν καμιά επίδραση, ενώ σ' όλους τους άλλους ε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 293 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Για να κατανοήσουμε τις συνέπειες και επιπτώσεις της μαγείας, πρέπει να γνωρίζουμε, ότι ισχύει ως γενική και απαράβατη αρχή ότι «τίποτε καλό δεν προέρχεται εκ του διαβόλου». Η υμνολογία της Εκκλησίας μας τονίζει χαρακτηριστικά ότι ο διάβολος είναι για μας ο «εχθρός» και ο «ανθρωποκτόνος» (αυτός που θέλει τον θάνατό μας). Ο «εχθρός» ποτέ δεν θέλει το καλό. Πολλές φορές προσποιείται τον φίλο, για να τον εμπιστευθούμε και να μας εξοντώσει. Ό,τι «καλό», προέρχεται ενδεχομένως από τη μαγεία, αποτελεί μέθοδο απάτης για να ακολουθήσει μεγαλύτερο κακό. Όπως έχει χαρακτηριστικά ειπωθεί, «ο διάβολος ίσως δανείζει, αλλά ουδέποτε χαρίζει». Ό,τι δίνει, το ξαναπαίρνει, και το ξαναπαίρνει με πολύ υψηλό τόκο! Μόνο ο Θεός χαρίζει. Μόνο ο Θεός παρέχει «δωρεάν» (χωρίς να απαιτεί ανταπόδοση η επιστροφή). Μόνο από τον Θεό προέρχεται «παν δώρημα τέλειον» (κάθε πλήρες και ολοκληρωμένο δώρο). Μόνο ο Θεός δίνει τα δώρα Του «εις πλησμονήν» (μέχρι που να χορτάσει πλήρως ο άνθρωπος).

    Το κακό, που προέρχεται από τη μαγεία, είναι η δυστυχία του ανθρώπου στην παρούσα ζωή (φυσικός κίνδυνος), με διάφορες μορφές κακού, ασθένειες, ατυχήματα, διαζύγια, έριδες, διαμάχες, καταστροφές κ.α., και η αιώνια κόλαση στη μέλλουσα ζωή (πνευματικός κίνδυνος). Φυσικούς κινδύνους διατρέχουν όλοι οι άνθρωποι γενικά. Τους κατ' εξοχήν κινδύνους, δηλ. τους πνευματικούς, διατρέχουν επιπλέον α) όσοι εξασκούν τη μαγεία και β) όσοι καταφεύγουν σε μάγους για βοήθεια και συμβουλές. Ας δούμε τις δύο αυτές περιπτώσεις, που συνι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 240 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Σε παλαιότερα τεύχη του εντύπου μας είχαμε αναφερθεί γενικά στο φαινόμενο του αποκρυφισμού και στις διάφορες μορφές του. Αποκρυφισμός είναι η πίστη σε απόκρυφες (=δαιμονικές) δυνάμεις και η χρήση απόκρυφων (=δαιμονικών) τεχνικών για την επαφή και προσέγγιση με αυτές τις δυνάμεις. Στις πιο ακραίες μορφές του ανήκουν και οι τεχνικές της λευκής και μαύρης μαγείας, με ευρύτατη εξάπλωση στην εποχή μας, παρά το γεγονός, ότι θεωρείται εποχή της τεχνολογίας και της επιστήμης. Λόγω ακριβώς της μεγάλης εξάπλωσης αυτών των τεχνικών, θεωρήσαμε σκόπιμο να αφιερώσουμε το τεύχος αυτό στο συγκεκριμένο πρόβλημα, απαντώντας σε ερωτήματα, όπως: Υπάρχουν μάγια στην εποχή μας; Τι δύναμη έχουν τα μάγια και μέχρι που εκτείνεται η επίδρασή τους; Υπάρχει καλή μαγεία εκτός από κακή; Σε τι διαφέρει η λευκή από τη μαύρη μαγεία; Τι συνέπειες έχει η ενασχόληση με τη μαγεία; Πως αντιμετωπίζει το φαινόμενο η Εκκλησία μας;
    Προκαταβολικά οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι, έναντι του φαινομένου, εμφανίζονται συνήθως (ακόμη και μεταξύ ανθρώπων της Εκκλησίας) δυο ακραίες, εντελώς εσφαλμένες και διαμετρικά αντίθετες μεταξύ τους τοποθετήσεις. Η πρώτη δεν αποδέχεται καν την ύπαρξη της μαγείας. Θεωρεί πως ό,τι εμφανίζεται ως μαγεία αποτελεί είτε απάτη (κάποιοι εξαπατούν και εκμεταλλεύονται συνανθρώπους τους μέσω τέτοιων «τεχνασμάτων»), είτε τύχη (δυσάρεστα περιστατικά η μορφές κακού, που εμφανίζονται ως αποτελέσματα μαγείας, θεωρούνται απλώς ως προϊόντα τύχης η εκλαμβάνονται ως συμπτώσεις). Κατά τη δεύτερη άποψη, ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 245 | Added by: marios | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εγκλεισμού τους...

    Περίπου 3.000 κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας στις φυλακές του
    Κιργιστάν, 640 εκ των οποίων έχουν ράψει τα χείλη τους για να
    διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εγκλεισμού τους, ανακοίνωσε σήμερα ο
    συνήγορος του πολίτη του Κιργιστάν Τουρσουνμπέκ Ακούν.

    «Διαμαρτύρονται ότι υφίστανται κακομεταχείριση από τους δεσμοφύλακες και
    ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και ζητούν καλύτερες
    υλικές συνθήκες», εξήγησε ο μεσολαβητής.

    Οι αρχές του Κιργιστάν δήλωσαν από την πλευρά τους ότι αυτή η εξέγερση
    των κρατουμένων ενορχηστρώθηκε από το οργανωμένο έγκλημα μετά την έναρξη
    στις 16 Ιανουαρίου μιας «επιχείρησης καθαρά χέρια» στις φυλακές του
    Κιργιστάν, μετά το φόνο ενός αρχηγού της μαφίας.

    «Αυτοί που πραγματοποιούν απεργία πείνας είναι δυσαρεστημένοι επειδή η
    κυβέρνηση δεν αντιδρά στη δράση τους την οποία ονόμασαν "Αν είσαι με τον
    λαό, ράψε το στόμα, αν είσαι με το μέλλον, ράψε το στόμα!"», εξήγησε
    ένας εκπρόσωπος των σωφρονιστικών υπηρεσιών του Κιργιστάν.

    Η εξέγερση των κρατουμένων άρχισε, μετά το φόνο ενός αρχηγού της μαφίας
    στη φυλακή, με εντολή κάποιου από τους υπαρχηγούς του. Μετά το φόνο, οι
    σωφρονιστικές υπηρεσίες έβαλαν τέλος στα προνόμια που είχαν οι μαφιόζοι
    κρατούμενοι.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 275 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Ο νεαρός Κινέζος και η κοπέλα που σκουπίζει τα δάκρυά της στο κασκόλ του είναι μεταξύ των διακοσίων εκατομμυρίων Κινέζων...
    που θα έχουν την ευκαιρία- κι έχουν μόλις δύο μες στο χρόνο!- να
    αφήσουν το Πεκίνο και άλλες μεγάλες πόλεις και να επιστρέψουν στις επαρχίες όπου ζουν οι οικογένειές τους.

    Οι «χρυσές εβδομάδες» είναι δύο φορές το χρόνο, μία στις αρχές Οκτωβρίου και μία στις αρχές Ιανουαρίου ή Φεβρουαρίου και είναι η μόνη ευκαιρία για τους εσωτερικούς μετανάστες εργαζόμενους Κινέζους να γυρίσουν στο σπίτι και στους δικούς τους με δώρα.

    Φέτος αναμένεται να μετακινηθούν περισσότεροι από διακόσια εκατομμύρια Κινέζοι, η μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση στον κόσμο!
    Category: Κόσμος | Views: 241 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Ευφάνταστη με ξεχωριστές γεύσεις και μεγάλη ποικιλία από λιχουδιές η κουζίνα του Βιετνάμ

    ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλές ασιατικές και εξωτικές κουζίνες. Αρκετά πιο παραδοσιακός ο Βορράς, περισσότερο επηρεασμένος από την Κίνα ο Νότος και εξαιρετικά πικάντικο το κέντρο της χώρας. Στο Βιετνάμ ο επισκέπτης μπορεί να γευθεί νόστιμα, αρκετά καθαρά για τα δεδομένα της Ασίας και πολύ φθηνά -συγκριτικά με τα δικά μας- πιάτα....

    Ελαφριά και άκρως… αφροδισιακή

    Πολλά ψάρια και θαλασσινά, χόρτα, λαχανικά, κοτόπουλο και χοιρινό (και πιο σπάνια πάπια, κατσίκι ή αρνί) είναι οι βασικές πρώτες ύλες των εδεσμάτων που θα δοκιμάσετε στο Βιετνάμ με την ιδιαίτερη εξωτική κουζίνα. Κοινός παρανομαστής της βιετναμέζικης κουζίνας είναι ότι είναι ελαφριά και άκρως …αφροδισιακή.

    Οι πικάντικες σος

    Οι Bιετναμέζοι δεν καταναλώνουν ψωμί αλλά ρύζι. Δεν τρώνε ελαιόλαδο, ούτε γαλακτοκομικά, η κουζίνα τους είναι μια ποικιλία ψαρικών και κρεατικών σε μικρές ποσότητες, πάντα βραστών, που συνοδεύονται με ρύζι και διάφορες πικάντικες σος. Πρέπει να γνωρίζετε ότι από τα 83 εκατομμύρια των ανθρώπων του Βιετνάμ, τα δύο τρίτα ασχολούνται με τη γεωργία. Απέραντοι ορυζώνες, τοπία πνιγμένα στην ομίχλη, χιλιάδες άνθρωποι -άντρες και γυναίκες- εργάζονται σκυμμένοι στα ρυζοχώραφα φορώντας τα χαρακτηριστικά κωνικά τους καπέλα, ενώ άλλοι ψαρεύουν στα καταπράσινα νερά των εξωτικών ακτών. Ατέλειωτο το πράσινο, οι φοίνικες και τα τροπικά δάση…

    Λε Ματ, εκεί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 249 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Το δικαίωμα να αφήνουν γένια και μακριά μαλλιά διεκδικούν αστυνομικοί της Βικτώριας στην Αυστραλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Herald Sun.
    Οπως αναφέρει η εφημερίδα, μια ομάδα 12 αστυνομικών κατέφυγε στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Victorian Equal Opportunity and Human Rights Commission), ζητώντας να επιτραπεί στους αστυνομικούς που θέλουν να αφήνουν γένια και μακριά μαλλιά.
    Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ακόμα ότι οι κανονισμοί του σώματος που καθορίζουν την εμφάνιση των αστυνομικών στρέφεται κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
    Οι ίδιοι ζήτησαν, επίσης, να εξαιρεθούν από τους νέους κανονισμούς γύρω από την εμφάνισή που τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές του νέου χρόνου.
    Σύμφωνα με τους πιο πάνω κανονισμούς, οι αστυνομικοί θα πρέπει να πάντα φρεσκοξυρισμένοι και φρεσκοκουρεμένοι και να μην αφήνουν τα μαλλιά τους να υπερβαίνουν το καθορισμένο μέγεθος. Ειδικοί κανονισμοί ισχύουν και για τις γυναίκες αστυνομικούς. Οι γυναίκες απαγορεύεται να μακιγιάρονται και να βάφουν τα νύχια τους.
    Επίσης, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες του σώματος, απαγορεύεται να αφήνουν αλογοουρές και να φορούν κοσμήματα την ώρα της υπηρεσίας.
    Μεταξύ αυτών που προσυπογράφουν τη σχετική προσφυγή είναι δημόσιοι κατήγοροι του σώματος και ντεντέκτιβ. Αναφερόμενος στο θέμα ένας βετεράνος αστυνομικός, με 30 χρόνια προϋπηρεσία, είπε ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα, αν θέλουν, να αφήνουν γένια γιατί εκτός ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 257 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Ένα τετράχρονο αγόρι εξέπληξε τους γιατρούς όταν κατάφερε να αναρρώσει από μία...

    σοβαρή εγκεφαλική βλάβη αντιγράφοντας το δίδυμο αδελφό του...Το 2008, ο Finn Jordan διεγνώσθη με όγκο στον εγκέφαλο. Ο όγκος είχε το μέγεθος μίας μπάλας του γκολφ.

    Οι γιατροί κατάφεραν να χειρουργήσουν τον όγκο όμως μία βδομάδα αργότερα το παιδί έπαθε μηνιγγίτιδα.

    Οι γονείς του, Claire Warriner και Pat, από το δυτικό Λονδίνο, είχαν προετοιμαστεί για τα χειρότερα, δηλαδή ότι ο γιος τους μπορεί να έχει μόνιμα ψυχικά και σωματικά προβλήματα λόγω της ζημιάς που έχει υποστεί ο εγκέφαλος.

    Όμως ο Finn εξέπληξε τους πάντες με την ταχεία ανάρρωή του όταν άρχισε να αντιγράφει τις κινήσεις του αδερφού του Kian. Η ανάρρωση ήταν κάτι περισσότερο από ταχεία και οι γιατροί έτριβαν τα μάτια τους.

    «Ο Kian και ο Finn είναι δύο δίδυμα αγόρια που όπως όλα, ανταγωνίζονται το ένα το άλλο. Έχουν μία σχέση αγάπης - μίσους όπως όλα τα αδέρφια» λέει η μαμά τους.

    Με τον τρόπο του ο Kian ενθάρρυνε τον αδρερφό του να ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε.

    Ο Finn ακολούθησε παράλληλα κι ένα νευροαναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες ασκήσεις με χρώματα και σχήματα.

    Τα δύο αδέρφια μεγαλώνουν μαζί και από Σεπτέμβριο θα πάνε και μαζί σχολείο αφού ο Finn δεν θα χρειαστεί να πάει σε ειδικό όπως λέγανε οι γιατροί αρχικά.

    Οι γιατροί μπορεί να έχουν αφαιρέσει τον όγκο όμως η πίεση που ασκούσε ο όγκος ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 266 | Added by: marilou | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    , σε βάρος... ενός 33χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αφγανιστάν για ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής και προσβολή γενετήσιας αξιοπρεπείας.

    Ο 33χρονος κατηγορείται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 23-12-2011 έως 19-01-2012, είχε προβεί επανειλημμένα τρεις φορές σε ασελγείς πράξεις, σε βάρος ενός ανήλικου ελληνόπουλου ηλικίας 11 ετών, προσφέροντάς του διάφορα ανταλλάγματα, όπως αναφέρει το crimeonair.

    Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.
    Category: Κόσμος | Views: 326 | Added by: alexia | Date: 2012-01-25 | Comments (0)

    Ο πρώτος στρατιώτης robot! Βίντεο

    Ο πρώτος στρατιώτης robot είναι γεγονός! Ονομάζεται «Petman» και σύντομα θα μπορεί να καταταχθεί στον αμερικάνικο στρατό!

    Όπως βλέπετε και στο video πρόκειται για ένα robot που περπατάει, κάνει …κάμψεις σκοτώνει τον εχθρό και φυσικά είναι υπάκουο!

    Το ρομπότ έχει τον «εγκέφαλό» του μέσα σε ένα τετράγωνο μεταλλικό κουτί πάνω στο στήθος του ενώ τα πόδια του είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.


    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 264 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-01-24 | Comments (0)

    Το account του Οργανισμού Τουρισμού δίνεται ακόμη και σε λεσβίες

    Πρόκειται είτε για την πλέον παρανοϊκή είτε για την πιο έξυπνη κίνηση που έχει γίνει μέχρι τώρα στο χώρο του social media marketing. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια ενέργεια που οπωσδήποτε θα τραβήξει την προσοχή.

    Σε μια προσπάθεια να προβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο τη χώρα, ο σουηδικός οργανισμός τουρισμού αποφάσισε να παραχωρήσει το Twitter account @sweden στους πολίτες του. Με στόχο τη δημιουργία του «δημοκρατικότερου Twitter account στο κόσμο», ανά μία εβδομάδα ο κάτοχος του λογαριασμού είναι ένας διαφορετικός Σουηδός.

    Ανάμεσα τους ένας ερασιτέχνης κυνηγός, ένας μετανάστης από τη Βοσνία αλλά και μια συνηθισμένη λεσβία οδηγός νταλίκας (όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό της τουλάχιστον). Αν και οι μέχρι τώρα followers του λογαριασμού δεν ξεπερνούν τις 25.000, ο αριθμός τους δείχνει να αυξάνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις μπορεί να φτάσει και τις 100.000.

    Αν τελικά η ιδέα θα πετύχει το στόχο της, να αυξήσει δηλαδή την τουριστική κίνηση της Σουηδίας, μένει να το δούμε. Όπως και να έχει το πράγμα πάντως, οι Σκανδιναβοί social media marketers φαίνεται ότι δεν θα πάψουν ποτέ να μας εκπλήσσουν!
    Category: Κόσμος | Views: 307 | Added by: alexia | Date: 2012-01-23 | Comments (0)

    Ευφάνταστη με ξεχωριστές γεύσεις και μεγάλη ποικιλία από λιχουδιές η κουζίνα του Βιετνάμ

    ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλές ασιατικές και εξωτικές κουζίνες. Αρκετά πιο παραδοσιακός ο Βορράς, περισσότερο επηρεασμένος από την Κίνα ο Νότος και εξαιρετικά πικάντικο το κέντρο της χώρας. Στο Βιετνάμ ο επισκέπτης μπορεί να γευθεί νόστιμα, αρκετά καθαρά για τα δεδομένα της Ασίας και πολύ φθηνά -συγκριτικά με τα δικά μας- πιάτα....Ελαφριά και άκρως… αφροδισιακή

    Πολλά ψάρια και θαλασσινά, χόρτα, λαχανικά, κοτόπουλο και χοιρινό (και πιο σπάνια πάπια, κατσίκι ή αρνί) είναι οι βασικές πρώτες ύλες των εδεσμάτων που θα δοκιμάσετε στο Βιετνάμ με την ιδιαίτερη εξωτική κουζίνα. Κοινός παρανομαστής της βιετναμέζικης κουζίνας είναι ότι είναι ελαφριά και άκρως …αφροδισιακή.Οι πικάντικες σος

    Οι Bιετναμέζοι δεν καταναλώνουν ψωμί αλλά ρύζι. Δεν τρώνε ελαιόλαδο, ούτε γαλακτοκομικά, η κουζίνα τους είναι μια ποικιλία ψαρικών και κρεατικών σε μικρές ποσότητες, πάντα βραστών, που συνοδεύονται με ρύζι και διάφορες πικάντικες σος. Πρέπει να γνωρίζετε ότι από τα 83 εκατομμύρια των ανθρώπων του Βιετνάμ, τα δύο τρίτα ασχολούνται με τη γεωργία. Απέραντοι ορυζώνες, τοπία πνιγμένα στην ομίχλη, χιλιάδες άνθρωποι -άντρες και γυναίκες- εργάζονται σκυμμένοι στα ρυζοχώραφα φορώντας τα χαρακτηριστικά κωνικά τους καπέλα, ενώ άλλοι ψαρεύουν στα καταπράσινα νερά των εξωτικών ακτών. Ατέλειωτο το πράσινο, οι φοίνικες και τα τροπικά δάση…
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Κόσμος | Views: 312 | Added by: alexia | Date: 2012-01-23 | Comments (1)

    « 1 2 ... 27 28 29 30 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 6
    Φίλοι-Επισκέπτες: 6
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz