Δευτέρα, 2024-05-20, 9:50 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Ιούλιος » 16 » Πυρά και εκρήξεις μέσα και γύρω από τη Δαμασκό
    6:34 PM
    Πυρά και εκρήξεις μέσα και γύρω από τη Δαμασκό


    Για σφοδρότατη ανταλλαγή πυρών στα νότια της Δαμασκού κάνουν λόγο παρατηρητές στο Reuters, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των τραυματιών από έκρηξη σε λεωφορείο των δυνάμεων ασφαλείας στη συριακή πρωτεύουσα.


    Πυρά και εκρήξεις μέσα και γύρω από τη Δαμασκό
    Αντικαθεστωτικοί αντάρτες αντάλλαξαν την Κυριακή πυρά με τους κυβερνητικούς στρατιώτες στα νότια περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας, πυρά που σύμφωνα με παρατηρητές που επικαλείται το Reuters είναι τα σφοδρότερα που έχουν ανταλλαγεί στα όρια της Δαμασκού αφότου πέρυσι τον Μάρτιο ξεκίνησε η αντικαθεστωτική εξέγερση, ο απολογισμός της οποίας ανέρχεται, σύμφωνα με τον ΟΗΕ σε πάνω από 17.000 νεκρούς. 

    Τα πυρά ακούγονταν ιδιαίτερα έντονα στη φτωχογειτονιά αλ-Τανταμόν. Στη γειτονική τοποθεσία Χατζάρ αλ Ασουάντ «πυρά βαρέων αυτομάτων όπλων ακούγονταν όλη τη νύχτα», αναφέρουν οι ίδιοι παρατηρητές. Πολλοί άμαχοι επιχειρούν να απομακρυνθούν όπως-όπως από τα σπίτιά τους, ενώ πρόβλημα παρουσιάζεται και για τη διακομιδή των πολυάριθμων τραυματιών. Από πολλά κτήρια αναδύεται πυκνός καπνός. 

    Στην περιοχή των νοτίων περιχώρων της Δαμασκού οι κυβερνητικές δυνάμεις ενισχύονταν την Κυριακή με την παρουσία τεθωρακισμένων αρμάτων, προσθέτουν οι παρατηρητές. 


    Έκρηξη σημειώθηκε εξάλλου την Κυριακή σε λεωφορείο των δυνάμεων ασφαλείας στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι, δήλωσαν ακτιβιστές. Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη και στη συνέχεια τις σειρήνες ασθενοφόρων που κατευθύνονταν προς τη συνοικία Μιντάν στα νότια της συριακής πρωτεύουσας.

    Ακτιβιστές είπαν ότι από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά άλλοι είπαν ότι υπάρχουν μόνο τραυματίες και όχι νεκροί. Οι ίδιοι είπαν ότι η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από αυτοσχέδιο μηχανισμό ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο λεωφορείο. Η κυβέρνηση δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποιο σχόλιο.

    Εν τω μεταξύ, σφοδροί βομβαρδισμοί ακούγονταν επί έξι ώρες αργά το βράδυ του Σαββάτου σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ανταρτών που ήταν σε επαφή με τους αντάρτες, οι δυνάμεις του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, σφυροκοπούσαν, από το Ουμ Ασούγρα, τις γειτονικές κοινότητες Αλτζινέχ, Ιμπίν και Ζαρντάνα.

    Οι εκρήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη κάθε δύο με τρία λεπτά όλο το απόγευμα και το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Στη συνέχεια αραίωσαν, αλλά συνεχίζονταν κάθε 15 λεπτά περίπου. Ο εκπρόσωπος των ανταρτών δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό των θυμάτων, όμως σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε όλη τη Συρία (τέσσερις άμαχοι σε βομβαρδισμό της ανατολικής πόλης Ντέιρ αλ Ζουρ, δύο στην πόλη Χομς και δύο στο χωριό Καλάτ Μουντίκ της επαρχίας Χάμα).

    Πάντως, το Ιράν είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τις συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση της Συρίας και τις ομάδες της αντιπολίτευσης, δήλωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλι Ακμπαρ Σαλεχί σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη χώρα. "Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι έτοιμη να καθίσει μαζί με την συριακή αντιπολίτευση και να τους καλέσει στο Ιράν. Είμαστε έτοιμοι να διευκολύνουμε και να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες για την διεξαγωγή των συνομιλιών ανάμεσα στην αντιπολίτευση και την κυβέρνηση", είπε ο Σαλεχί σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων των Ιρανών Φοιτητών.

    Εξάλλου, η Συρία έστειλε επιστολή στα Ηνωμένη Έθνη στην οποία υποστηρίζει ότι τα γεγονότα στο κεντρικό χωριό Τρέμσιχ δεν συνιστούν σφαγή, αλλά επρόκειτο για μια "στρατιωτική επιχείρηση ανάμεσα στο στρατό και σε βαριά οπλισμένους άνδρες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζιχάντ Μακντίσι. "Αυτό που έγινε στο Τρέμσιχ είναι ότι ένοπλες συμμορίες εξαπέλυσαν επίθεση στο χωριό και το μετέτρεψαν σε κέντρο τρομοκρατικών επιχειρήσεων", είπε ο Μακντίσι σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό και πρόσθεσε ότι "οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν χρησιμοποίησαν άρματα μάχης, αεροπλάνα, ελικόπτερα ή πυροβολικό... χρησιμοποίησαν ελαφρά όπλα - το βαρύτερο εκ των οποίων ήταν αντιαρματικές ρουκέτες RPG-7", είπε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν.

    Ο Μακντίσι είπε ακόμη ότι η αρχική έκθεση της αποστολής των παρατηρητών του ΟΗΕ για το Τρέμσιχ συμφωνεί με την κυβερνητική εκδοχή. Οι παρατηρητές είπαν ότι "ζημιές εντοπίστηκαν μόνο σε πέντε κτίρια", σημείωσε ο Μακντίσι και ''αυτά ήταν τα σημεία που είχαν καταλάβει οι ένοπλοι".

    Οι ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι στο Τρέμσιχ διαπράχτηκε σφαγή με περισσότερους από 100 νεκρούς. Ο Μακντίσι είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 37 μαχητές και δύο αμάχους στο πλαίσιο εκστρατείας κατά του χωριού, απ΄όπου η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι αντάρτες πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε άλλες περιοχές. "Χθες λάβαμε μια επιστολή από τον κ. Κόφι Άναν προς τον υπουργό Εξωτερικών Ουαλίντ αλ Μουάλεμ. Το λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί για αυτή την επιστολή σχετικά με το τι συνέβη στο Τρέμσιχ είναι ότι (η επιστολή) δεν βασίζεται σε γεγονότα. Όσο πιο διπλωματικά γίνεται, λέμε ότι αυτή η επιστολή ήταν πολύ πρώιμη".

    Συγκλονιστικές είναι την ίδια ώρα οι αφηγήσεις κατοίκων του Τρέμσιχ 72 ώρες μετά. Ένας άντρας ανοίγει την πόρτα μιας ντουλάπας και λυγίζει: «Εδώ κατέφυγε ένας άντρας. Όταν τον βρήκαν οι στρατιώτες του Άσαντ, τον σκότωσαν εν ψυχρώ». 

    Μπροστά από τη ντουλάπα το αίμα έχει «μαυρίσει», λόγω της φωτιάς. Κάηκαν σχεδόν 30 σπίτια, αλλά και το σχολείο του Τρέμσιχ, του σουνιτικού χωριού με τους 7.000 κατοίκους, το οποίο βρίσκεται στη μέση κοιλάδας της κεντρικής Συρίας.

    Άλλος άντρας δείχνει το σπίτι της οικογένειας Σάντα αλ Γιούνες αλ Μοστάφα, γνωστής για τη στήριξη στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες: «Εδώ σφαγίασαν άνδρες με μια μαχαιριά στο λαιμό». Στο εσωτερικό του σπιτιού πολλά πτώματα απανθρακωμένα, τρία 24ωρα μετά την «στοχευμένη» κατά τις συριακές ένοπλες δυνάμεις επίθεση, μετά τη «σφαγή» σύμφωνα με την αντιπολίτευση και τη διεθνή κοινότητα. Στην αυλή ανθρώπινα μέλη παραμορφωμένα από την έκρηξη χειροβομβίδας. Τα εκτός κατοικίας αποχωρητήρια είναι αιματοβαμμένα. 

    Οι Σαμπίχα, οι πιστοί στον Άσαντ πολιτοφύλακες, «είναι οι πρωταίτιοι», καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες. Σκότωσαν μαχαιρώνοντας και έκαναν πολλές συλλήψεις. Σύμφωνα με τους ίδιους, τεθωρακισμένα άρματα γκρέμιζαν τοίχους σπιτιών και οι Σαμπίχα κατόπιν τα λεηλατούσαν και τα έκαιγαν. 

    Οι παρατηρητές του ΟΗΕ από την πλευρά τους αναφέρθηκαν στη χρήση ποικίλλων όπλων: πυροβολικό, βλήματα όλμων, ελαφρά αυτόματα όπλα, την ώρα όμως που η χρήση τους κατά των πολιτών έχει απαγορευτεί στο σχέδιο Άναν. Λόγω θέσης, το Τρέμσιχ αποτελεί έναν εύκολο αεροπορικό «στόχο» και δέχθηκε βομβαρδισμό από αέρος, σύμφωνα με συγκλίνουσες μαρτυρίες. 

    Αιματοβαμμένο και το σπίτι του καθηγητή αγγλικών Μαχμούντ Νταρουάς, απ’ όπου τα πτώματα μεταφέρθηκαν κυριολεκτικά «κατά δεκάδες», σημαδεμένα κατά περίπτωση από σφαίρες καλάσνικοφ, από μαχαιριά στο λαιμό, διαμελισμένα από χειροβομβίδα. Πολλά πτώματα δεν είναι καθόλου εύκολο να αναγνωριστούν.     

    Βαριές είναι και οι υλικές ζημιές στο μοναδικό νοσοκομείο του χωριού. Στο νεκροταφείο, σε περίπου σαράντα νέους τάφους τοποθετήθηκαν από τρία πτώματα στον κάθε ένα. Στην κεντρική αγορά στις πόρτες των καταστημάτων γράφτηκαν συνθήματα από τους κυβερνητικούς, όπως «ο Μπασάρ θα είναι ο πρόεδρός μας ή καίμε τη χώρα όλη» ή «τα ποντίκια είστε εσείς. Οι αετοί είμαστε εμείς».


    Category: Δελτία Τύπου - News | Views: 230 | Added by: annamaroulia | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 3
    Φίλοι-Επισκέπτες: 3
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz