Σάββατο, 2024-05-18, 2:46 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Ελλάδα
    Μια νεαρή γυναίκα από την Πάτρα έκανε μήνυση κατά αγνώστων και όλα αυτά

    επειδή δεν γνώριζε …

    τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ στο σπίτι της, όταν βρέθηκε στον ίδιο χώρο με δύο άντρες.

    Στο αστυνομικό τμήμα, δήλωσε πως σηκώθηκε το πρωί έχοντας σημάδια στην πλάτη και σε άλλα σημεία του σώματός της, μεγάλους πόνους στα γεννητικά της όργανα αλλά και στην περιοχή των γλουτών, και ζήτησε από τους ένστολους να εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα.

    Σύμφωνα με την περιγραφή της, γνώρισε τους δύο άνδρες σε χώρο διασκέδασης. Θυμάται πως την μετέφεραν σπίτι της, φαίνεται όμως ότι δεν σταμάτησαν εκεί. Οι άντρες, συνέχισαν να της δίνουν αλκοόλ με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην θυμάται τι συνέβη!

    Όταν ξύπνησε το πρωί ήταν μόνη στο σπίτι, όμως αισθανόταν πόνους στις περιοχές που αναφέραμε και αντιλήφθηκε πως ότι συνέβη τη περασμένη νύχτα, έγινε χωρίς τη θέλησή της.

    Οι αστυνομικοί της εξήγησαν πως θα πρέπει να υποβάλλει μήνυση για σωματική βλάβη ή βιασμό για να προχωρήσει η σχετική διαδικασία και η γυναίκα συμφώνησε. Όμως δεν θυμόταν καν ποιοι ήταν αυτοί που την συνόδευσαν στο σπίτι της, ήθελε όμως να υποβάλει τη μήνυση ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή (αν τους συναντούσε ή μάθαινε κάποια πράγματα για εκείνους) να ενεργοποιείτο η σχετική διαδικασία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ρώτησαν για τον τόπο κατοικίας της κοπέλας, ενημερώθηκαν για την διεύθυνση διαμονής της και τελικά η μήνυση υπεβλήθη στο 3ο Αστυνομ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 226 | Added by: marilou | Date: 2012-01-31 | Comments (0)

    Κάποτε τον συγκινούσαν τα ροκ ακούσματα και οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι

    στο σανίδι. Μέχρι που...

    τον κέρδισε η Εκκλησία. Ο μητροπολίτης του Πίτσμπουργκ Σάββας Ζεμπίλλας υπήρξε «ανήσυχο» πνεύμα. Στα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε τραγουδιστής ροκ συγκροτήματος. Υστερα, δοκίμασε με επιτυχία το υποκριτικό του ταλέντο ως ηθοποιός στις παραστάσεις του πανεπιστημίου. Σήμερα, στα 55 του, δηλώνει πως δεν μετανιώνει για τις επιλογές του και συνεχίζει να ακούει την αγαπημένη του μουσική, κάτι που τον κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στη νεολαία.

    Κρατώντας το iPad στο χέρι, γυρίζει από ενορία σε ενορία και μιλάει με τον κόσμο, όχι μόνο για τον λόγο του Θεού, αλλά και για? μουσική, σινεμά και ό,τι άλλο απασχολεί τους νέους. Την ίδια στιγμή, οι φίλοι του στο Facebook πλησιάζουν τους 5.000, γεγονός που τον χαροποιεί όπως λέει στο «Εθνος της Κυριακής» αφού με τον τρόπο αυτό μπορεί να περάσει τα μηνύματα που θέλει στα νέα παιδιά.

    Ο Σάββας Ζεμπίλλας γεννήθηκε το 1957 στο Γκάρι της Ιντιάνα, πόλη που κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες των ΗΠΑ. Εκεί μεγάλωσε μαζί με τα 5 αδέλφια του. Ηταν το δεύτερο από τα 6 παιδιά του Σκευοφύλακα και της Σταματίας Ζεμπίλλα, οι οποίοι μετανάστευσαν από την Κάλυμνο και άνοιξαν παντοπωλείο.

    Την εποχή που τελείωνε το σχολείο και ήρθε η ώρα των σπουδών, σχεδίαζε ήδη την «απόδρασή» του από την πόλη που μεγάλωσε, επιλέγοντας να φοιτήσει σε κολέγιο του Μέιν, παρότι είχε ήδη γίνει δεκτός σε κολέγια κοντά στο πα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 269 | Added by: marilou | Date: 2012-01-31 | Comments (0)

    Δύο συλλήψεις για κλοπές χαλκού στις Σέρρες

    Συνελήφθησαν στις Σέρρες, από αστυνομικούς της oμάδας πρόληψης και καταστολής Εγκλήματος Σερρών,δύο υπήκοοι Βουλγαρίας 43 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ κατείχαν και μετέφεραν μεταχειρισμένους συσσωρευτές αυτοκινήτων.

    Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο 44ο χλμ. της Εθνικής Οδού Σερρών-Προμαχώνα, με κατεύθυνση προς Βουλγαρία, δύο φορτηγά οχήματα, με οδηγούς τους δύο συλληφθέντες, και κατά τον έλεγχο των οχημάτων βρέθηκαν στην κατοχή τους ακόμη και κλεμμένοι... σταυροί και καντήλια!

    Συγκεκριμένα στους αποθηκευτικούς χώρους των οχημάτων υπήρχαν:

    - 950 μεταχειρισμένοι συσσωρευτές αυτοκινήτων τους οποίους μετέφεραν χωρίς να έχουν λάβει την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής και χωρίς να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος

    - χάλκινα καλώδια συνολικού βάρους 2.276 κιλών και

    - 150 χάλκινοι σταυροί και καντήλια συνολικού βάρους 50 κιλών

    Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι χάλκινες καλωδιώσεις αφαιρέθηκαν από μετασχηματιστές της ΔΕΗ, ενώ οι 150 χάλκινοι σταυροί και καντήλια πιθανολογείται ότι προέρχονται από κλοπές σε νεκροταφεία.
    Category: Ελλάδα | Views: 244 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Για χρέη που ξεπερνούν τα 7,5 εκατ. ευρώ!

    Για δεύτερη φορά συνελήφθη ο Λάκης Γαβαλάς για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 7.597.233,96 ευρώ. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν το μεσημέρι τον 60χρονο σχεδιαστή για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

    Ο συλληφθείς θα
    οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Την προηγούμενη φορά που είχε συλληφθεί για χρέη ήταν στις 03/12/2011। Το ποσόν τότε ήταν 1.480.000 ευρώ.
    Category: Ελλάδα | Views: 237 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Στο αίμα πνίγηκαν οι χρόνιες προσωπικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους νύφη και πεθερά στη Χαλκιδική. Σε κατάσταση αμόκ η 32χρονη κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι την 59χρονη μητέρα του άνδρα της, μπροστά στα
    έντρομα μάτια γειτόνων και περαστικών.
    Το στυγερό έγκλημα που έχει συγκλονίσει τους κατοίκους της Καλλιθέας σημειώθηκε χθες το πρωί, όταν η νεαρή γυναίκα μετέβη στο σπίτι της πεθεράς της. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, οι δύο γυναίκες για μία ακόμη φορά λογομάχησαν, με αποτέλεσμα η 32χρονη να χάσει τον έλεγχο. Αρπαξε από την κουζίνα ένα μαχαίρι και άρχισε να χτυπά με μανία την πεθερά της σε όλο της το σώμα.
    Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στις διωκτικές αρχές οι γείτονες, η άτυχη γυναίκα με όσες δυνάμεις τής είχαν απομείνει κατάφερε να βγει αιμόφυρτη στο μπαλκόνι του σπιτιού της και να φωνάξει βοήθεια.
    Ομως, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Espresso», η 32χρονη την ακολούθησε και κρατώντας το μαχαίρι συνέχισε να τη χτυπά, παρά το γεγονός ότι οι γείτονες την εκλιπαρούσαν να σταματήσει. Αμέσως κάτοικος της περιοχής που έβλεπε τις σκηνές θρίλερ να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του κάλεσε την αστυνομία, άνδρες της οποίας μετέβησαν στο σπίτι, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.
    Εντρομοι γείτονες και αστυνομικοί αντίκρισαν την 32χρονη βουτηγμένη στο αίμα να στέκεται πάνω από το άψυχο σώμα της 59χρονης. Μάλιστα, η νεαρή γυναίκα, η οποία κρατούσε ακόμη το μαχαίρι στα χέρια της, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί της ζητούσαν να πετάξει το φονικό όπλο, έδειχνε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 246 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Την ίδια βραδιά θα διαγωνιστούν -για πρώτη φορά- στους ημιτελικούς της φετινής Eurovision Ελλάδα και Κύπρος, όπως προέκυψε από την κλήρωση! Παράλληλα, οι διοργανωτές
    αποκάλυψαν το logo και το σλόγκαν του διαγωνισμού.

    Οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν στις 22 και 24 Μαΐου, με 18 και 19 χώρες αντίστοιχα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια θέση στον τελικό, μαζί με τους λεγόμενους «Big 5» και την διοργανώτρια χώρα.

    Για πρώτη φορά, η χώρα μας και η Κύπρος θα διαγωνιστούν μαζί, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να ψηφίσουν η μία την άλλη!

    Το logo της φετινής διοργάνωσης, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, είναι ένα λουλούδι, ενώ το σλόγκαν είναι «light your fire»!

    Αναλυτικά η κλήρωση

    1ος ημιτελικός

    Μαυροβούνιο
    Ισλανδία
    Ρουμανία
    Αλβανία
    Βέλγιο
    Λετονία
    Ελβετία
    Φινλανδία
    Ελλάδα
    Μολδαβία
    Κύπρος
    Αυστρία
    Δανία
    Ρωσία
    Άγιος Μαρίνος
    Ισραήλ
    Ιρλανδία
    Ουγγαρία

    2ος ημιτελικός

    Σερβία
    Ολλανδία
    Πορτογαλία
    F.Y.R.O.M.
    Λευκορωσία
    Μάλτα
    Ουκρανία
    Αρμενία
    Βουλγαρία
    Σουηδία
    Γεωργία
    Σλοβενία
    Εσθονία
    Τουρκία
    Σλοβακία
    Κροατία
    Νορβηγία
    Λιθουανία
    Category: Ελλάδα | Views: 253 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Σαράντα ημέρες πέρασαν από την ημέρα που "έφυγε" η Μαρία Φιλιππάτου, η 23χρονη από την Πάτρα που έπασχε από νευρική ανορεξία. Χθες ετελέσθη το μηνμόσυνο της. Χθες αποκαλύφθηκε και ένα γράμμα που είχε αφήσει η 23χρονη λίγο πριν τον θάνατό της.
    Σε αυτό το γράμμα... η Μαρία ευχαριστεί όλο τον κόσμο που την βοήθησε με τον δικό της τρόπο καταγράφει τις ελπίδες της και τη θέλησή της για ζωή, την οποία τόσο άδικα και τόσο νωρίς στερήθηκε. "Σας ευχαριστώ και θέλω να τα καταφέρω να γυρίσω δυνατή και να σας ευχαριστήσω κι εγώ με το δικό μου τρόπο" ανέφερε στο γράμμα της προς όλους όσοι διοργάνωσαν φιλανθρωπικές βραδιές για τη συγκέντρωση χρημάτων για την ίδια. Αναφέρεται ονομαστικά σε φίλους της, τον Γιάννη και την Εφη, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα της σαν "στρατιώτες" όπως τους χαρακτήρισε, για να νικήσει το πρόβλημα υγείας της. Για τη μητέρα της γράφει: "Μανούλα δεν έχω λόγια να γράψω για να σε ευχαριστήσω. Δεν σε κούρασα για 23 χρόνια και τώρα πήρες στην πλάτη σου όλο το σταυρό. Βλέπεις κάθε μέρα να χειροτερεύω και οι πληγές να αυξάνονται και εσύ να σφίγγεις τα δόντια και να δίνεις το δικό σου αγώνα χαμογελώντας". Για τους φίλους της έγραφε: "Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με γνώρισαν από το κακό μου όνειρο και τους υπόσχομαι να παλεύω κάθε μέρα και αγωνιώ να ξυπνήσω από αυτό και να τους ανταμείψω γι αυτά που έκαναν. Να είστε πάντα υγιείς και πάνω από όλα να παραμείνετε άνθρωποι με πλούσια συναισθήματα και όχι με γεμάτες τσέπες. Οταν είσαι φτωχός στην ψυχή ποτέ δεν θα πλουτίσεις".
    Category: Ελλάδα | Views: 292 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Οι υποψήφιοι λυκείου θα εισαχθούν φέτος σε σχολή και όχι σε τμήμα ΤΕΙ.



    ύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», υπουργείο Παιδείας και περιφερειακά ΤΕΙ έχουν συμφωνήσει για την αλλαγή στην οργάνωση των σπουδών. Μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχει αποσαφηνιστεί πώς οι εισαχθέντες θα κατανέμονται, μετά το πρώτο έτος, σε προγράμματα σπουδών. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι θα μετρούν οι προτιμήσεις των φοιτητών, με αποτέλεσμα πολλά τμήματα χαμηλής ζήτησης να κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Η κίνηση στα ΤΕΙ κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θεωρείται πρόκριμα για την εφαρμογή του νέου τρόπου οργάνωσης των σπουδών και στα πανεπιστήμια. Πρόκριμα, επίσης, για τη βιωσιμότητα πολλών τμημάτων ΤΕΙ θεωρείται και η αλλαγή στον τρόπο ορισμού των εισακτέων του. Πλέον σημαντικό κριτήριο θα είναι και η ζήτηση των παλαιότερων αποφοίτων για ορισμό των θέσεων εισαγωγής σε κάθε τμήμα.
    Ειδικότερα, το υπ. Παιδείας και διοικήσεις ΤΕΙ έχουν συμφωνήσει στην εισαγωγή των αποφοίτων λυκείου σε σχολές. Επιλέγοντας ως παράδειγμα τμήματα με γεωτεχνολογικό αντικείμενο (π.χ. φυτικής παραγωγής, βιολογικής καλλιέργειας, οινολογίας) -αντίστοιχο παράδειγμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τμήματα διοίκησης επιχειρήσεων, logistics, εμπορίου- η νέα οργάνωση θα ακολουθήσει τα εξής βήματα:

    - Τα τμήματα φυτικής παραγωγής, βιολογικών καλλιεργειών και τροφίμων που λειτουργούν σε ένα ΤΕΙ θα συγκροτήσουν σχολή.

    - Στο πρώτο έτος οι φοιτητές θα παρα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 209 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Οριστικοποιήθηκε για τις 21 Μαΐου η ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών Εξετάσεων, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπ. Παιδείας, υπό την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι τα Βαθμολογικά Κέντρα θα είναι τα ίδια με πέρυσι, ενώ δεν αποκλείεται να μειωθούν τα Εξεταστικά Κέντρα, κυρίως εκεί που υπάρχουν λίγοι υποψήφιοι.

    Το διδακτικό έτος θα λήξει στις 25 Μαΐου για τα Γυμνάσια και στις 18 του ίδιου μήνα για τα Λύκεια.

    Στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν και οι επίσημες ανακοινώσεις από την ηγεσία του Υπουργείου.

    Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές 2012
    Category: Ελλάδα | Views: 234 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Συντελεστές:

    8: Για το γενικό βαθμό πρόσβασης

    1.3: για το 1ο μάθημα αυξημένης βαρύτητας ή 0.9 στην περίπτωση αντικατάστασής του από μάθημα γενικής παιδείας

    0.7: για το 2ο μάθημα αυξημένης βαρύτητας ή 0.4 στην περίπτωση αντικατάστασής του από μάθημα γενικής παιδείας.



    Συντελεστές για ειδικά μαθήματα:
    2 : για τμήματα Φιλολόγων, Μετάφρασης & Διερμηνείας κτλ.

    2: ελεύθερο & γραμμικό σχέδιο, αρμονία, έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων κτλ.

    1: ΜΜΕ, Ναυτιλιακές, Διεθνείς Σπουδές, Ελεύθερο Σχέδιο, τμήμα Πλαστικών τεχνών & Επιστημών Τέχνης κτλ.

    2: ΤΕΦΑΑ

    Μαθήματα αυξημένης βαρύτητας:

    Ι. Επιστημονικό πεδίο

    Αρχαία Ελληνικά (υποχρεωτικό θεωρητικής κατεύθυνσης)

    Ιστορία (υποχρεωτικό θεωρητικής κατεύθυνσης)

    ΙΙ. Επιστημονικό Πεδίο

    Μαθηματικά (υποχρεωτικό θετικής κατεύθυνσης & δύο κύκλων τεχνολογικής)

    Φυσική (υποχρεωτικό θετικής κατεύθυνσης & δύο κύκλων τεχνολογικής)

    ΙΙΙ. Επιστημονικό Πεδίο

    Βιολογία (υποχρεωτικό θετικής κατεύθυνσης)

    Χημεία (υποχρεωτικό θετικής κατεύθυνσης)

    ΙV. Επιστημονικό Πεδίο

    Μαθηματικά (υποχρεωτικό θετικής κατεύθυνσης & δύο κύκλων τεχνολογικής)

    Φυσική (υποχρεωτικό θετικής κατεύθυνσης & δύο κύκλων τεχνολογικής)

    V. Επιστημονικό Πεδίο

    Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (μάθημα επιλο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 232 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ 2012: Α.Ε.Ι – Τ.Ε.Ι.
    Το βιβλίο ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ 2012: Α.Ε.Ι. - Τ.Ε.Ι. (ISBN 978-960-92918-4-2) είναι ένας πλήρης οδηγός σπουδών για όλα τα τμήματα των Πανεπιστημίων και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που εμπεριέχονται στο μηχανογραφικό των Πανελληνίων.

    Περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε τμήμα, ενημέρωση για τα άμεσα συνδεόμενα επαγγέλματα αλλά και γενικότερες πληροφορίες για τις ειδικές κατηγορίες, το μηχανογραφικό, τα επαγγελματικά δικαιώματα, το Νέο Λύκειο κ.ά. Απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου που θα επιλέξουν κατεύθυνση-πεδία αλλά και σε όσους θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους. Παράλληλα, αποτελεί χρηστικό εργαλείο για συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού αλλά και για εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με την ενημέρωση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών.

    ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ 2012: Στρατιωτικές – Αστυνομικές Σχολές
    Το βιβλίο ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ 2012: Στρατιωτικές – Αστυνομικές Σχολές (ISBN 978-960-92918-5-9) αποτελεί έναν εξειδικευμένο οδηγό σπουδών με πλήρη ενημέρωση για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να πληροφορηθεί αναλυτικά για οτιδήποτε σχετίζεται με τις σπουδές και τα επαγγέλματα των Στρατιωτικών Σχολών, της Αστυνομικής Ακαδημίας αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας γενικότερα. Στο βιβλίο αυτό, εμπεριέχονται δεδομένα αναφορικά με την εισαγωγή και τη φοίτηση στα τμήματα αυτά, τις ειδικές διατάξεις και πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 255 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Στο πρώτο έτος της σχολής οι φοιτητές θα παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα, καθώς και μαθήματα επιλογής

    Στην αλλαγή του τρόπου οργάνωσης των σπουδών, με στόχο από φέτος η εισαγωγή των φοιτητών να γίνεται σε σχολή και όχι σε τμήματα, προχωρούν ΤΕΙ της χώρας, σε μία προσπάθεια να εξοικονομήσουν πόρους και να προλάβουν «λουκέτα» σε τμήματα χαμηλής ζήτησης.



    Είναι ενδεικτικό ότι στο ΤΕΙ Καβάλας έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ανασυγκρότησης της σχολής Γεωπονίας, αφού το τμήμα Οινολογίας ήταν μεταξύ των 25 που πέρυσι δέχθηκαν μηδενικούς εισακτέους.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρόπος με τον οποίο οι εισαχθέντες θα κατανέμονται, μετά το πρώτο έτος, σε προγράμματα σπουδών αναμένεται να αποσαφηνιστεί μέχρι το τέλος Μαΐου. Το σενάριο, πάντως, που προκρίνεται ως καταλληλότερο είναι να λαμβάνονται υπόψη κυρίως οι προτιμήσεις των φοιτητών.

    Πρώτο έτος
    Στο πρώτο έτος της σχολής οι φοιτητές θα παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα, καθώς και μαθήματα επιλογής, τα οποία θα είναι απαιτούμενα για τη συνέχιση της φοίτησής τους, από το δεύτερο έτος, σε εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών. Παράλληλα, με την ανασυγκρότηση των σχολών θα γίνεται και η ορθολογική κατανομή των κοινών μαθημάτων στις διάφορες κατευθύνσεις, με δεδομένο, άλλωστε, ότι οι προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού τα επόμενα χρόνια θα είναι ελάχιστες.

    Την ίδια ώρα, με βάση τις ίδιες πηγές, πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι από φέτος ο αριθ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 198 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Τροπολογίες για την αλλαγή του νόμου-πλαισίου που διέπει πλέον τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ ετοιμάζονται να κατατεθούν εν όψει και των κρίσιμων εκλογών για τα νέα Συμβούλια Διοίκησης


    Τροπολογίες με κρίσιμες αλλαγές στον νέο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια ετοιμάζονται στο υπουργείο Παιδείας. Τις επόμενες ημέρες κατατίθενται στη Βουλή αλλαγές που έρχονται να «θεραπεύσουν» προβλήματα και δυσλειτουργίες του νέου νόμου, ενώ δεν αποκλείεται και ένα «δεύτερο επίπεδο» μεταβολών σε άρθρα του μετά την εφαρμογή τους. Ολα αυτά ενώ μπαίνει ο Φεβρουάριος, κρίσιμος μήνας για το πρώτο crash test του νόμου. Και αυτό διότι τον επόμενο μήνα έχουν προσδιοριστεί οι περισσότερες εκλογικές διαδικασίες στα πανεπιστήμια για την ανάδειξη των οκτώ εσωτερικών μελών των νέων Συμβουλίων Διοίκησής τους. Η εικόνα που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν επιτρέπει εύκολα συμπεράσματα. Οι πανεπιστημιακοί είναι στην πλειονότητά τους παγωμένοι και κάποιοι από αυτούς ετοιμάζουν τα «σακάκια» τους για τα νέα Συμβούλια Διοίκησης. Οι διοικήσεις των ΑΕΙ τηρούν στάση αναμονής, οι φοιτητές είναι διχασμένοι (άλλοι ετοιμάζονται να... κλέψουν κάλπες και άλλοι απλώς αδιαφορούν).

    Οι πρώτες εκλογικές διαδικασίες σε ΤΕΙ της χώρας έδωσαν μια εικόνα «πενήντα-πενήντα». Στην Πάτρα η προσπάθεια προκήρυξης εκλογών οδήγησε σε κλεμμένες κάλπες και ματαίωση της διαδικασίας, ενώ καταλήψεις από φοιτητές και αναβολή της εκλογικής διαδικασίας συνέβησαν στα ΤΕΙ Λαμίας και Δυτι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 199 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Ο ανταγωνισμός για την εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές αναμένεται να ενταθεί τη φετινή χρονιά καθώς όλο και περισσότεροι μαθητές φαίνεται να στρέφονται προς τα εκεί. Η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, η «σιγουριά» του Δημοσίου και τα προνόμια που υπάρχουν ακόμη με το συνταξιοδοτικό καθεστώς των αστυνομικών, αποτελούν τα τρία βασικά πλεονεκτήματα του επαγγέλματος.

    Επιπρόσθετος παράγοντας για την προτίμηση των μαθητών στις Αστυνομικές Σχολές είναι και η δωρεάν διαμονή και σίτιση για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές.

    ΕΛ.ΑΣ. - ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

    Η Σχολή Αξιωματικών είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καθώς και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Η εισαγωγή των υποψήφιων σπουδαστών στη Σχολή πραγματοποιείται από το 1995 με το σύστημα των Πανελλήνιων Εξετάσεων.

    Οι υποψήφιοι πριν από την επιλογή τους από το υπουργείο Παιδείας, υποβάλλονται σε προκαταρκτικές εξετάσεις, οι οποίες συνίστανται σε ψυχοτεχνική δοκιμασία, υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες. Οι υποψήφιοι που δεν κρίνονται ικανοί σε κάποια από τις προκαταρκτικές δοκιμασίες, δεν έχουν δικαίωμα επιλογής για τη Σχολή Αξιωματικών.

    Η φοίτηση στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη, ενώ διακρίνεται σε θεωρητική και πρακτική, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα.

    ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ

    Είναι Ανώτερη Σχολή υπερδιετούς κύκλου σπουδών, η οποία εδρεύει στ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 306 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων υποψηφιότητας θα είναι ενιαία για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).

    Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία 10-28 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.

    Όσοι μαθητές της Γ' τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ επιθυμούν να μην συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, στο ίδιο διάστημα 10-28 Φεβρουαρίου υποβάλλουν στο Γενικό Λύκειο φοίτησης σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.
    Υπόχρεοι για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης κατά περίπτωση είναι :

    α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο Λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, καθώς επίσης και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αν επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτό πανελλαδικά.

    β) οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους. Μαζί με την Αίτηση - Δήλωση συνυποβάλλουν:

    i) επικυρωμένο αντίγρα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 214 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Ακολουθεί η λίστα με όλα τα κοινωνικά φαρμακεία της Ελλάδας.

    Τα εύσημα ανήκουν στους εμπνευστές της κίνησης και σε όλους όσους εργάζονται καθημερινά για τη εύρυθμη λειτουργία τους.....

    Αθήνα - Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αθηναίων

    Που: πλατεία Βαρβακείου Αγοράς (οδός Αθηνάς)

    Πότε: κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 09:00-16:00

    Αθήνα - Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης στην Ηλιούπολη

    Που: Κ. Καραμανλή 12 & Ιάσονος

    Πότε: Δευτέρα 9.00-13.00, Τρίτη 8.30-11.30

    Τηλέφωνο: 210 9917855

    Αθήνα - Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

    Που: Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού

    Πότε: Δευτέρα-Σάββατο 10:00-13:00 για τη γραμματεία

    Τηλέφωνο: 210 9631950

    Θεσσαλονίκη - Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

    Που: Αισώπου 24 (Βαρδάρης)

    Πότε: Δευτέρα-Παρασκευή

    Τηλέφωνο: 2310 520386

    Βόλος - Κοινωνικό Φαρμακείο Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος

    Που: Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη - Α. Γαζή)

    Πότε: κάθε Τετάρτη 5-8 μ.μ.

    Τηλέφωνο: 24210 28833

    Πάτρα - Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Πατρέων

    Που: Μαιζώνος 19 (παλιό Αρσάκειο)

    Πότε: 6-11πμ

    Σέρρες - Κοινωνικό Φαρμακείο Σερρών

    Που: Δημητρίου Σπυρίδη 12

    Πότε: κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 11:00-12:00 το πρωί

    Κιλκίς - Κοι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 237 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Mε αφορμή την ολοκλήρωση του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του

    Οδυσσέα Ελύτη το 2011 στην Ελλάδα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσίασε ένα ανέκδοτο κείμενο του ποιητή, από ομιλία του στους Έλληνες μετανάστες στη Στοκχόλμη. Η ομιλία του ποιητή έγινε τον Νοέμβριο του 1979, μετά την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ της Σουηδικής Ακαδημίας για το έργο του.
    Η ομιλία μεταφέρεται αυτούσια με την επισήμανση του Ελύτη «ότι η γλώσσα είναι ένας φορέας ήθους που, αν δεν τον υπακούσεις, θα τιμωρηθείς».

    Διαβάστε την:

    Η ομιλία

    «Αγαπητοί φίλοι, περίμενα πρώτα να τελειώσουν οι επίσημες γιορτές που προβλέπει η “Έβδομάδα Νόμπελ” και ύστερα να ’ρθω σ’ επαφή μαζί σας. Το έκανα γιατί ήθελα να νιώθω ξένιαστος και ξεκούραστος.

    Ξεκούραστος βέβαια δεν είμαι. Χρειάστηκε να βάλλω τα δυνατά μου για να τα βγάλω πέρα με τις απαιτήσεις της δημοσιότητας, τις συνεντεύξεις και τις τηλεοράσεις. Αλλά ένιωθα κάθε στιγμή ότι δεν εκπροσωπούσα το ταπεινό μου άτομο αλλά ολόκληρη τη χώρα μου. Κι έπρεπε να την βγάλω ασπροπρόσωπη. Δεν ξέρω αν το κατάφερα. Δεν είμαι καμωμένος για τέτοια. Για τιμές και για δόξες. Τη ζωή μου την πέρασα κλεισμένος μέσα σε 50 τετραγωνικά (μέτρα), παλεύοντας με τη γλώσσα. Επειδή αυτό είναι στο βάθος ή ποίηση: μια πάλη συνεχής με τη γλώσσα. Τη γλώσσα την ελληνική που είναι η πιο παλιά και η πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου.

    Ό,τι και να πει ένας ποιητής, μικρό ή μεγάλο, σημαντικό ή ασήμαντο, δεν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 190 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Δεκατέσσερις ανήσυχοι φωτορεπόρτερ και οπερατέρ αποφάσισαν μέσα από την δική τους οπτική ματιά και με
    τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών να παρουσιάσουν την κρίση που ταλανίζει τη σύγχρονη Ελλάδα σε ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ.

    Το "The Prism GR2011" είναι δημιούργημα της παραγωγού, σκηνοθέτη και δημοσιογράφου Νίνας - Μαρίας Πασχαλίδου και του κινηματογραφιστή Νίκου Κατσαούνη που, όταν και οι δύο επέστρεψαν στην Ελλάδα, αποφάσισαν να συνεργαστούν με δημιουργούς και να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική.

    "Πρόκειται για 27 multimedia ιστορίες που αντικατοπτρίζουν τις ιστορίες ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές πραγματικότητες, όπως αυτές βιώνονται κατά την περίοδο της κρίσης. Φιλοδοξία μας είναι οι ιστορίες να μας βοηθήσουν να προβληματιστούμε γύρω από το ποιοι είμαστε", αναφέρουν οι εμπνευστές της ομάδας.

    Αυτό το Σαββατοκύριακο η ομάδα διαγωνίζεται στο FIPA στη Γαλλία, στην κατηγορία Web Creations και την ταινία "Krisis" στην κατηγορία Creative Documentaries.
    Category: Ελλάδα | Views: 164 | Added by: marilou | Date: 2012-01-30 | Comments (0)

    Ένας Έλληνας μπήκε στην λίστα του περιοδικού «Time» για τις προσωπικότητες της χρονιάς,
    μόνο που στην περίπτωση αυτήν, αυτό που προκαλεί έκπληξη δεν είναι το ότι είναι Έλληνας, αλλά το ό,τι είναι σκύλος, και φυσικά πρόκειται για τον γνωστό σε όλους «διαδηλωτή» Λουκάνικο.

    Ο σκύλος των διαδηλώσεων, και της κάθε πορείας, Λουκάνικος, δεν έχει λείψει από καμμία κινητοποίηση, και δεν χάνει ευκαιρία να γαβγίσει στα ΜΑΤ! Όπως είναι φυσικό δεν έλειψε και στις πρόσφατες πορείες ενάντια στα δυσβάστακτα μέτρα, και ευτυχώς για αυτόν, αυτή του η αφοσίωση, αναγνωρίστηκε.
    Category: Ελλάδα | Views: 234 | Added by: marilou | Date: 2012-01-29 | Comments (0)

    Για το αν και κατά πόσο οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν και παραδέχονταν την αστρολογία, οι γνώμες διίστανται.
    Σε γενικές γραμμές συμφωνείται πως την αξιολογούσαν ως απαράδεκτη και μη εφαρμόσιμη.
    Αυτό που δέχονταν ήταν η αστρονομία στην πρακτική και μετρήσιμη πλευρά της, στη βαθιά γνώση των ουρανίων φαινομένων, των τροχιών τους, αλλά και όλων των ιδιοτήτων των πλανητών και των αστέρων.

    Ωστόσο υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ή ακόμα και αποδείξεις, πως αυτό που σήμερα ονομάζουμε αστρολογία, ήταν παραδεκτή τουλάχιστον σε ορισμένους μυημένους κύκλους και, ίσως, σε κάποια Μυστήρια. Πάντως, αν και ο Θεόφραστος διευκρινίζει πως «οι Στωικοί, και ειδικά ο Ποσειδώνιος, είναι υπεύθυνοι για την εισαγωγή της αστρολογίας στην Ελλάδα» από τους Χαλδαίους, είμαστε σε θέση να επισημάνουμε, πως η αστρολογία ήταν γνωστή μερικούς αιώνες νωρίτερα, αφού στους Ορφικούς Ύμνους διαβάζουμε ότι οι «αστερισμοί ορίζουν το πεπρωμένο, ρυθμίζουν τη μοίρα αλλά και τη ζωή των ανθρώπων».

    Ο Ησίοδος, μάλιστα, πολύ πριν τους Στωικούς, συνιστούσε (εκείνη την εποχή) «οι γάμοι να γίνονται όταν ο πλανήτης Δίας βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων». Ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης και ο μεταγενέστερος μεγάλος γιατρός Γαληνός αναφέρουν τις επιρροές που δεχόμαστε από την κίνηση ορισμένων άστρων και πλανητών, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία των ανθρώπων.

    Ο Δημόκριτος, που δεν ήταν γιατρός, έχει την ίδια γνώμη. Ο Πρόκλος, μάλιστα, μας παραδίδει πως ο ωροσκόπος του παγκοσμίου ωροσκοπ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 219 | Added by: marilou | Date: 2012-01-29 | Comments (0)

    Όσοι έχουν την κακή συνήθεια να βρίζουν, αν δεν μπορούν να την κόψουν, τουλάχιστον ας προσπαθήσουν χρησιμοποιούν την αρχαία ελληνική γλώσσα για να είναι λιγότερο χυδαίοι… Άλλωστε όπως θα διαπιστώσετε, έχει πλάκα!

    Ταύτα λαβείν μωρή νοσούσα = Πάρ’ τα μωρή άρρωστη

    Λαβε τους όρχεις ημών = Πάρ’ τα α…… μας

    Αφόδευε εντός = Χέσε μέσα

    Λάβε κίναιδε = Πάρ’ τα π…..

    Ύπαγε γαμηθείναι = Άντε γ……

    Όδευε εις συνουσίαν = Άντε γ……

    Λάβε τους όρχεις ημών = Πάρ’ τα α…… μας

    Εσύ εστί για τον πέο = Είσαι για τον π…..

    Λάβε έναν αυνανιστήν = Πάρε ένα μ…..!

    Κάμνω σε τι, μήτηρ; = Τι σου κάνω μάνα μου;

    Αφόδευε υψηλά και ηγνάντει = Χέσε ψηλά κι αγνάντευε

    Ίνα πέρδεις επί τοις όρχεσίν μου = Θα μου κλάσεις τα α……!

    Είχον τε κνησμόν οι όρχεις μου = Και με τρώγαν τα α…… μου!

    Ποιώ έρωτα δια το αιδοίο της μητρός σου = Γ… το μ…. της μάνας σου

    Σου συνουσιάζεται ο οίκος που διαμένεις ομοφυλόφιλε = Σου γ……. το σπίτι π…..

    Ευμεγέθους σωματικής διάπλασης ατομικός εραστής = Χοντρομ……

    Θα σου συνουσιάσω τον οίκο όπου διαμένεις παλιό ομοφυλόφιλε = Θα σου γ….. το σπίτι παλιόπ…..!!!

    Της επιχρήμασις εκδηλωμένης γυναικός το σίδερον κιγκλίδωμα = Της π……. το κάγκελο!!!

    Τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι = Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 218 | Added by: marilou | Date: 2012-01-29 | Comments (0)

    Τη θρυλική παρέα του Muppet Show σε νέες περιπέτειες, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από τις 2 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους.

    Ο Γουόλτερ, ο μεγαλύτερος φαν των Muppets στον κόσμο, και οι φίλοι του Γκάρι και Μαίρη πληροφορούνται πως ένας πετρελαιάς σκοπεύει να κατεδαφίσει το Muppet Theater για να ξεκινήσει στο σημείο αυτό γεωτρήσεις.

    Πανικόβλητοι, οι τρεις τους βρίσκουν τον Κέρμιτ και μαζί αποφασίζουν να αναζητήσουν τους πρώην φίλους και συνεργάτες του, προκειμένου να διοργανώσουν έναν τηλεμαραθώνιο και να συγκεντρώσουν τα 10 εκατ. δολάρια που απαιτούνται για να σώσουν το θέατρο.

    Της προσπάθειας να ξαναγυρίσουν οι αξιαγάπητες μαριονέτες του Tζιμ Χένσον στην κινηματογραφική μόδα ηγούνται οι Τζέισον Σέγκελ (ο οποίος εκτελεί και χρέη σεναριογράφου) και Έιμι Άνταμς, ενώ συνδράμουν πολλοί σταρ του Χόλυγουντ, ανάμεσά τους και οι Μπίλι Κρίσταλ, Μίλα Κούνις, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Έμιλι Μπλαντ, Τζακ Μπλακ και ο 90χρονος Μίκι Ρούνεϊ!
    Category: Ελλάδα | Views: 228 | Added by: marilou | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Το αιματηρό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό τους αριστερού χεριού του νεαρού αλλοδαπού και τον τραυματισμό του στο πρόσωπο και άλλα σημεία του σώματός του σημειώθηκε σε δασική περιοχή κοντά στο Χάνι Δελβινακίου.

    Άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν τον τραυματισμένο 24χρονο στο 46ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακκαβιάς.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους αστυνομικούς, ενώ βρισκόταν στο δάσος διέκρινε ένα άγνωστο μεταλλικό αντικείμενο να ξεπροβάλλει λίγο από το έδαφος. Έτσι, ο Αλβανός το χτύπησε με ένα ξύλινο υποστήριγμα που κρατούσε, με αποτέλεσμα αυτό να εκραγεί και να τον τραυματίσει.

    Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν παλιά ναρκοπέδια, από το 1940 αλλά και από τον εμφύλιο.

    Η Αστυνομία εξετάζει προσεκτικά την υπόθεση. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.
    Category: Ελλάδα | Views: 203 | Added by: marilou | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    για σήμερα προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της ανατολικής και νότιας χώρας. Από τη Θεσσαλία και βορειότερα ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα πεδινά.

    Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τοπικά στα βόρεια και το Ιόνιο θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι, βορειοανατολικοί 5- 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

    Στην Αττική αναμένεται να σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά και βόρεια. Στα βόρεια ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-9 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα χιονόνερου ή ασθενών χιονοπτώσεων προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0-5 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί, 3-5 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής στο Ιόνιο. Οι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 225 | Added by: marilou | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Εδώ και μερικούς μήνες εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ευρώπη, ζητούν να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα, καταγγέλλοντας παράλληλα την...
    "δικτατορία των αγορών" και την επιβολή μέτρων οικονομικής λιτότητας.

    Η πρωτοβουλία ονομάστηκε "Η έκκληση της Νάντης", αφού από αυτή την πόλη της Γαλλίας ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών με το σλόγκαν "Είμαι και εγώ Έλληνας".

    "Είμαστε και εμείς Έλληνες. Μαζί περνάμε κοινές δυσκολίες και συμπαραστεκόμαστε στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό", εξηγεί ο Λικ Ντουγιάρ, δάσκαλος στο επάγγελμα με καταγωγή από τη Νάντη της Γαλλίας.

    Στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου ο κ. Ντουγιάρ άναψε την πρώτη σπίθα που γρήγορα μετατράπηκε σε ένα μικρό πλην ενθουσιώδες κίνημα συλλογής διαδικτυακών υπογραφών για την απόκτηση της Ελληνικής υπηκοότητας, ως ένδειξη συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους Έλληνες.

    Πως άρχισαν όλα

    Όλα φαίνεται πως άρχισαν από μία μακρά συζήτηση μεταξύ δύο φίλων το βράδυ της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου. "Με τον γείτονα και φίλο μου Ζιλ Γκελγκόν μένουμε στην Νάντη με τις οικογένειές μας. Η πρωτοβουλία μας άρχισε στο όνομα ενός πολιτιστικού συλλόγου που ονομάζεται "Η Νάντη είναι μία γιορτή - Neuf". Γράψαμε τα πρώτα κείμενα και αρχίσαμε να τα στέλνουμε σε φιλελληνικές οργανώσεις καθώς και στον παριζιάνικο τύπο. Ο δημοσιογράφος Ερβέ Κεμπφ αναπαρήγαγε την επιστολή μας και έτσι από τα τέλη Δεκεμβρίου είχαμε ήδη μαζευτεί 70 άτομα. Τα υπόλοιπα τα διαβάζετε στο διαδίκτυο", εξηγεί ο εμπνευστής τη ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 248 | Added by: marilou | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Μια νέα νοσηρή ιστορία παιδεραστίας με θύμα ένα 13χρονο κοριτσάκι - Έρευνα και για τους γιατρούς,
    που την έβαλαν στο χειρουργείο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών της. Η υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία, απασχολεί την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών....

    Ρόδου!

    Πρωταγωνιστής ένας 30χρονος κάτοικος του νησιού, που κατηγορείται για βιασμό, ενός παιδιού που πηγαίνει στην Γ' Γυμνασίου.

    Το θέμα λαμβάνει ιδιάζουσες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι ελέγχονται στα πλαίσια της ίδιας έρευνας και γιατροί που υπέβαλαν το ανήλικο παιδί σε έκτρωση χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων της!

    Η ανήλικη φέρεται μάλιστα να οδηγήθηκε στο χειρουργικό κρεβάτι συνοδευόμενη από τον βιαστή της, που σύμφωνα με τη dimokratikionline.gr, την απειλούσε ότι θα ενημερώσει για την εγκυμοσύνη τον πατερα και τους συγγενείς της!

    Τα πάθη της ανήλικης κοπέλας ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2011. Ο 30χρονος συνάντησε την ανήλικη, σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά σε ένα μπαρ και άρχισε να την πολιορκεί. Κάποια στιγμή και ενώ ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα φορτικός απέναντι στην ανήλικη, την ακολούθησε σε δημόσιο χώρο, σε παραλία και εκεί τη βίασε!

    Η ανήλικη διαπίστωσε ότι είχε καθυστέρηση στον κύκλο της και αφού επισκέφθηκε πανικόβλητη γιατρό, διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος. Φοβήθηκε να μιλήσει στους δικούς της και ο 30χρονος την έπεισε να κάνει έκτρωση.

    Μαζί του η ανήλικη επισκέφθηκε ένα ιατρείο γυναικολόγου, ο οποί ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 225 | Added by: marilou | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς δημοσίων υπαλλήλων εντόπισαν
    , ύστερα από ελέγχους, επιθεωρητές του ΣΔΟΕ. Τα αστρονομικά ποσά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με κανέναν τρόπο και στους περισσότερους από αυτούς ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.
    Λεφτά κάτω από το τραπέζι έπαιρναν δημόσιοι υπάλληλοι που βρέθηκαν με καταθέσεις κροίσων χωρίς φυσικά να μπορούν να τις δικαιολογήσουν. Από την άρση τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου, οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εντόπισαν το......
    αστρονομικό ποσό των

    8 εκατ. ευρώ στους οικογενειακούς λογαριασμούς δικαστικής υπάλληλου του Πρωτοδικείου Αθηνών
    Υπάλληλος δασαρχείου Αιγαίου είχε καταθέσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ
    Προϊστάμενος πολεοδομίας δυτικής Ελλάδας είχε σε καταθέσεις 600.000 ευρώ.
    Υπάλληλος πολεοδομίας δήμου του νομού Αττικής με καταθέσεις ύψους 450.000 ευρώ
    Προϊστάμενος στον Σύνδεσμο δήμων και κοινοτήτων κατείχε περιουσιακά στοιχεία αξίας 500.000 ευρώ
    680.000 διατηρούσε σε λογαριασμούς υπάλληλος δημοσίου οργανισμού.

    Χρυσές δουλειές έκαναν και κρατικοί λειτουργοί, δικηγόροι και γιατροί σε Αργολίδα, Κόρινθο, Λακωνία και Μεσσηνία. Προ εκπλήξεων βρέθηκαν οι επιθεωρητές του ΣΔΟΕ που ερευνούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

    Περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ έχουν συγκεντρώσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς δύο υψηλόβαθμων υπαλλήλων της πολεοδομίας σε Ναύπλιο και Άργος, ύποπτες τμηματικές καταθέσεις από 2 εως 15.000 ευρώ σε διάφορα χρονικά διαστήματα, Αξι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 226 | Added by: marilou | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μια έντονη σεισμική δραστηριότητα

    στην περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα ανάμεσα στην Σαντορίνη,
    Κρήτη και Ρόδο.

    Μόλις τις τελευταίες 34 ώρες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 68 καταγεγραμμένοι σεισμοί με αποκορύφωμα τους δύο σεισμούς των 5,3 ρίχτερ που σημειώθηκαν ο ένας στις 1.33′ σήμερα τα ξημερώματα σε βάθος 13 χιλιομέτρων και ο άλλος στις 4.24′ χθές τα ξημερώματα σε βάθος 14 χιλιομέτρων.

    Συνολικά πάντως το ίδιο χρονικό διάστημα, όπως φαίνεται και από το σχετικό χάρτη (φωτογραφία) στον ελλαδικό χώρο έχουν σημειωθεί 42 σεισμοί από τα μεσάνυχτα σήμερα και 64 κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δονήσεις που καταγράφονται έχουν σχετικά μικρό εστιακό βάθος και σχετικά μικρή διασπορά.
    Category: Ελλάδα | Views: 178 | Added by: marilou | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    ~42+ σεισμικές δονήσεις μόνο το τελευταιο 24 ωρο στη Σαντορίνη(http://www.seismoi.gr/)
    ~ Η θερμοκρασία της θάλασσας τετοια εποχη στη Σαντορίνη έχει φτάσει τους 30 βαθμούς και τα ψάρια έχουν εξαφανιστεί.(http://www.apocalypsejohn.com/ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 310 | Added by: Lost-Empire | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Έπεσε με το αυτοκίνητό του σε χαράδρα μεγάλου βάθους..
    .

    Μετά τον απαγχονισμό του 15χρονου μαθητή χθες στη Λάρισα, άλλη μία αυτοκτονία καταγράφηκε στην ίδια πόλη σήμερα.

    Σε χαράδρα 50 μέτρων σε επαρχιακό δρόμο του νομού, εντοπίστηκε σήμερα το σώμα 50χρονου Λαρισαίου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από χθες το μεσημέρι και βάσει των στοιχείων που έχουν οι αρχές, συνάγεται το συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

    Το μεσημέρι σήμερα, μετά από έρευνα, εντοπίστηκε το όχημα που οδηγούσε στην χαράδρα και με τη συμμετοχή ανδρών της ΕΜΑΚ, καθώς και οχημάτων ανασύρθηκε η σoρός του.
    Category: Ελλάδα | Views: 221 | Added by: marilou | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Στο φαρμακείο, που στεγάζεται στην οδό Παπαφλέσσα στη Λαμία,
    βρισκόταν χθες το απόγευμα...



    η ιδιοκτήτρια με την κόρη της. Στις 18:30 μπήκε μέσα ένας άνδρας μετρίου αναστήματος, ο οποίος φορούσε γκρί σκούφο, μαύρα γάντια, πορτοκαλί κασκόλ και χακί μπουφάν.

    Ο… εισβολέας ξαφνικά έβγαλε ένα μαχαίρι και πλησίασε τις δύο γυναίκες λέγοντας: «Γρήγορα δυο κουτιά Vulbegal και Hipnostedon».

    Η φαρμακοποιός διατηρώντας τη ψυχραιμία της σήκωσε το τηλέφωνο λέγοντας ότι θα καλέσει την αστυνομία και τότε ο δράστης τράπηκε σε φυγή…
    Category: Ελλάδα | Views: 151 | Added by: marilou | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,
    σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη...

    θαλάσσια περιοχή νότια της Σαντορίνης.



    Ο σεισμός είχε επίκεντρο 48 χλμ νοτιοδυτικά του Εμπορειού Σαντορίνης και εστιακό βάθος 10 χλμ, ενώ ακολούθησαν δύο ακόμα μετασεισμοί μεγέθους 3,2 και 3,1 Ρίχτερ αντίστοιχα. Ζημιές δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής.

    Μήπως ξυπνά το ηφαίστειο για να καταπιεί αυτούς που κυβερνούν και μαζί και τα προβλήματα της Ελλάδας;
    Category: Ελλάδα | Views: 197 | Added by: marilou | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/de00e2f1e0857679e310e89a314add3f_XL.jpg?t=1327642279[/img]
    Τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων εν όψει της νέας δανειακής σύμβασης καθώς και την πιστή εφαρμογή...

    των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί (Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο) ζητεί η Τρόικα από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.
    Category: Ελλάδα | Views: 169 | Added by: Vazelos13 | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    [img]http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/eb69c89309e074496556a101311cd210_XL.jpg?t=943912800[/img]Η κακοκαιρία εξακολουθεί και προκαλεί προβλήματα στην...
    κυκλοφορία των οχημάτων σε επαρχιακούς κυρίως δρόμους ενώ κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

    Διακοπή κυκλοφορίας:

    Ροδόπη:
    Λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη διάβαση ποταμού Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), διάβαση ποταμού Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών – Φιλύρας), διάβαση ποταμού μεταξύ Ιασίου και Εβρένου, διάβαση ποταμού μεταξύ Αετοκορυφής και Διώνης, διάβαση ποταμού μεταξύ Λοφαρίου και Στρύμης, διάβαση ποταμού μεταξύ Αρριανών και Σκαλώματος, διάβαση ποταμού μέσα στη Φιλύρα, διάβαση ποταμού μεταξύ Δοκού και Γρατίνης.
    Category: Ελλάδα | Views: 137 | Added by: Vazelos13 | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Οι αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να ανταλλάσουν χωρίς ιδιαίτερα
    προβλήματα και σε γρήγορο χρόνο πληροφορίες, τόσο κατά την περίοδο των πολέμων όσο και σε περίοδο ειρήνης. Με το εφευρετικό τους μυαλό είχαν κατορθώσει να σχεδιάσουν ένα σύστημα από μηχανισμούς που τους επέτρεπαν να φτάσει στο τελικό δέκτη οποιοδήποτε μήνυμα ήθελαν, δυανύοντας ακόμα και 700χλμ σε περίπου μία ώρα. Ας δούμε με ποιο τρόπο γινόταν αυτό.

    Ημεροδρόμοι
    Το πρώτο σχέδιο των ελλήνων για τη μεταφορά πληροφοριών αποτελεί η χρήση των ημεροδρόμων. Ήταν άνθρωποι γνωστοί για τις ικανότητές τους στο τρέξιμο στουςοποίους εμπιστεύονταν τη μεταφορά μηνυμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο πιο γνωστός ημεροδρόμος που έμεινε και στην ιστορία ήταν ο Φειδιππίδης, ο οποίος πήγε από την Αθήνα στο Μαραθώνα και μετά πάλι πίσω στην Αθήνα το μήνυμα της νίκης χωρίς καμία στάση και πέθανε από εξάντληση.

    Οι ημεροδρόμοι είχαν αποκτήσει το σεβασμό και κοινωνική καταξίωση σε σημείο να τους έχουν αφιερωθεί και ναοί (Τάλβυθος ημεροδρόμος του Αγαμέμνωνα στον οποίο οι Σπαρτιάτες αφιέρωσαν ναό). Ενδέχεται κάποιοι από τους ημεροδρόμους να ήταν έφιπποι ειδικά όταν ήταν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις. Αυτή ήταν η αρχική μορφή του συστήματος των ημεροδρόμων που στη πορεία αναβαθμίστηκε και βελτιώθηκε με τη δημιουργία σταθμών στους οποίους οι αγγελιαφόροι πλέον άλλαζαν τα άλογά τους και ξεκουράζονταν ή άλλαζε και ο
    αγγελιαφόρος.

    Τηλεβόας
    Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος που συνέλαβε ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 175 | Added by: marilou | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Ο καπετάνιος δεν υπακούει στις εντολές του λιμενικού...
    Ξεκίνησε εκ νέου την πορεία του με προορισμό την Ιταλία λίγο μετά τις 8 το βράδυ, παρά τις υποδείξεις ανδρών του Λιμενικού Σώματος, να κατευθυνθεί στο λιμάνι, ο καπετάνιος του πλοιαρίου που βρίσκεται στα ανοιχτά της Πύλου και το οποίο μεταφέρει περίπου 100 λαθρομετανάστες.

    Ο καπετάνιος, κάποια στιγμή, ακινητοποίησε το πλοιάριο 30 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Πύλου και σταμάτησε να απαντά στις εντολές των λιμενικών.

    Αυτή τη στιγμή παρακολουθείται διακριτικά ενώ στην περιοχή αναμένονται άλλα τρία σκάφη με κλιμάκια των ειδικών αποστολών.

    Το σκάφος με τους λαθρομετανάστες είχε κατεύθυνση την Ιταλία και εντοπίστηκε το μεσημέρι από ελικόπτερο στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου.

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό του στη θαλάσσια περιοχή, κοντά στη νησίδα Βενέτικο, ξεκίνησαν, όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες έκανε κλήση από το κινητό του στην αστυνομική διεύθυνση και δήλωσε ότι το πλοιάριο με δεκάδες άτομα, βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

    Την ίδια ώρα οι πενήντα οχτώ λαθρομετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων, που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πεζή από άνδρες της λιμενικής αρχής στο Γύθειο, στο οδικό δίκτυο από Μαρμάρι προς Βάθεια στην ανατολική Μάνη, φέρεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, να έχουν σχέση με την ίδια υπόθεση.

    Οι λαθρομετανάστες είχαν ξεκινήσει με φορτηγό από την Αθήνα με προορισμό το Γύθειο προκειμένου να επιβιβαστούν στο ίδιο σκάφος που θα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 196 | Added by: Vazelos13 | Date: 2012-01-28 | Comments (0)


    Κι όμως δεν είναι ούτε αστείο, ούτε αφορά κάποια σκανδιναβική χώρα. Το θέμα συζητήθηκε χθες από την Επιστημονική Επιτροπή Διατροφικής Πολιτικής η οποία...
    συνεδρίασε υπό τον ειδικό γραμματέα, Κώστα Παταβούκα και την καθηγήτρια, Αθηνά Λινού, και δεσμεύτηκε να παραδώσει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πόρισμα για τη διατροφική πολιτική μέχρι το τέλος Μαρτίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες της Επιτροπής τόνισαν ότι η φορολογία μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση/κίνητρο για μια στροφή της κοινωνίας σε πιο υγιεινή διαστροφή. Η πρόταση, λοιπόν, ήταν μπουν υψηλότεροι φόροι στα ανθυγιεινά τρόφιμα (υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά οξέα, αλάτι και ζάχαρη) και χαμηλότεροι σε τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά! Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Υπολογίστε κατιτίς πιο ακριβή την τιμή του γύρου, του κρουασάν, του χάμπουργκερ, της πίτσας κλπ…!

    Σύμφωνα με τους ομιλητές, η Επιτροπή στοχεύει στη δημιουργία εθνικού διαιτολογίου και ποσοτολογίου για τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν για παιδικούς σταθμούς, φοιτητικά εστιατόρια αλλά και τις ένοπλες δυνάμεις.

    Οι παλιοαλήτες φορολογούν τη φτώχεια!!!

    Αν κάποιος Έλληνας έχει τα χρήματα να αγοράσει βιολογικά τρόφιμα ,ψάρια και θαλασσινά ή φιλέτα κρέατος δε τρώει κάθε μέρα σουβλάκια.

    Θέλου ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 205 | Added by: Vazelos13 | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    Τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις είναι το ίδιο σημαντικά με αυτά που πρέπει να κάνεις: ...

    •Ποτέ μην απαντάς στο τηλέφωνο
    •Ποτέ μην βλέπεις το ρολόι σου
    •Ποτέ μην πεις κάτι άσχημο για το σώμα του συντρόφου σου
    •Ποτέ μην σχολιάζεις τις...
    επιδόσεις ή την τεχνική του συντρόφου σου(συζήτησε το αργότερα)
    •Ποτέ μην προσποιείσαι τον οργασμό
    •Ποτέ μην συζητάς για αντισεξουαλικά ζητήματα
    •Ποτέ μην δείχνεις ότι βαριέσαι
    •Ποτέ μην κάνεις κριτική στο σύντροφο σου, με οποιονδήποτε τρόπο
    •Ποτέ μην ορίζεις περιορισμένο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της πράξης
    •Ποτέ μην διακόπτεις το sex επειδή απλά και μόνο έφθασες σε οργασμό. Υπολόγιζε και το σύντροφο σου.

    Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: 10 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια του sex!
    Category: Ελλάδα | Views: 171 | Added by: Vazelos13 | Date: 2012-01-28 | Comments (0)

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ


    Ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας άνοιξαν τα μάτια τους και κοίταξαν γύρω τους απορημένοι. Αλλού είχαν κοιμηθεί και αλλού ξύπνησαν. Σηκώθηκαν, βάδισαν μέχρι την έξοδο της φωλιάς κι αντίκρισαν το απέραντο κάτασπρο τοπίο.

    Τα δύο μικρά αρκουδάκια ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας εδώ και λίγες ημέρες ζουν σε μια περιοχή που αποτελεί φυσικό βιότοπο αρκούδας

    Ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας άνοιξαν τα μάτια τους και κοίταξαν γύρω τους απορημένοι. Αλλού είχαν κοιμηθεί και αλλού ξύπνησαν. Σηκώθηκαν, βάδισαν μέχρι την έξοδο της φωλιάς κι αντίκρισαν το απέραντο κάτασπρο τοπίο.

    Ηταν οι πρώτες εικόνες που είδαν οι επιστήμονες του «Αρκτούρου» από την on line κάμερα που έχουν εγκαταστήσει στη νέα φωλιά των δύο μικρών αρκούδων, εκεί όπου τις μετέφεραν το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο του σχεδίου «επιστροφή στη φύση».

    Πρόκειται για τα δύο ορφανά αρκουδάκια, που είχαν βρεθεί μωρά την περασμένη άνοιξη.

    Ο Μικρός Τζον είχε βρεθεί τον περασμένο Απρίλιο σε δασική περιοχή του Αργους Ορεστικού Καστοριάς και ζύγιζε μόλις 8 κιλά. Εκλαιγε συνέχεια, αναζητώντας τη μητέρα του. Μεταφέρθηκε στον σταθμό του «Αρκτούρου» στη Φλώρινα. Λίγες μέρες μετά απέκτησε και συντροφιά, τον Νικήτα, ο οποίος βρέθηκε στο Περτούλι Τρικάλων, όπου το κρατούσε στη στάνη του έν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 288 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-27 | Comments (0)

    Η Τουρκία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Πολωνία, συμπεριλαμβάνονται στην λίστα εκείνων των χωρών που, από τις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, καταδικάσθηκαν, μέσα στο 2011, για μία τουλάχιστον παραβίαση της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


    Αυτό, τουλάχιστον, προέκυψε από τον πίνακα παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, που παρουσίασε, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σερ Νίκολας Μπράτζα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου του Δικαστηρίου.

    Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου κάλεσε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, να αναλάβουν την κοινή ευθύνη, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σ' όλη την ήπειρο, υπογραμμίζοντας ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και η Δικαιοσύνη, δεν περιλαμβάνονται στις πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής και η προστασία τους επηρεάζεται δυσμενώς από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση».

    Ωστόσο, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι πολυτέλεια και ότι η ευθύνη για την προστασία τους πρέπει να είναι κοινή.
    Category: Ελλάδα | Views: 210 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-27 | Comments (0)

    * ΡΕΣΙΤΑΛ ευρηματικότητας στο Διαδίκτυο μετά την αποκάλυψη του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη, ότι δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο πριν το ψηφίσει. Συνεχίζονται οι απαντήσεις στο «γιατί δεν διάβασες το Μνημόνιο Μιχάλη;». Διότι:

    - Δεν διαβάζω εξωσχολικά.

    - Είμαι άνδρας και το κέφι μου θα κάνω, και θα πω και μια κουβέντα παραπάνω.

    - Δεν κατάλαβα ότι το είχαμε για σήμερα κυρία.

    - Η Διαμαντοπούλου δεν έχει τυπώσει ακόμα τα βιβλία

    είχα δει πρώτα το έργο.

    - Μου το εξήγησε ο κ. Μπάμπης.

    - Ηθελα να πάει αδιάβαστο.

    - Περίμενα να οργανώσουμε βραδιά μνημονίου με την Αννούλα και τον Λοβέρδο, αλλά δεν ευκαιρούσαν.

    - Μου είχαν πει ότι δεν έχει happy end και δεν μπορώ τις στεναχώριες.

    - Κοιτούσα τη Γιαδικιάρογλου, που κοιτούσε την Πετροπούλου.

    - Εκαναν πολλή φασαρία κάτι Αγανακτισμένοι απ' έξω και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ.

    - Εβλεπα τούρκικο στην τηλεόραση.
    Category: Ελλάδα | Views: 230 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-27 | Comments (0)

    ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PSI

    Ασφυκτική πίεση για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα ασκεί η τρόικα λίγο πριν την οριστικοποίηση του νέου οικονομικού προγράμματος που είναι αλληλένδετο με το PSI και το νέο δάνειο που θα λάβει η Ελλάδα.

    Σε διευρυμένη υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο χθες το απόγευμα, κατέστη σαφές ότι οι δανειστές εμφανίζονται αμετάπειστοι ζητώντας την κατάργηση τουλάχιστον ενός μισθού και την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Στις πιέσεις αυτές η κυβέρνηση διά του αρμοδίου υπουργού κ. Γ. Κουτρουμάνη θα αντιπαραβάλλει τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για τη διατήρηση 13ου και 14ου μισθού καθώς και του κατώτατου μισθού αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων ώστε να στηριχθούν επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

    Στην τετράωρης διάρκειας σύσκεψη, διανεμήθηκε στους υπουργούς (και των τριών κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση) ένα 10σέλιδο κείμενο με τις βασικές αρχές του νέου οικονομικού προγράμματος, με το οποίο θα κληθούν να συμφωνήσουν οι αρχηγοί των τριών κομμάτων κατά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό αύριο Σάββατο (το πρόγραμμα θα επικυρώσει και το υπουργικό συμβούλιο που δεν αποκλείεται να συνεδριάσει ακόμη και πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ).

    Στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε συζήτηση για τη «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό του 2011, για την οποία προκρίνεται να καλυφθεί από περικοπές στις δαπάνες για τα φάρμα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 208 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-27 | Comments (0)

    Μετά τον πόλεμο, το 1950, πήγα για πρώτη φορά στη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, και είπα πως είχα πρόθεση να πάω στην Κρήτη. Από την πρεσβεία μού συνέστησαν επειδή ήταν πολύ ενωρίς ακόμα και οι πληγές από τη γερμανική κατοχή ανεπούλωτες, να λέγω πως είμαι Ελβετός τουρίστας. Αλλά εγώ τους ήξερα τους Κρήτες. Από την πρώτη στιγμήν είπα πως ήμουν Γερμανός. Και όχι μόνον δεν κακόπαθα, άλλα ξανάζησα παντού όπου πέρασα, τη θρυλική κρητική φιλοξενία. Ένα σούρουπο καθώς ο ήλιος βασίλευε, επήγα στο γερμανικό νεκροταφείο, με μόνον συντροφιά τις τελευταίες ηλιαχτίδες. Έκανα όμως λάθος. Υπήρχε εκεί μια ζωντανή ψυχή. Ήταν μια μαυροφορεμένη γυναίκα. Με μεγάλη μου έκπληξη την είδα να ανάβει κεριά στους τάφους των Γερμανών νεκρών του πολέμου, και να πηγαίνει μεθοδικά από μνήμα σε μνήμα.

    Την πλησίασα και την ερώτησα. Συγγνώμην κυρία μου είσθε από εδώ; Μάλιστα κύριε. Και γιατί το κάνετε αυτό; Οι Γερμανοί σκότωσαν τους Κρητικούς. Η απάντηση που πήρα μόνον στην Ελλάδα μπορούσε να δοθεί. Παιδί μου, μου είπε η απλοϊκή αυτή γυναίκα. Από την προφορά σου φαίνεσαι ξένος και δεν θα γνωρίζεις τι συνέβη εδώ το 1941 – 1944. Ο άντρας μου σκοτώθηκε εις τη μάχη της Κρήτης και έμεινα με τον μονάκριβό μου γιο. Μου τον πήραν οι Γερμανοί όμηρο στα 1943 και απέθανε σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως στο Σαζενχάουζεν. Δεν ξέρω πού είναι θαμμένο το παιδί μου. Ξέρω όμως πως όλα τούτα ήταν παιδιά μιας μάνας, σαν κι εμένα. Και ανάβω ένα κερί στη μνήμη τους, επειδή οι μάνες τους δεν μπορούν να έλθουν εδώ κάτω. Σίγουρ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 221 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-27 | Comments (0)

    Δύο τραυματίες σε Χανιά και Ηράκλειο


    Αναστατώθηκε η Κρήτη με ένα ακόμα σεισμό μεγέθους 5,3 της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 3:33 τα ξημερώματα με το επίκεντρο του σεισμού να εντοπίζεται στο ίδιο ακριβώς σημείο με εκείνο που συνέβη το πρωί της Πέμπτης, δηλαδή 75χιλ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.

    Η νέα αυτή σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες σε σχέση με την προηγούμενη, έχει εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ωστόσο ολόκληρο το νησί σηκώθηκε στο πόδι ενώ δεν έλειψαν τα μικροατυχήματα.

    Πανικός και μικροτραυματισμοί

    Στο Τυμπάκι Ηρακλείου μια 65χρονη γυναίκα μέσα στον πανικό της, έτρεξε να βγει από το σπίτι της, έπεσε και έσπασε το πόδι της και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, από όπου νωρίς το πρωί αναμένεται να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία.

    Στο Ακρωτήρι Χανίων ένας 34χρονος άντρας "τινάχτηκε" από το κρεβάτι του όταν ένιωσε το σεισμό με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί. Η γυναίκα του ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο.
    Category: Ελλάδα | Views: 203 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-27 | Comments (0)

    Ξανά στην κατάψυξη


    Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια θα σημειωθούν σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα, που τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στην «κατάψυξη». Μάλιστα την Πέμπτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πολλά προβλήματα στα οδικά δίκτυα στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο.

    Συγκεκριμένα την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου θα εκδηλωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στις βόρειες περιοχές της χώρας καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 7 Μποφόρ. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά και βόρεια.

    Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες, πρόσκαιρες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη

    Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα πνέουν β ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 255 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-27 | Comments (0)

    Το να υπερψηφίζει ή να καταψηφίζει βουλευτής νόμο χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό του είναι ανευθυνότητα.

    Το να εισηγείται και να ψηφίζει νόμο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου προεγκρίνονται βασικά νομοσχέδια, χωρίς να τον γνωρίζει είναι και ανευθυνότητα και έγκλημα, με τη νομική και κυριολεκτική σημασία του όρου.

    Ωστόσο όλοι γνωρίζουν, και πάντως οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, ότι ασφαλώς -και δυστυχώς- αυτή είναι η συνήθης ελληνική πολιτική πρακτική· η ενημέρωση της πλειονότητας των βουλευτών επί των νομοσχεδίων είναι έμμεση και όχι άμεση.

    Το να δηλώνει δημόσια βουλευτής ότι υπερψήφισε ή καταψήφισε νόμο χωρίς να τον γνωρίζει είναι αφέλεια.

    Το να δηλώνει δημόσια μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου ότι ψήφισε νόμο χωρίς να τον έχει διαβάσει είναι αφέλεια βλαπτική και για τον ίδιο και για την Κυβέρνηση και για το κόμμα του· και αν αυτό το κάνει ενσυνείδητα και με κάποια υστεροβουλία, τότε είναι πολιτική υποκρισία και ανοησία, βλαπτική και για τον ίδιο και για την παράταξή του.

    Εξάλλου, στα πλαίσια αυτά, η αντίδραση μεμονωμένων πολιτικών, εκπροσώπων πολιτικών φορέων και πολλών μέσων ενημέρωσης, έντυπων και ηλεκτρονικών, σε πρόσφατες σχετικές δηλώσεις υπουργών ήταν τουλάχιστον υπερβολική. Πολιτικές δηλώσεις σοφιστικού ύφους, σχετλιαστικές κραυγές για το ποιόν αυτών που μας κυβερνούν, λογοπαίγνια και τίτλοι ειρωνικοί έως υβριστικοί δεν συνιστούν μόνο υπερβολή, αλλά εμπεριέχουν προφανή υποκρισία, λαϊκισμό και πολιτική ικανοποίηση ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 238 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-26 | Comments (0)



    Εμπόδια από εκεί που δεν το περίμενε συναντά ο αγωγός φυσικού αερίου ο οποίος με ταχύτητα κατευθύνεται προς την Μεγαλόπολη. Οι αγρότες της Νεμέας ξεσηκώνονται αντιδρώντας στη νέα χάραξη του αγωγού η οποία ουσιαστικά όπως λένε δια μέσου του προέδρου της ΕΑΣ, κ. Γεωργούση, περνά μέσα απο αρχαιολογικούς χώρους και ζώνες υψηλής καλλιέργειας από τις οποίες βγαίνουν τα πιστοποιημένα και διεθνώς αναγνωρισμένα κρασiά της Νεμέας.

    Οι αγρότες δηλώνουν πως κανείς δεν τους ενημέρωσε γι αυτήν την αλλαγή η οποία θα είναι επιζήμια για τους ίδιους και ζητούν σε πρώτη φάση απο κάθε αρμόδιο, ενπρώτοις το Δήμο και την Αρχαιολογία να τους πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Παράλληλα η ΕΑΣ γνωστοποιεί την πρόθεσή της να στηρίξει νομικά κάθε αγρότη που θα θιγεί απο τη νέα χάραξη εφόσον αυτή τελικά προχωρήσει. Βέβαια προτείνει η ένωση έτερη χάραξη η οποία θα περνά παο άγονες περιοχές της Νεμέας και δεν θα έχει απολύτως καμία επίπτωση και σε κανέναν.
    Category: Ελλάδα | Views: 224 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο Σύνταγμα για να προμηθευτούν λαχανικά που αποφάσισαν να διανείμουν δωρεάν αγρότες από τη Βοιωτία. Μέσα σε δύο ώρες μοιράστηκαν περίπου 20 τόνοι λαχανικών, ενώ προϊόντα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στην Αρχιεπισκοπή και σε νοσοκομεία.

    Οι παραγωγοί της Θήβας προχώρησαν σε αυτή τη συμβολική κίνηση, για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την ύπαρξη επικίνδυνων μετάλλων και άλλων επιβλαβών ουσιών στα προϊόντα της περιοχής και για να τονίσουν την αγνότητα, την καθαρότητα και την ποιότητα των όσων παράγουν.

    Η αναμονή στην ουρά, η οποία με την ώρα μεγάλωνε, ξεπερνούσε τα 20 λεπτά, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

    «Μοιράζουμε τα προϊόντα μας για να δείξουμε την αλήθεια. Τα προϊόντα μας είναι αγνά και υγιεινά και έχουν δυσφημισθεί χωρίς λόγο. Είναι ασφαλή και μπορούν οι πολίτες να τα τρώνε άφοβα» δήλωσαν οι αγρότες, επικαλούμενοι την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 11 Φεβρουαρίου του 2001 το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία βεβαιώνει ότι τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας (πατάτες, καρότα, λαχανικά κ.ά.), βάσει σχετικών αναλύσεων που έγιναν είναι ασφαλή για κατανάλωση, όπως προβλέπεται στον κανονισμό 1881/2006.

    Ο Βασίλης Κατσάρας, παραγωγός από τη Θήβα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «μιλούν δήθεν για την ύπαρξη υπολειμμάτων βαρέων μετάλλων και εξασθενούς χρωμίου στα προϊόντα της Θήβας και σπέρνουν τον φόβο και τον πανικό στην κοινή γνώμη. Μ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 251 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟY

    Tην είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη, Θόδωρου Αγγελόπουλου, μετέδωσαν τα μεγαλύτερα ξένα μέσα ενημέρωσης.

    Ο 77χρονος σκηνοθέτης κατέληξε το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έπειτα από τροχαίο που σημειώθηκε στην Δραπετσώνα, όπου πραγματοποιούσε γυρίσματα για τη νέα του ταινία.

    Η κηδεία του θα γίνει από το Α' Νεκροταφείο, την Παρασκευή στις 4 το μεσημέρι.

    Το υπουργείο Πολιτισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν ότι καθιερώνουν διεθνές βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού. Το βραβείο θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

    Την είδηση της τραγικής απώλειας του Θ.Αγγελόπουλου μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, μιλώντας για έναν «βραβευμένο Έλληνα κινηματογραφιστή, γνωστό για το αργό και ονειρικό του στιλ σαν σκηνοθέτη».

    «Ο Αγγελόπουλος κέρδισε μεγάλο αριθμό βραβείων για τις ταινίες του, τα περισσότερα σε ευρωπαϊκά κινηματογραφικά Φεστιβάλ, στη διάρκεια μιας καριέρας που εκτεινόταν περισσότερα από 40 χρόνια» αναφέρει το περιοδικό Time.

    «Ο Αγγελόπουλος υπήρξε εμβληματική φιγούρα του ελληνικού σινεμά, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1970» αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο σχολιάζει ότι η μελαγχολία ήταν πάντοτε εμφανής στα τοπία στις ταινίες του, που ουδεμία σχέση είχαν με τ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Ελλάδα | Views: 228 | Added by: Kostas | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    Με υπουργική απόφαση 117 μνημεία της Ελλάδας αξιοποιούνται διαφημιστικά με την Ακρόπολη

    είναι η μεγάλη σταρ και κάθε φωτογραφία της θα κοστίζει ακριβά. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραχωρούνται.......... για φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις μόνο με το ανάλογο αντίτιμο. Έτσι η Ακρόπολη και άλλα μνημεία θα γίνονται για πρώτη φορά αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης.

    Όπως δημοσιεύει σήμερα Ο «Ελεύθερος Τύπος» με τη σύμφωνη γνώμη και του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) η Ακρόπολη και άλλοι κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι όπως η Κνωσός, η Φαιστός και η Λίνδος θα «ενοικιάζονται» για διαφημιστικούς σκοπούς.

    Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση στην περίπτωση του Ιερού Βράχου και των μνημείων που βρίσκονται στις πλαγιές του το τέλος φωτογράφησης για εμπορικούς και διαφημιστικούς σκοπούς με την παρεμβολή προσώπων θα ορίζεται στα 1.000 ευρώ. Για την κινηματογράφηση ή την παραγωγή οπτικοακουστικού έργου, με παρεμβολή προσώπων, το κόστος θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ανά ημέρα και χώρο γυρισμάτων.

    Για τη χρήση φωτογραφιών σε κάρτες, αφίσες και μαγνήτες η τιμή θα διαμορφώνεται στα 300 ευρώ, ενώ για εξώφυλλα cd και dvd η τιμή είναι 500 και 300 ευρώ αντίστοιχα.
    Category: Ελλάδα | Views: 268 | Added by: marilou | Date: 2012-01-26 | Comments (0)

    « 1 2 ... 39 40 41 42 43 44 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 3
    Φίλοι-Επισκέπτες: 3
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz