- 3 αβγά
- 1 ½ κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αμμωνία
- 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 ½ γιαούρτι (2- 4% λιπαρά)
- 1 ½ γιαούρτι (2 - 4% λιπαρά)
- ¾ της κούπας ζάχαρη
- 4 κουτ. γλυκού (γεμάτα) αλεύρι
- 4 κουτ. σούπας κακάο
- ¾ της κούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- ½ κούπα ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας (κοφτές) αλεύρι
- 1 ½ γιαούρτι (2- 4% λιπαρά)
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
- 1 κρόκο αβγού
- λίγο αλάτι
250 – 350 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Βάσεις
Ανακατεύουμε το κακάο με το αλεύρι. Διαλύουμε την αμμωνία στο γιαούρτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και προ σθέτουμε το αλεύρι με το κακάο. Ψήνουμε σε τρία ταψάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C.
Κρέμα σοκολάτα
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.
Κρέμα πορτοκάλι
Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, δυνατά, συνεχώς μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ποσθέτουμε τον κρόκο. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση:
Βάση – κρέμα πορτοκάλι – βάση – κρέμα σοκολάτα- βάση – κρέμα πορτοκάλι. Καλύπτουμε την τούρτα με τη σαντιγίκαι γαρνίρουμε με κομματάκια σοκολάτας, κομματάκια γλυκό πορτοκάλι ή ό,τι άλλο εμείς θέλουμε.
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για μία περίπου ημέρα πριν την κόψουμε.