Τρίτη, 2024-07-02, 11:24 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Ιούνιος » 25 » Χαιρετισμός Σπύρου στο συνέδριο του ΟΛΚΕ
    5:06 PM
    Χαιρετισμός Σπύρου στο συνέδριο του ΟΛΚΕ
    olke_sinedrio_spiru
    ΚΕΡΚΥΡΑ - Στο Συνέδριο που πραγματοποίησε ο Ο.Λ.ΚΕ. το πρωί της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του, τοποθετήθηκε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Το θέμα του Συνεδρίου ήταν η περιβαλλοντική διαχείριση των τοπικών λιμένων. Ο χαιρετισμός: Στο Συνέδριο το οποίο διοργάνωσε ο ΟΛΚΕ με θέμα: «Αειφόρος Διαχείριση των Ευρωπαϊκών Τοπικών Λιμένων» και που εντάσσεται στο Διευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG IVC και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου. Στο σύντομο χαιρετισμό του στο Συνέδριο, ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Ως Επτανήσιοι νιώθουμε ιδιαίτερη υπηρηφάνεια για τη ναυτοσύνη μας και για τα λιμάνια μας, αφού το πιο διάσημο λιμάνι της Ιστορίας βρίσκεται στη Περιφέρειά μας και είναι το λιμάνι του Οδυσσέα, η Ιθάκη, αλλά πριν φθάσει στον προορισμό του ο Ομηρικός ήρωας πέρασε από το λιμάνι των Φαιάκων. Το λιμάνι της Κέρκυρας αλλά και των Επτανήσων, λόγω της γεωπολιτικής του θέσης, αποτέλεσαν στο πέρασμα των αιώνων «γέφυρες» που ένωσαν Ηπείρους, πολιτισμούς και αξίες διαχρονικές και πανανθρώπινες όπως είναι η σύμμειξη ιδεών και γνώσης. Έχουμε τη χαρά να σας καλωσορίζουμε σήμερα στο Λιμάνι της Κέρκυρας, στο οποίο - τα τελευταία χρόνια - έχουν επιτελεστεί σημαντικά βήματα προόδου και έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και ασφαλές ευρωπαϊκό λιμάνι».

    Προτεραιότητα η επέκταση της προβλήτας κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Κέρκυρας

    «Το λιμάνι της Κέρκυρας είναι κυρίως επιβατικό και τουριστικό λιμάνι αλλά, είναι ένας σημαντικός θαλάσσιος κόμβος, εξυπηρετώντας έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.
    Βεβαίως μπορούν και πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα βήματα με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας του λιμένος και στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδιασμού, συνυφασμένου με το βασικό οικονομικό μοχλό ανάπτυξης του τόπου, που είναι ο τουρισμός. Έτσι αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητά μας, η προέκταση του προσήνεμου μόλου, δηλαδή η προέκταση της προβλήτας των κρουαζιεροπλοίων. Είναι ένα έργο το οποίο αντιμετώπισε στο παρελθόν αρκετά γραφειοκρατικά εμπόδια, όμως σήμερα, μετά τις προσπάθειες και την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, το έργο έχει απεμπλακεί από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και παρά το εμπόδιο της οικονομικής κρίσης, ευελπιστούμε ότι αυτό το έργο - σημαία, θα το υλοποιήσουμε.
    • Επίσης ένα ακόμα σημαντικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι το τουριστικό καταφύγιο στο «Καφέ Γυαλί», ένα έργο το οποίο αντιμετώπισε και αυτό προβλήματα αλλά ευελπιστούμε ότι ξεπερνιούνται.
    • Τέλος, έχει δρομολογηθεί και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η ανακατασκευή και η προστασία του τείχους του ΝΑΟΚ και της Γαρίτσας».
    Επιστημονική προσέγγιση για τις οχλούσες δραστηριότητες και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις 
    «Το λιμάνι της Κέρκυρας, έχει την ιδιαιτερότητα να βρίσκεται στον ιστό της πόλης και κυρίως στις παρυφές της παλιάς πόλης της ενταγμένης στην «Ουνέσκο».
    Όπως αντιλαμβάνεστε, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και η οχλούσα δραστηριότητα του λιμένος δεν είναι ευκαταφρόνητες και χρήζουν επιστημονικής προσέγγισης και μελέτης, με στόχο την αρμονική τους συνύπαρξη και την παραγωγική συλλειτουργία και των δύο «πόλων»: Και του λιμένος και της πόλης. Κανείς βεβαίως δεν παραγνωρίζει τη χρησιμότητα των λιμανιών και τη συνεισφορά τους στην οικονομία της πόλης, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη χρονικά περίοδο, που χειμάζεται η οικονομία μας. Υπ' αυτή την έννοια, θεωρώ ότι πρέπει να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι, ώστε να αμβλυνθούν οι περιβαλλοντικές οχλήσεις, που απορρέουν από τη λειτουργία του λιμένος χωρίς όμως να υποβαθμίζεται ή να επηρεάζεται αρνητικά, η λειτουργία του. Είμαι σίγουρος ότι αν αξιοποιηθούν αντίστοιχα παραδείγματα του εξωτερικού και τηρηθούν οι κανόνες που έχουν θεσπισθεί σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, τότε θα βρεθεί η λύση.
    Η εύλογη και δίκαιη απαίτηση για τη προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να εδράζεται στη κοινή διαπίστωση ότι το θαλάσσιο περιβάλλον και ο παράκτιος γενικότερα χώρος μπορεί να προστατευθεί μόνο αν υπάρξει ευαισθητοποίηση και ενδιαφέρον απ' όλους τους φορείς, δηλαδή από τον ΟΛΚΕ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού, τους παραγωγικούς φορείς και τον κόσμο γενικότερα.
    Η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας αλλά και η ευαισθητοποίηση του κοινού, για την προστασία του περιβάλλοντος έχει παράξει νέα εργαλεία και έχει ενισχύσει το θεσμικό οπλοστάσιο με όλα τα απαραίτητα «εργαλεία», ώστε να γίνεται πιο εφικτός ο στόχος, για την καλύτερη και ασφαλέστερη περιβαλλοντική διαχείριση των λιμένων.
    Είμαι απολύτως πεπεισμένος, ότι η επιστημονική σας επάρκεια και η τεκμηριωμένη εμπειρία σας θα συνεισφέρουν τα μέγιστα προς τη κατεύθυνση της εξεύρεσης των καλύτερων λύσεων και προτάσεων για την περιβαλλοντική προστασία του λιμένος της Κέρκυρας»

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 229 | Added by: ApocalipseGP | Tags: Χαιρετισμός Σπύρου στο συνέδριο του | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Ιούνιος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 19
    Φίλοι-Επισκέπτες: 19
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz