Δευτέρα, 2024-05-20, 12:45 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Ιούλιος » 4 » «Να εξοφληθούν τα χρέη του κράτους προς τους ιδιώτες»
    0:37 AM
    «Να εξοφληθούν τα χρέη του κράτους προς τους ιδιώτες»
    «Πρόκληση για την κυβέρνηση αποτελεί η αποπληρωμή των χρεών του κράτους στους ιδιώτες» δήλωσε ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν, μετά τη συνάντηση του, το απόγευμα της Τρίτης, με το νέο υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

    Στη συνάντηση, που διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα, ο κ. Ράιχενμπαχ ενημερώθηκε για τα σχέδια της κυβέρνησης, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα της ρευστότητας που πλήττει την ελληνική οικονομία και η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα -ποσό που προσεγγίζει τα 6,8 δισ. ευρώ.

    Πρόσθεσε επίσης ότι δεν είναι δική του δουλειά η διαπραγμάτευση με την τρόικα και ότι η συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα ήταν εποικοδομητική καθώς συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας τους, ενώ αντηλλάγησαν απόψεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τον καλύτερο έλεγχο των δαπανών.

    Στη συνάντηση συμμετείχε ομάδα συνεργατών του κ. Ράιχενμπαχ και η επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα κυρία Ζωρζέττα Λάλη. Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, υπεύθυνος για ζητήματα φορολογίας, ενώ στις 16.40 εισήλθε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

    Νωρίτερα πάντως ο κύριος Στουρνάρας, με δήλωσή του στο protothema.gr , επεσήμανε πως η κρισιμότερη φάση της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών μας είναι μπροστά μας: «Τον Αύγουστο εκ των πραγμάτων θα είναι η πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση, καθώς από το αποτέλεσμά της θα κριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης... Αλλά και τώρα πρέπει να είμαστε καθ' όλα έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την Τρόικα. Δεν είναι ούτε μάχη ούτε πόλεμος αυτό που γίνεται. Εμείς πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ κάποιων διαφορετικών δρόμων . Οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας δεν είναι ούτε ευχάριστες ούτε εύκολες. Αντίθετα, είναι δύσκολες και ο κόσμος αυτό πρέπει να το γνωρίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ο νέος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να έχει την πρώτη συνάντησή του με την Τρόικα την Πέμπτη το πρωί στις 11:00 και αφού θα είναι μόλις μία ώρα υπουργός, καθώς στις 10:00 αναμένεται να ορκιστεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο Γιάννης Στουρναρας θα προσέλθει σε αυτή τη συνάντηση, έχοντας ήδη ετοιμάσει τα όπλα του στη δικιά του φαρέτρα, που θα αξιοποιήσει στις συναντήσεις με τους κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς.

    Γνωρίζοντας τη μεγάλη ύφεση που έχει χτυπήσει την ελληνική οικονομία (-9,2%) και τη σημαντική υστέρηση των εσόδων θα πει «όχι» σε αυξήσεις φόρων, μειώσεις μισθών και συντάξεων και απολύσεις στο Δημόσιο.

    Όπως πληροφορείται το protothema.gr, θα εξηγήσει στα στελέχη της Τρόικας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υλοποιήσει ό,τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί και περιγράφεται στο μνημόνιο. Έτσι, θα προχωρήσουν άμεσα :

    • οι βασικές μεταρρυθμίσεις, όπως το κλείσιμο και συγχώνευση Οργανισμών του Δημοσίου,
    • οι αποκρατικοποιήσεις (ΔΕΠΑ, ΟΠΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Κέντρο Τύπου IBC, Ελληνικό, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ)
    • θα αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία

    Η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει να «αποκρούσει» ψηφισμένα μέτρα στο Μνημόνιο 2, όπως η μείωση των Ειδικών Μισθολογίων στο Δημόσιο, 12% κατά μ.ο,. από 1ης Ιουλίου (αφορά δικαστικούς, ιατρούς, καθηγητές πανεπιστημίου, ένστολους, κληρικούς) και οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων.

    Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε και με το στέλεχος της ΕΚΤ, Γεργκ Ασμουσεν.

    Στα 6,8 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου
    Μπορεί πάντως η κυβέρνηση και ο Χορστ Ράιχενμπαχ να λένε πως το δημόσιο θα βρει τρόπο να πληρώσει σχεδόν 4,5 από τα 6,3 δισ. ευρώ που οφείλει -αλλά δεν πληρώνει- στον ιδιωτικό τομέα, προς το παρόν όμως τα χρέη αυτά συνεχώς αυξάνονται και … έγιναν ήδη 6,8 δισ. ευρώ.

    Στο έναν μόλις μήνα που μεσολάβησε ανάμεσα στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, το δημόσιο άφησε να μείνουν απλήρωτα και ληξιπρόθεσμα άλλα 500 εκατ. ευρώ, πέρα από τα 6,3 δισ. που ήδη χρωστούσε σε επιχειρήσεις. Ο λόγος ήταν πως έσοδα από φόρους δεν εισπράττονταν, ενώ έπρεπε να φτάσουν τα λεφτά για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

    Τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι μεγαλύτερος οφειλέτης στη χώρα μας παραμένουν τα ασφαλιστικά ταμεία, που χρωστούν συνολικά 2,92 δισ. ευρώ.

    Σημαντική αύξηση εμφάνισαν και τα χρέη των νοσοκομείων, που σε ένα μήνα εκτινάχθηκαν πάνω από 20%, στα 1,96 δισ. από 1,58 δισ. τον προηγούμενο μήνα. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ανεξόφλητα χρέη 781 εκατ. ευρώ, τα υπουργεία 837 εκατ. ευρώ, ενώ 261 εκατ. ευρώ οφείλουν άλλα νομικά πρόσωπα.

    Κόβοντας τις πληρωμές κατ’ αυτόν τον τρόπο, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2012 το ταμειακό αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης παρέμεινε πλεονασματικό κατά 555 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το πλεόνασμα αυτό μειώνεται διαρκώς από μήνα σε μήνα και εάν πληρώνονταν κανονικά τα χρέη του δημοσίου, θα εμφάνιζε έλλειμμα πάνω από 6 δισ.

    Μεγάλο πρόβλημα στον φετινό προϋπολογισμό είναι οι σημαντικά αυξημένες (κατά 2,7 δισ. ευρώ) δαπάνες για τόκους, λόγω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων. Μαζί με τις πληρωμές τόκων, το έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης φτάνε στα 8,1 δισ. ευρώ στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, οριακά αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

    Πιέσεις στο έλλειμμα προκάλεσε η μείωση του πλεονάσματος στην τοπική αυτοδιοίκηση λόγω της μείωσης των εσόδων αλλά και της μεγάλης αύξησης δαπανών (πλεόνασμα 358 εκατ. ευρώ φέτος έναντι 1,16 δισ. ευρώ πέρυσι).
    Στα ταμεία και τα νοσοκομεία εμφανίζεται μεγάλο πλεόνασμα 952 εκατ. ευρώ έναντι μικρού ελλείμματος πέρυσι στηρίζοντας τον προϋπολογισμό, ωστόσο αρμόδια στελέχη εξηγούν ότι αυτό οφείλεται και στη στάση πληρωμών στους φαρμακοποιούς, προμηθευτές και άλλους ιδιώτες.
    Attachments: Εικόνα 1
    Category: Ελλάδα | Views: 119 | Added by: papitoman | Rating: 5.0/1
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 6
    Φίλοι-Επισκέπτες: 6
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz